Haber Detayı
24 Aralık 2020 - Perşembe 16:57
 
Rüya Tabirleri A
Rüya Tabirleri A harfi
RÜYA TABİRLERİ Haberi


A Sözlüğü


rüyada abajur görmek
yakın gelecekte bir işten maddi bir kazanç sağlanacağını faydalı bir işe başlamaya geliri önceden bilinen ve belli olan işleri belirtir. O anda bilmediğiniz daha sonradan ortaya çıkabilecek bir iş ..

rüyada abanoz görmek
iyi olmayan sonuçlarla karşılaşmaya işarettir. Kimileri de abanoz görmeyi kuvvetli ve inatçı biriylekarşılaşma olacağına yorarlar. Abanoz ağacını erkek görürse neşeli varlıklı bir kadına; kadın gör ..

rüyada abdest almak görmek
sermayesi olmadan mal kazanacağına işaret eder. Rüyada abdestin bozulması ise bir dönemgeçici sıkıntılar yaşayacağını belirtir. Bir kimse Rüyada Abdest üzerine abdest aldigini görse "Abdest üze ..

rüyada abı hayat görmek
hastalıklarınıza ve dertlerinize çare bulacağınız anlamına geliyor. Abı hayat suyundan içmek yaşadığınız sürece hastalık ve dertlerle uğraşmayacağınıza delalet eder. Ebedî dirilik suyunuiçtiğini ..

rüyada abla görmek
yakında iyi bir haber almak demektir. Bekarlara evlenebileceğini belirtir. Ablanızı veya ablanızın olduğunu görmeniz bütün işlerinizde koruma göreceğinize ve ömrünüzün uzun olacağına işarettir. R ..

rüyada abluka görmek
düsmanlari tarafindan isine sekte vurulacagina ve rakipleri yüzünden büyük zararlara ugrayacagina delalet eder. Etrafindaki ablukayi yararak bundan kurtuldugunu görmek isinde veticaretinde ilerleye ..

rüyada abraş görmek
zevcesi ile arasında münakaşaya delâlet eder.. Rüyada abraş görmek hoşa gitmeyen bir şeylekarşılaşmaya delâlet eder. Dost ve ahbaplarından birinin Abraş olduğunu görmek ise o kişi ile dostlu ..

rüyada acele görmek
Ibni-i Sirin e gore (r.a): Acele etmek ruyada pismanliga isarettir. Cabir ul-Magribi ye gore; ruyada acele dusunme ile dusunme de acele ile kiyaslanir. Dusunup acele etmedigini gormek her iste acel ..

rüyada acem görmek
zengin bir kimseden iyilik ve menfaat görür. Rüyada tanımadığı yani yabancı bir adamı görmekyeni bir arkadaşa Delâlet eder. Bazı kere de Acem görmek ticaretle tabir olunur. Yine rüyasında y ..

rüyada acemi görmek
bazi sakincalari yüzünden çok önemli bir karari yerine getiremeyecegine delalet eder. Acemiligiyüzünden yaptigi isi bozmak bulundugu bir iste veya memuriyette basarili olamayacagina isarettir. ..

rüyada acenta görmek
sevdiği birine acı çektirir. Veya bir dostunu kaybeder Rüyada görülen her çeşit acenta yaşadığınızhayatta ufak tefek değişiklikler olacağına delalet eder. Rüyasinda bir vapur veya bir tren ac ..

rüyada acı görmek
birden sevinmek demektir. Bir söz veya duyacağı şeyler bu sevince de söylenecek neden olabilir. Rüyada acı çekmek tam aksine olarak yorumlanır genelde. Duyulan acı büyük huzur ve mutluluğaişaret ede ..

rüyada acı çekmek görmek
özel kişisel meselelerini başkalarına anlatmaması ve bazı şeyleri kendisine saklamayı öğrenmesigerektiğine işarettir. Diş ağrısı: Rüyada diş ağrıması yakında sevindirici bir haber alacağınızaişaret ..

rüyada acıkmak görmek
maddi konularda kazanç sağlayacağını belirtir. Çocuğu dilenciyi veya bir hayvanı doyurmak ise hayırlı bir iş yaparak manevi kazanç sağlanacağını belirtir. Karnı acıkarak yemek yemek tövbeyi tut ..

rüyada acımak görmek
kendisinin acıdığını görmek gufrana ilâhî rahmetin üzerine nail olduğunu görmek nimete ve rızkın artmasına delâlet eder. Kendisini Rahîm çok merhametli ve sevinçli halde görmek Kurân-ı Kerim ..

rüyada acuze görmek
evlilikte sıkıntıyı ya da işlerinizin ters gitmesine ve üzüntülü anlar yaşayacağınıza işarettir. Rüyada çirkin acuze tabir edilen yasli kadin görmek uzun ömre isarettir. Acuze kadindan bir masa ..

rüyada acve görmek
temiz helal ve sayisi bilinmeyen toplu bir mala delalet eder. Acve ve kuru hurma özellikle Medine hurmasi her derde devadir. Medine de yetişen bu hurma hastalıktan kurtulmaya temiz ve helal mala ..

rüyada aç görmek
rüyada aç kimseye yemeli vermek; ona paraca yardım etmeye aç bir insanın elinden yiyeceğinialmak; ona yardım etmeyeceği gibi onun aleyhinde bulunarak başkalarından göreceği yardımaengel olmaya iş ..

rüyada aç gözlü görmek
içinizdeki üzüntüden bir süre daha kurtulamayacağınıza işarettir. Aç gözlü bir kisi ile karsilastiginiziveya sizin aç gözlülük yaparak bir sey hakkinda daha fazla istekte bulundugunuzu görmek ..

rüyada açgözlülük görmek
Rüyanızda aç gözlü birini veya kendinizin açgözlülük yaptığınız görmeniz hafif bir rahatsızlıkgeçireceğinize ve sizi sarsmış olan keder ve üzüntülerden bir süre daha kurtulamayacağınıza delalet eder. ..

rüyada açık gözlülük görmek
görevli ise bir iş yapmak için rüşvet aldığına esnaf ise ölçü ve tartı hilesi ile insanların hakkınıyediğine işçi ise işinde dürüst çalışmayıp dalga geçerek işvereni zarara uğrattığına ev hanımı ..

rüyada açılış görmek
insanların hayrına olan bir işin güzel günlerin kısa sürede geleceğine işarettir. rüyanızda okulmağaza hastane ve benzeri herhangi bir yerin açılması dolayısıyla bir açılış merasiminde bulundu ..

rüyada açlık görmek
maddi konularda kazanç sağlayacağını belirtir. Çocuğu dilenciyi veya bir hayvanı doyurmak ise hayırlı bir iş yaparak manevi kazanç sağlanacağını belirtir. Rüyada açlık görülmesi; ihtirasla yor ..

rüyada açma görmek
bir yoksulu düşüneceğiniz konusundaki vaadinizi gerçekleştirmeniz gerektiğine işaret eder. Boş laf ve kelimeler etmemeniz adaklarınıza ve verdiğiniz sözlere dikkat etmeniz gerektiği anlamına da geli ..

rüyada ad görmek
rüyasında çocuğuna isim taktığını görmesi; evlatlarının onu tatmin edecek şekildeyetişmeyeceklerine işaret eder. Yine bir kimsenin rüyasında başka bir isimle çağırıldığını görmesi; eğer çağırılan a ..

rüyada ada görmek
yeşil ada hayırlı nimete insanların yaşadığı ada huzurlu ve sonu güzel olan hayata işaret eder. Bekarlar için güzel bir aşk yaşayacağını evliler için ise evlilik hayatında maddi veya manevi sıkı ..

rüyada ada tavşanı görmek
büyük kısmet ve rızka nail olacağınıza talihiniz ve bahtınızın açılacağına yorumlanır ..

rüyada adaçayı görmek
toplamak veya ada çayı içmek dışarıdan gelecek biri tarafından evinizdeki huzurun bozulacağına delalettir. Bir kimsenin rüyasında adaçayı içtiğini görmesi; sevinçli bir hadise ile karşılaşacağına ..

rüyada adak görmek
bazen de şerre yorumlanır. Rüyanızda adak için bir sürüden kurban aldığınızı görmeniz; verdiğiniz bir sözü yerine getireceğinize rüyanızda aldığınız adağı kesip dağıtmadığınızı görmeniz; malınızın z ..

rüyada adale görmek
sağlığa dikkat edilmesi gerektiğine ve aşırı çalışma nedeniyle sıhhatinizin bozulduğuna delalet eder. ..

rüyada adalet görmek
davranışlarınıza dikkat etmeniz gerekir bazı karışık olaylarla karşılaşabilirsiniz. İnsanlara karşı zordurumda kalabilirsiniz diye yorumlanır. ..

rüyada adam görmek
yeni ve iyi bir arkadaşlığı gösterir. Adamla kavga etmek ev içinde bir sıkıntıyı; adam öldürmek eski bir düşmanlığın canlanmasını veya bir dedikodu yüzünden sıkıntıya düşmeyi belirtir. Adama yiyece ..

rüyada adapte görmek
Bir kimsenin rüyasında yabancı bir dille yazılmış bir eseri kendi diline adapte (tercüme) ettiğini görmesi; başkalarını taklid etme düşünce ve hevesinden vazgeçmesine ve herkese (içi başka dışı başka ..

rüyada adasoğanı görmek
kendisinin kötü anılmasına neden olacak bir yapmayı arzu eder. Rüyada adasoğanının görülmesi; tehlikeli bir insanla yorumlanır. Bir insanın rüyasında elinde adasoğanı bulunduğunu görmesi; kötü niy ..

rüyada aday görmek
eğer evli ise kocasından çok mal kalacağına bir kimsenin rüyasında başka birini desteklemek maksadıyla oy kullanmak için sandık başına gittiğini görmesi; o kimsenin sevdiği bir arkadaşından büyük bi ..

rüyada adem peygamber görmek
o dönemde olmasını istediği birçok şeyin gerçekleşeceğini belirtir. Adem Dünyada ilk rüya gören ve bunu ilk defa yorumlayan olduğu için; tabir ilminde başarılı olmaya Hacca gitmeye ve dostları ile b ..

rüyada adese görmek
Rüyanızda adese görmeniz; dost ve ahbaplarınızın hakkınızdaki görüş ve fikirlerini yanlış anladığınızdan dolayı onlarla bir türlü anlaşamadığınıza ve aranızdaki mesafenin daha da uzadığına bir işarett ..

rüyada adet görmek görmek
rüyada adet görmek ve rüyada ay başı olmak yada rüyada hayız olmak şeklinde yapılacak aramalar ile ulaşabilirsiniz: Rüyasiında adet olduğunu görmek dini inancında şüphe yada fesat olduğuna işare ..

rüyada adı duymak görmek
sizi sevindirecek güzel bir haberin müjdecisidir. Tanıdıklar arasında daha çok sevilip sayılmaya yorumlanır. ..

rüyada adım görmek
Bir kimsenin rüyasında bir yeri adımladığını görmesi; bu sıralarda o kişinin iş hayatında çok önemli meseleleri halletmek mecburiyetinde kaldığına ve bu nedenle de sinirlerinin bozulup stres içinde ka ..

rüyada adi iskemle görmek
hayırlı ve uğurlu kadına eğer iskemlenin üstünde bir başka iskemle varsa yüksek makama işaret eder. Banyoda oturulan iskemlenin görülmesi; temizlik ve kirlerden arınma ile yorumlanır. ..

rüyada adilane görmek
eğer borcunuz varsa bir ahbabınızın yardımı ile bu borcunuzdan kurtulacağınıza eğer bir düşmanınızdan korkuyorsanız yine dostlarınız sebebiyle bu korkuyu da bertaraf edeceğinize işaret eder. ..

rüyada adiyat süresi görmek
yolcu için yolunun kesileceği ile yorumlanır. Eğer rüyayı gören kimse yolculuğa çıkacak ise çıkmaması tavsiye edilir. İbn-i Kesîr in yorumuna göre: Rüyasında Adiyât Sûresi ni okuyan veya dinleyen k ..

rüyada adliye görmek
bir avukatın sizi savunduğunu görmeniz; bozuk işlerinizin düzeleceğine işarettir. Mahkeme kapısından çıktığınızı görmeniz; sonuçlanmasını beklediğiniz işlerinizin biraz daha uzayacağına mahkeme kapı ..

rüyada adliye binası görmek
borç ve diğer akitlerde gösterilen umursamazlığa dünya hayatından sonra kişinin her şeyden hesaba çekileceğini unutmuş görünmesine delalet eder. İşlerin bozulacağı ve sıkıntı çekileceğini belirt ..

rüyada adres görmek
Adres almak veya vermek:akraba ve dostlarınızı ziyaret edeceğiniz anlamına gelir. Rüyada adres almak veya vermek; bugünlerde dost ve akrabaların ziyaret edilmesi gerektiği ile yorumlanır. Rüyanızda ..

rüyada af görmek
işlediğiniz sevaplardan dolay ALLAH IN sevgili kullarından birisi olduğunuzu size müjdeler. Af dilemek bir haksızlığa uğrayacağınız ve bundan duyacağınız üzüntü duyacağınız anlamındadır. Affetmek ..

rüyada af dilemek görmek
(bkz; Ali İmran Sûresi âyet: 134) Rüyada biri­nin işlediği bir suçtan dolay af dilediğini ve affedildiğini görmesi; o kimsenin herkese karşı iyi niyetli olduğuna işarettir. Bir kimsenin işlediği suç ..

rüyada aferin görmek
huzurlu bir yaşama kavuşacağınıza maddî yönden iyi bir duruma geleceğinize ve günah işlemekten sakınacağınıza delil sayılır. ..

rüyada afet görmek
heyelan salgın hastalık yangın ve benzeri bir afete maruz kaldığını görmesi; o kimsenin dini vazifelerini yerine getirmediği için büyük bir günaha girdiğine veya iş hayatında yapacağı hatalar yüzün ..

 

A Sözlüğü


rüyada affedilmek görmek
sizin bir başkasını affettiğinizi görmeniz; affettiğiniz şahıstan bir iyilik geleceğine bir hatanızdan dolayı anne ve babanızın sizi affettiğini görmeniz; onlara karşı saygınızda bir gevşemenin söz ..

rüyada affetmek görmek
bir başka yoruma göre suçlunun suçunu affetmek; ecir ve mükâfata nail olacağına yorumlanır. Bazı tabircilere göre: Rüyanızda size kötülük yapan bir kimseyi affederek onunla barıştığınızı görmeniz; ..

rüyada afiş görmek
birtakım kendini bilmez kişilerin dedikodusu yüzünden üzüleceğine ve dostlarından yakın alâka görmeyeceğine yorumlanır. ..

rüyada aforoz görmek
Bir kimsenin rüyasında bir kilisede bir papaz tarafından aforoz edildiğini görmesi; hayırla yorumlanır. Kişinin rüyasında kendisinin aforoz edildiğini görmesi; o kimsenin dini yönünün kuvvetli olduğun ..

rüyada ağabey görmek
sizi koruyacak bir büyügün varligini düsünmek ve onu rüyanizda görmek mutlu ve güvenli bir hayatsüreceginize delalet eder. Bir baska rivayete görede: Bir kimse rüyasinda agabeyini görse o kimsenin ..

rüyada ağaç görmek
isteklerin olacağına ve maddi kazanca işarettir. Yapraksız ve kuru bir ağaç fakırlık; çok yapraklıağaç ise sağlık ve mutluluğu belirtir. Ağaç dalı kısa bir süre için sorunların çözüleceğine fakat t ..

rüyada ağaç sakızı görmek
güç bir isi basaracaginiza isarettir. Bir rivayete göre agaç sakizi is yaptiginiz kimseler tarafindangüçlüge ugratilacaginiza fakat bu güçlükleri çok çabuk atlatarak isinizi basariya ulastiracagini ..

rüyada ağda görmek
endişelerden geçeceğine ve mutluluğun geleceğine işarettir. Vücuttaki tüyleri sökmek için ağdakullanmak gönül huzuruna ve ferahlığa Ağda kullandığı halde tüylerin tamamen ya da kısmen dökülmedi ..

rüyada ağız görmek
ağzı bozuk olan bir kimse demektir.Ağız kenarı görmek karşılaşabileceğiniz tehlikelerden kaçarak kurtulacağınıza işarettir. İşlerin başlangıcı ve sonucuna ağızdan söz çıkması iyilik ve kötülük ..

rüyada ağlamak görmek
rüya sahibinin uyanıkken de ağlamasına Sessizce ağlamak yağmur ve berekete rahmete ve Allah korkusuna sevinç ve sürura delalet eder. Bir kimsenin rüyasında kendisini sessizce ağladığını görmes ..

rüyada ağrı görmek
o dişin nispet edildiği akrabadan sıkıntı duymaya Boyun ağrısı geçimsiz mizaca emanete ihanet etmeye Omuz ağrısı yanlış işlere ve kötü kazanca Karın ağrısı malı günah işlemek için harcamayave b ..

rüyada ahır görmek
mal kaybına fakirliğe ve sıkıntıya ; hububat buğday ve birçok sağlıklı hayvanla dolu ahırsa bolluğun bereketin işaretidir. Bir yerde topluca görülen sığır cinsi hayvanlar besili iseler bolluğa ..

rüyada ahiret görmek
uzun ve faydalı bir yolculuğu belirtir. Ahrette bulunmak emeklerinin karşılığını alacağını büyük bir iyilik ve mutluluğa kavuşulacağını belirtir. Ahretten kovulmak mal bazen de can kaybına işarett ..

rüyada ahşap görmek
eğer ev yeni ise iyi bir evliliğe eski ise bir hastalığın daha kötüye gideceğine işarettir. Rüyada tahtadan yapilmis her hangi bir esya görmek veya ahsap bir evde bulundugunu görmek hayirli bir ..

rüyada ahtapot görmek
birden fazla işe girişileceği ve bu işlerden başarılar elde etmeyi işaret eder. Rüyada Ahtapot içinden çıkılmayacak güç karmaşık iştir. ..

rüyada ahzab suresi görmek
takva sahibi olmaya kabir azabından kurtulmaya batıldan uzak durmaya ve salihleri sevmeye işarettir. İbni şirin (rahmetullahi aleyh)’in tabiri: Rüyada Ahzab suresini oku­duğunu gören kimse takva s ..

rüyada aile görmek
iş ve parayla ilgili sorunların halledilmesi için zaman gerekir; Aile aydınlık ve ferah bir yerdeyse güçlü bir destek başarılı bir girişim için yeterli olacaktır demektir. Aile fertlerini bir ar ..

rüyada akar çeşme görmek
tasasiz bir hayat sürmeye isarettir. ..

rüyada akarsu görmek
maddi kazanç olarak yorumlanır. Rüyada herhangi bir Su akıntısı görmek maddi kazanca işarettir. Dereden nehre kadar bütün akarsular tertemiz saydam ise bütün dertlerin geride kalacağına işar ..

rüyada akasya görmek
iyilik sahiplerine ya da bir şeyi iyi ve hoş gördüğü halde onu yapmamaya delalet eder. Rüyada görülen akasya murattir. Akasya agacinin altinda oturdugunu gören isteklerine kavusur. Akasya dali k ..

rüyada akıl hastanesi görmek
anlamsız konuşmalara malın elden gitmesine çoluk çocuktan ayrılmaya Kendini akıl hastanesinde görmek genişlik kolaylık ve rahatlığa delalet eder. Rüyada akil hastahanesini görmek hamama delal ..

rüyada akik görmek
sağlıklı ve uzun bir yaşantıyı belirtir dostluk simgesidir. Rüyasında akikten yapılmış herhangi bir takı takan kişi ömür boyu sürecek bir dost kazanacak demektir. Rüyada akik taşı görmek zengi ..

rüyada akordiyon görmek
yakında mutlu günlerin geleceği anlamına gelir. Akordeon çalmak hoşlandığınız kimsenin sevgisini kazanacağınızın işaretidir. Fakat bu kişi bazı olaylardan sonra size aşık olacak demektir. ..

rüyada akraba görmek
esenlik ve huzura; Akrabayı sevinçli görmek sıla-i rahmi yerine getiriyor olmaya üzüntülü görmek bu önemli görevi aksatıyor olmaya delalet eder. Hastalarınızdan dolay işlerinizin bozulacağına bu dur ..

rüyada akrep görmek
kötü biri ile karşılaşılacağı veya onunla bir işe girişileceğine işarettir. Akrep öldürmek bir beladan kurtulacağını belirtir. Akrep inançsız zararlı külfeti çok bozuk ağızlı fakat zayıf bir düşma ..

rüyada aktör görmek
kendisinin veya yakınının devlet veya bir kurumdan herhangi bir kazanç elde edeceğine işarettir. birine aşıksanız onunla mutlu bir beraberliğiniz olacak demektir. Eğer Gördüğünüz aktör ya da aktris ..

rüyada akvaryum görmek
rüya gören kişiyle ilgili değişik meslek veya uyruktaki insanların belli bir niyetle için bir araya toplanmalarına delalet eder.. Akvaryumda iki adet balık görmek bir işte ortak olan iki kişiye delal ..

rüyada ala süresi görmek
dünyayı terk edip âhirete yöneldiğine delildir. Ala Sûresi ni rüyada okuyan veya okunduğunu görüp dinleyen kimsenin bu rüyası; o kimsenin ibâdetle meşgul olacağına Allah ı zikirden bir an bile geri ..

rüyada alabalık görmek
rüyasında alabalık yediğini görmesi; çok iyi bir işin içine gireceğine işaret eder. ..

rüyada alabora görmek
sandal veya vapurunun alabora olduğunu görmesi; o kimsenin çalışma hayatında tehlikeli bir sarsıntı geçireceğine yorumlanır. ..

rüyada alaca hastalığı görmek
Bir kimsenin rüyasında alaca hastalığına yakalandığını görmesi; o kimsenin toplum içinde saygınlığına ve Allah tarafından çok mala sahip olacağına yorumlanır. Bir kimsenin vücudunda birçok alaca hasta ..

rüyada alaca karga görmek
cimri çok yalancı ve sözünde durmayan bir kimse olduğuna delildir. Rüyasında karga avladığını gören kimse; fakirlik ve sıkıntı içinde haram mala sahip olacağına yorumlanır. Bir kimse rüyasında bir e ..

rüyada alacaklı görmek
ondan fayda bekleyen bir grubun içine düşeceğine onu çekemeyen bazı şahısların yalancı dostluğunu göreceğine bu rüya işaret eder. ..

rüyada alak süresi görmek
ameliniz ve ahlâkınız güzel olur. Nüzhetü-l-Mecâlis adlı kitaba göre de rüyasında Alak Sûresi ni okuduğunu gören kimsenin salih bir çocuğu dünyaya gelir ..

rüyada alaka görmek
Bir kimsenin rüyasında başka bir kimseden alâka görmesi; eğer bekâr ise evlenme işinin arzusuna göre en kısa zamanda sonuçlanacağına ve bu evlilik hayatının çok mutlu geçeceğine işaretle tabir edilir. ..

rüyada alamet görmek
yerine getirilmesi güç olan işlerde kolaylığa ve düşmanlara galip gelineceği ile yorumlanır.İmam-ı Nablusî: "Alâmet görmek; ikbâl ve mutluluğa işaret eder." buyurmuştur. ..

rüyada alan görmek
bir haber alacağınıza hava alanını boş görmeniz; kedersiz üzüntüsüz ve sıkıntısız bir insan olduğunuza yorumlanır. Bir kimsenin rüyasında hava alanının uçaklarla dolu olduğunu görmesi; yukarıda ya ..

rüyada alarm görmek
Rüyanızda alarm işareti verildiğini görmeniz; şu andaki durumunuzun ve geleceğinizin emniyet içinde olduğuna ve evlilik hayatınızın da mesut ve bahtiyar geçeceğine delalet eder. ..

rüyada alay askeri birlik görmek
bir alayda geçit töreninde bulunduğunu görmesi; grup halinde başka ülkelere gidip ticarî konularda birtakım anlaşmalar yapacağına veya çocuğunu bir liseye veya bir yüksek okula kaydettireceğine delal ..

rüyada alay edilmek görmek
yani sizinle dalga geçildiğini görmeniz; yaptığınız işlerde aldanacağınıza yorumlanır. Bundan dolayı rüyasında kendisi ile alay edilen kişinin dikkatli davranması gerekir. ..

rüyada albay görmek
ancak bugünkü konumunu uzun süre koruyacağına delalet eder. ..

rüyada albüm görmek
içinde eş dost ve arkadaşların resimleri bulunan bir hatıra defteri durumundadır. Bu bakımdan rüyada albüm görülmesi; eski günlerin resimlerde kalan şahısları ile karşılaşmanın söz konusu olduğuna v ..

rüyada alçıcı görmek
birtakım üzüntü ve uğursuzluklara maruz kalınacağına bazen de hasta olan bir kimsenin bu hastalığından şifa bulacağına ve harabe yerlerin yeniden imâr edileceğine delalet eder. ..

rüyada aldanmak görmek
dolayısıyla muzaffer olacağınıza ve sizi aldatan kişinin de kahrolacağına yorumlanır. ..

rüyada aldatmak görmek
ona hile yapan bizden değildir. " (bkz. Hadis Külliyatı İ. CANAN C: 16 Sh: 387) hadisine göre mürted (İslâm dan çıkma) olmaya yorumlanır. ..

rüyada alet görmek
Bir kimsenin rüyasında herhangi bir âlet görmesi veya kullanması; faydalı ve kazançlı bir işe girişeceğine delalet eder. ..

rüyada alev görmek
baştan kötü giden bir işin zamanla düzeleceğini gösterir. Alevle bir yerinin yanması tıbbi bir operasyona işarettir. Yangın alevi iyi bir haber alınacağı demektir. Alevle bir yerinin yanması tı ..

rüyada alın ve yüz görmek
aksi de zıddı ile yorumlanır. Bazı tabircilere göre alın ve yüz secde ile tabir edilir. İbn-i Sîrîn in yorumuna göre: Alın yüz kadar şereflidir. Çünkü secde yeridir ve secdede ilk defa alın yere ..

rüyada alış veriş görmek
eve birtakım yeni şeyler alınması ile yorumlanır. ..

rüyada alışveriş görmek
satılan veya alınan şeye nispetle kişinin kazanacağı hayır ya da şerdir. Ev satın almak evlenmeye Toprak satın almak evlenip çoluk çocuk sahibi olmaya Ağaç satın almak faydası sürekli olan bir iş ..

 

A Sözlüğü


rüyada ali imran suresi görmek
o kimsenin ailesi arasında fazla durmamasına veya çok yolculuk yapmasına işaret eder. Bazı tabirciler bu rüya seçkin masiyetten art ve hizmet ehli bir kimseye işaret eder demişler. İbni şirin (rahm ..

rüyada ali imran süresi görmek
dost ve akrabaları içinde kısmeti az olur. Yaşlılığında çocuğu olur ve çok yolculuk yapar. Toplum içinde sevilen ve her türlü kötülüklerden uzak kalan bir kişi durumuna gelir. İbn-i Kesîr de bu rüyay ..

rüyada ali nebi ashabı kiram görmek
nimete kavuşmaya huzura ermeye darlıktan kurtulma ya hasta için şifa bulmaya ilim ve bilgiyeişarettir. Hz. Ebu Bekir (r.a.) i yukarıda anlatıldığı üzere belli bir yerde görebilmek; o yerin insa ..

rüyada alil görmek
ya da geri dönmemek üzere uzak bir yere gurbete gideceğinize veyahut da bir büyük günah işleyip sonunda pişman olacağınıza işaret eder. ..

rüyada alim görmek
Rüyada bir âlim görülmesi; şeref ve itibarın artacağına ve işlerde başarıdan başarıya koşulacağına yorumlanır. Bir yoruma göre de: Rüyanızda âlim olduğunuzu görmeniz; işlerinizin bozulup ters gideceği ..

rüyada alkol görmek
tuttuğu ve umduğu işlerden kendisine bir hayır gelmeyeceğine rahat olmayan huzursuz bir hayatgeçireceğine işarettir. ..

rüyada alkolik görmek
kanyak bira ve benzeri içkilerden birini satın aldığını ve içtiğini gören kimse; para kazanmak için her yolu denediği halde bütün imkânlardan mahrum kalacağına yorumlanır. ..

rüyada allah görmek
âyet; 11) buyrulmaktadır. Allah (c.c.) ı azamet ve celâliyle keyfiyetsiz ve hiçbir şeye benzetmeden rüyasında gören kimsenin bu rüyası hayra işaret eder. Böyle bir rüya sahibinin dünyadamüjdelenm ..

rüyada allah ı tanımak görmek
hayır kapılarının ona açılmasına belâlardan emin olmasına ve yapılması zor olan işlerin onakolaylaşmasına işaretle tabir edilir. Bir kimsenin rüyasında "Lâilâhe illallah" dediğini görmesi; kısa ..

rüyada allık görmek
Bir kimsenin rüyasında yüzüne allık sürdüğünü görmesi; o kimsenin ahlâkının ve karakterininbozulacağına işarettir. ..

rüyada almanya görmek
bazı ümitlerinizin boşa çıkacağına umulmadık bir yerden gelecek olan bir haberin iyi bir sonuç vereceğine ve boş yere bir yolculuk yapacağınıza delalet eder. ..

rüyada altın görmek
gam ve keder Eski sikkeler bulmak sevinç ve memuriyete Kadının altın dan mamul ziynet eşyasıtakınması sevinç ve kendine güvene Damgalanmış işlenmiş bir altını olmak ev almaya değerli insana B ..

rüyada altın gümüş dövücü görmek
sır saklamadığınıza ve sözünüzde durmadığınıza işarettir. Böyle bir rüya bazen de; iyiyi kötüden sahteyi hakikisinden ayıran sarraf yahut hak ile batılın arasını ayıran hâkimle yorumlanır. Böyle bir ..

rüyada altın gümüş hurdası görmek
çok samimi bir dosta şahsınıza lâyık bir hanıma ve sâlih bir evlâda delalet eder. ..

rüyada altıparmak görmek
Rüyanızda altıparmağı olan bir kimseyi görmeniz; yaşantınızın biraz karışacağına ve çok sıkıntılıanlar geçireceğinize işarettir. ..

rüyada alüminyum görmek
Bir kimsenin rüyasında alüminyum madeninden yapılmış herhangi bir şey görmesi; rüyayı gören kimsenin aile hayatının nizam ve intizam içerisinde devam edeceğine işaret eder. ..

rüyada alyans görmek
eğer evli ise bir çocuğunun olacağına yorumlanır. ..

rüyada ambalaj görmek
Bir kimsenin rüyasında herhangi bir şeyi ambalajladığını görmesi; uzun bir yolculuğa çıkmasının ihtimal dâhilinde olduğuna veya evine uzaktan bir misafirin geleceğine işaret eder. ..

rüyada ambar görmek
aile ferdlerinin sıkıntı içinde yaşayacağına ve hayat boyunca arzu edilen nitelikte bir aile reisi olunamayacağına işaret eder. ..

rüyada amber görmek
amber kokladığınızı görmeniz; samimi arkadaşlarınızın hakkınızda iyi hisler beslediklerine sizinlebuluşmak ve sohbet etmek için âdeta sabırsızlandıklarına amber dumanında buhurlandığınızı görmeniz ..

rüyada ambulans görmek
Bir cankurtaran ambulans aracını seyir halinde görmek yakınlarda meydana gelecek üzücü olayaCankurtaran Ambulansın sesini duymak yaygaracı birine delalet eder. Rüyada bir Ambulans gördüyseniz y ..

rüyada amca görmek
yaşam boyunca doğru yolun bulunacağına delildir. ..

rüyada amcazade görmek
Bir kimsenin rüyasında amcazade görmesi; ailesi tarafından çok sevilmekte olduğuna ve onun da bunu hak ettiğine işaret eder. ..

rüyada amele görmek
işini büyüteceğine memur ise terfi ederek daha yüksek mevkilere atanacağına evli bir kadın ise eşi tarafından sevindirileceğine genç bir kız veya erkek için böyle bir rüyanın görülmesi evlenme il ..

rüyada ameliyat görmek
Ameliyathane görmek kendisinde gizli bilgiler bulunan birine delalet eder. Ameliyat edildiginizi görmek hayatinizda yeni bir gönül macerasi geçireceginize delalet eder. Kendinizi bir doktor olara ..

rüyada amerika görmek
sizi şaşırtacak gelişmelere karşı hazırlıklı olmanız gerektiğine işaret eder. Yaptığınız işlerde çokbaşarılı olup birden yükseleceksiniz. Fakat bu birçok kişinin sizi kıskanmasına ve size düşma ..

rüyada amin görmek
Bir kimsenin rüyasında bir duaya âmin dediğini görmesi; o kimsenin üzüntü ve sıkıntılarından kurtulacağına buna mukabil arzu ve isteklerine nail olacağına işaretle tabir olunur. ..

rüyada amir görmek
kendinizin bir âmir olarak emirler verdiğinizi görmeniz; sizinle beraber görev yapan kimselerin sizden memnun olduklarına işaret eder. ..

rüyada amiral görmek
mesleği askerlik olan birisinin rüyasında kendisini amiral veya general olduğunu görmesi; o kimsenin büyük bir mutluluğa kavuşacağına yorumlanır. Sıradan bir kimse rüyasında kendisinin amiral veya ..

rüyada amonyak görmek
Bir kimsenin rüyasında amonyak kokladığını görmesi; kısa süre sonra bir kaza geçirmesi muhtemel olduğuna yorumlanır. ..

rüyada ampül görmek
Yanar vaziyette ampul görmek mutlu aileye başarıya ibadet ve bununla gelen iç huzuruna Birinin ampul verdiğini ya da satın aldığını görmek evlenmeye Ampulün kırılması hastalanmaya ya da hastanın ..

rüyada ana babaya asi olmak görmek
Rüyada anne veya babaya âsi olunduğunun görülmesi pek iyi sayılmaz. Rüyasında anne veyababasına âsî olduğunu gören kimsenin; büyük günahlardan sayılan bir günah işleyeceğine işareteder ve böyle bir ..

rüyada anahtar görmek
erkekler için ev değişikliğine kadınlar için evliliğinde geçimsizliğe işarettir. Anahtar bulmak güç ve iyi bir gelecek sağlayacak bir işe başlanacağına işarettir. Anahtarla kapı açmak problemlerin ..

rüyada anarşistlerle savaşmak görmek
ya da itaat edilmesi gereken kimseye itaat etmemesinden veyahut da namazı terk etmesinden korkulur. ..

rüyada anatomi görmek
Bir kimsenin rüyasında anatomi ile uğraştığını görmesi; alacağı bir üzücü haberin verdiği kederingiderilmesi için çaba sarf etmesi gerektiğine delalet eder. ..

rüyada anber çiçeği görmek
bir başka rivayete göre de zengin ve güzel birisiyle evleneceğine işaret eder. Yine bir kimsenin rüyada anber çiçeğini dalı üzerinde kokladığını görmesi; büyükleri tarafından övüleceğine yerden k ..

rüyada and içmek görmek
acı ve ıstırap çekeceğinize delalet eder. ..

rüyada anestezi görmek
yakınlarınızdan birinin sağlık haberlerini alacağınıza elinizden geldiği kadarıyla zor durumdakilerinyardımına koşacağınıza işarettir. ..

rüyada angarya görmek
Bir kimsenin rüyasında birileri tarafından angaryaya koşulduğunu görmesi; tembel bir hanımlaevlenerek hayatının perişan olacağına ya da iş hayatının birtakım güçlüklere maruz kalacağınaişaret eder. ..

rüyada anırmak görmek
Rüyada eşek anırmasının işitilmesi; içinde bulunduğunuz birtakım acı ve ıstırapların daha da artacağına yorumlanır. ..

rüyada anıt görmek
Rüyanızda isimleri tarihe geçmiş kimselerin anıtlarını görmeniz; çok parlak iş teklifleriylekarşılaşacağınıza ve başarı üstüne başarı göstereceğinize delalet eder.. ..

rüyada anka kuşu görmek
anka kuşunu avladığını gören kimsenin; bir zata hile yapacağına anka kuşunu sattığını gören kimsenin; yine böyle birisine zulmedeceğine anka kuşuna sahip olduğunu gören kimsenin; güzelbir hanımla ..

rüyada ankebut suresi görmek
Rüyada Sure-i Ankebutu veya ondan bir parçayı okuduğunu görmek ölünceyedek Allahın muhafazası altında bulunmaya işarettir. Bazen de bu rüya yalnızlıkla imtihan edilmeye ve sabrından dolayı müjdelen ..

rüyada ankebut süresi görmek
Nüzhetül-Mecâlis adlı kitaba göre bir kişinin rüyasında Ankebût Sûresini okuduğunu görmesi; o kimsenin ve aile ferdlerinin Allah tarafından korunacağına delalet eder. İbn-i Sîrînin yorumu da bu doğrul ..

rüyada anlaşma görmek
ticari işlerinizde büyük zarara uğrayacağınıza ve malınızdan olacağınız anlamına gelir.Anlaşmazlık ise yapılan iyilikleri sürekli hatırlatmaktan vazgeçilmesi gerektiğine işarettir. ..

rüyada anlaşmazlık görmek
Bir kimsenin rüyasında eşiyle veya bir bayanın kocasıyla aralarında anlaşmazlık çıktığını görmesi; başkalarına karşı yaptıkları iyilikleri başa kakma huylarından vazgeçmeleri hususunda bir ihtardır. ..

rüyada anlayış görmek
birtakım işlerin sonucunu görmeye delalet eder. Hülasa rüyada ileriyi görmek olduğu gibi tabir edilir. ..

rüyada anne görmek
iyi ve kazançlı günleri belirtir. Annesini ölü görmesi iyi bir haber veya olaya işarettir. Anne ile darılmak ve kavga etmek ise başarısızlık ve maddi kayba işarettir. Bir kimsenin rüyasında annes ..

rüyada ansiklopedi görmek
bir esnafın rüyasında bir ansiklopedi görmesi; o tüccar veya esnafın bilgili olduğuna ve işlerinin yolunda gittiğine yorumlanır. Rüyasında bir ansiklopedi satın aldığını gören öğrencinin bu rüyası ..

rüyada anten görmek
evinizin çatısına bir anten diktiğinizi görmeniz; uzak bir yerde bulunan akrabalarınızdan bir haber alacağınıza veya beklediğiniz bir işinizin gerçekleşeceğine yorumlanır. Rüyada anten görülmesi b ..

rüyada antika eşya görmek
uzun süreli bir sıkıntıya gireceğiniz anlamına gelir. ..

rüyada apandisit görmek
mesut ve sevindirici bir olaya şahit olacağına delâlet eder. Yine bir başka yoruma göre apandisit ameliyatı olduğunuzu görmeniz; mutlu bir evlilik yapacağınıza yorumlanır. ..

rüyada apse görmek
geçimsizlige yorumlanir. Vücudunun herhangi bir yerinde bir apse olan kimse is hayatinda arkadaslari île Mahallesinde komsulari ile evinde Ailesi ile daimi geçimsizlik içinde yasar. ..

rüyada aptal görmek
eğer böyle aptal kişilere para verdiğinizi gördüyseniz; incittiğiniz bir kimsenin tekrar gönlünü kazanmanızın lüzumuna işaret eder. Etmiş olduğunuz niyetleri halletmeniz gerektiğine işarettir. ..

rüyada araba görmek
güzel geçecek ticari amaçlı bir yolculuğa çıkacağınıza işarettir.Kaza yapmış araba büyük bir mevki sahibi olmaya; yuvarlanmış araba itibarınızın kısa süreli olacağına; araba altında kalmak zenginli ..

rüyada araba sürmek görmek
onlar tarafından sevildiğine ve becerikliligi yüzünden onlarin hükümetle olan islerinde aracilik yaptigina delalet eder. ..

rüyada arabi aylar görmek
hapishanelerde bulunan mahkûmların hürriyetlerine kavuşacaklarına ve hasta olan kimselerin şifa bulacaklarına işaret eder. Bir kimse aile ferdlerinden ayrı bir yerde yaşıyor ve Muharrem ayını da r ..

rüyada arabistan görmek
kısa da olsa bir yolculuk yapacağına delalet eder. ..

rüyada arabistan kirazı görmek
helâl paraya delalet eder. Bir kimsenin rüyasında Arabistan kirazı yediğini görmesi; dininin güzelleşeceğine eğer yetenekli ise vali veya hâkimlik görevine atanacağına yorumlanır. Arabistan kirazı a ..

rüyada araf suresi görmek
dinin sağlam olmasına işarettir. Bazen de rüyada bu sureyi okumak; şeytanın hilesinden emin olmaya ahirette Hazret-i Adem Aleyhisselamin şefaatine ermeye işarettir. İbni şirin (rahmetullahi aleyh)’ ..

rüyada araf süresi görmek
Nüzhetül-Mecâlis adlı kitaba göre bir kimsenin rüyasında Araf Sûresini okuması; o kimsenin garip olarak öleceğine işaret eder. Bir başka yoruma göre bu rüyayı gören kimse her ilim dalından tahsil eder ..

rüyada arafatta vakfeye durmak görmek
gerek akrabalarından olsun ve gerekse yabancı bulunsun rüya sahibinin; yanına gelen kimse ile ünsiyet tesis edeceğine işarettir. Bir kimsenin rüyada yürüyüp ve hareket ettikten sonra bir yerde dur ..

rüyada arafe görmek
yakınlarınızdan ilişkinizin kesildiği kimseler varsa onlara kavuşacağınıza birileri ile tartışmalı bir mevzunuz varsa sulh olacağına işaret eder. Bir başka yoruma göre rüyada arefe gününü görmek hac ..

rüyada aramak görmek
aradığı şeyi bulamazsa; içini kemiren üzüntüleri daha bir müddet üzerinden atamayacağına yorumlanır. ..

rüyada aranmak görmek
kişinin ilim amel veya malla şerefleneceğine işaret eder. Bir kimsenin rüyasında bir kişi tarafından arandığını görmesi; o kimsenin kendisine isabet edecek keder ve üzüntüye delalet eder. Bir ..

rüyada arap görmek
başkasından gelecek yardıma delalet eder. Bir yerden para gelecek işte başarılı olacaksınız ve seyahate çıkacaksınız demektir. Birtakım düşmanlarla karşı karşıya geleceğinizin işareti de olabilir ..

rüyada arap tavşanı görmek
kabir açan ve kefen soyan bir kişiye işaret eder. ..

rüyada araştırmak görmek
Rüyanızda ilmi araştırmalar yapan bir ilim adamı görmeniz; hayatta muvaffak olmanın sırlarını öğrenerek arzu ve emellerinizi gerçekleştireceğinize işarettir. ..

rüyada arazi görmek
kadinsa kocasini bosar. Arazisinin mahsuldar oldugunu görenin evlatlari ve torunlari çok olur. Arazisinde bir sey bitmedigini görenin esi kisir olup evladi olmaz. îbni Sirin e göre: kendisini geni ..

rüyada ardıç görmek
Bir kimsenin rüyasında ardıç ağacı görmesi; o kimsenin sağlam bünyesi ve mükemmel karakteri sayesinde hayatta her zaman ileri adımlar atacağına ve kendisini bulunduğu toplum içinde sevdireceğine delal ..

rüyada ardıç kuşu görmek
onları doyurmak hususunda çok yorulup aşırı çalışacağınıza yorumlanır. ..

rüyada ardiye görmek
Rüyanızda içine ticarî mal konan bir ardiye görmeniz; tasarruf yapma (para biriktirme) hevesinizin artacağına ya da erzak ve eşya stokçuluğuna başlayacağınıza delalet eder. ..

rüyada arefe görmek
Dargınların barışmasına Hacca karlı ticarete ve pazaryerine delalet eder. Rüyada bir bayram arifesinde oldugunu ve bayram için hazirlik yaptigini görmek evine yeni bir takim esyalar alacagina ..

rüyada arı görmek
rızkınızın bol olacağına rüyanızda sizi bir arının soktuğunu görmeniz; kazancınızı kıskanan kimselerin bulunduğuna işaret eder. Bereket başarı ve mutluluğun habercisidir. Arı görmek İş ve özel ..

rüyada arı beyi görmek
değeri yüksek dindar inançlı zühd ve takva sahibi ve hiç bir kimseye eziyet etmeyen bir insana delalet eder. ..

rüyada arı kovanı görmek
Rüyanızda arı kovanı görmeniz iyiye yorumlanır. Bir kimsenin rüyasında arı kovanı görmesi; eş (zevce) ile tabir edilir. Yani böyle bir rüya gören kimsenin eşinden çocukları doğacağına ve eşinin de zen ..

rüyada arı kuşu görmek
Rüyada arı kuşu görülmesi; zengin ve müstesna bir ha­nıma işaret eder. ..

rüyada arife görmek
Dargınların barışmasına Hacca karlı ticarete ve pazaryerine delalet eder. Rüyada bir bayram arifesinde oldugunu ve bayram için hazirlik yaptigini görmek evine yeni bir takim esyalar alacagina v ..

rüyada aritmetik görmek
Bir kimsenin rüyasında çocuğu ile aritmetik problemi çözdüğünü görmesi; o kimsenin bütün pürüzlü ve karışık işlerini düzeltip temize çıkardığına delalet eder. ..

rüyada ariyet almak vermek görmek
sevmediğiniz bir kimseden böyle bir malı alıp vermeniz; aranızda o kimse ile düşmanlığınızın devam edeceğine işaret eder. ..

rüyada arjin görmek
Bir kimsenin rüyasında adına anjin denilen hastalığa yakalandığını görmesi; o kimsenin borç batağına saplanarak bundan dolayı bir türlü düzelemeyeceğine veya bir dostuna verdiği sözden döne­ceğine yor ..

rüyada arkadan gitmek görmek
Rüyada bir kimsenin arkası sıra yürünüp gidildiğinin görülmesi; bir dostun sevinçli bir haber vermek üzere rüya sahibini aradığı ile tabir edilir. ..

rüyada arkadaş görmek
dolayısıyla hayal kırıklığına uğrayacağınıza delalet eder. Bir başka yoruma göre: Rüyada yeni bir kimse ile arkadaş olunduğunun görülmesi; rüya sahibine yeni bir iş verileceğine veya kendisi yeni bir ..

rüyada arma görmek
Rüyanızda arma görmeniz; hiç beklemediğiniz bir yerden hediye alacağınıza veya size verilmiş bir hediyenin kaybolacağına yorumlanır. ..

rüyada armağan görmek
kişinin rüyasında herhangi bir kimseden armağan alması ise; o kimsenin bir yakınından büyük bir iyilik göreceğine yorumlanır. Arkadaş veya sevgili bulmaktır. Armağan vermek verilen kişinin değeri ..

rüyada armonik görmek
Rüyanızda armonik çaldığınızı ya da çalan birini görmeniz; uzakta bulunan bir dostunuzdan veya akrabanızdan sevindirici bir haber alacağınıza delalet eder. ..

rüyada armut görmek
mevsimi dışında yemek haram mala ağacının görülmesi; eğer rüyayı gören hamile kadın ise; erkek çocuğa kız için evlenmeye delalet eder. Hasta bir kimsenin rüyasında armut ağacı görmesi; o kimseni ..

rüyada arpa görmek
hasad zamanı gelmiş olan arpa başaklarını toplayıp demet yaptığını görmesi; faaliyetlerinden dolayı bir cemiyete başkan seçileceğine bir değirmende arpa öğüttüğünü görmesi; yaptığı hayırlı çalışmala ..

rüyada arpacık soğanı görmek
Bir kimsenin rüyasında arpacık soğanı yediğini görmesi; o kimsenin rızkının artacağına ve bir başka yoruma göre de yapılan herhangi bir dedikodunun dinlenileceği ile yorumlanır. ..

rüyada arsa görmek
bir hastalık geçireceğine ve işlerinin sarsılacağına da yorumlanır. ..

rüyada arslan görmek
zalim ve çocuğuna beddua eden bir kadına yo­rumlanır. Bir dişi arslanın sütünü içtiğini gören kimse; düşmanına galip gelir. Etinden yediğini gören kimse de güç kazanır ve büyük bir mülk elde eder. ..

rüyada arş ı ala görmek
arşı eksik gören kimsenin; bidat ve sapıklıkta bulunduğuna delalet eder. Bazen de arşı görmek; kişinin hayır ve serden işlediği şeye delildir. Arşın rüyada görülmesi ehil kimseler için yüksek bir ..

rüyada arşın görmek
toplu bir şeyi açıp arşın ile ölçtüğünü görmesi; helâlinden rızık kazanmaya kendi elini arşın ile ölçtüğünü görmesi; helâl ve haram olduğundan şüphe edilen bir mal elde etmeye delalet eder. ..

rüyada arzuya kavuşmak görmek
fayda ve kazanç sağlar. ..

rüyada asa görmek
kuvvetli kudretli ve halka yardım eden birisi olduğuna yorumlanır. Asanın kırıldığını gören kimsenin; eğer görevli ise görevine son verilir tüccar ise iflas eder. Asayı yere vurduğunu gören kimse; ..

rüyada asalet görmek
Rüyanızda size asalet ve unvan verildiğini görmeniz; aşkta ve iş hayatınızda çekingenliği terkederek daha atılgan ve cesur olmanız gerektiğine işaretle tabir olunur. ..

rüyada ashabı kiram görmek
hayır ve fazilete delalet eder. Bir kimsenin rüyasında ashabı kiramı güzel bir şekilde görmesi; o kimsenin itikad ve inancının ehl-i sünnet inancına ve itikadına uygun olduğuna delalet eder. Rüyan ..

rüyada asılmak görmek
hayatta olduğu halde idam edildiğini görmesi; dini bozulmadan yüceliğe şerefe ve güce kavuşacağına delalet eder. Bir kimsenin rüyasında deniz yolculuğu yaparken asıldığını görmesi; o kimsenin bu ..

rüyada asi olmak görmek
Rüyada âsî olmak; isyanını çirkin görmeyen şahıs için onu üzecek azaba işaret eder. ..

rüyada asilzade görmek
Rüyanızda asilzade bir kimse ile tanışmanız ya da karşılaşmanız düşmanlarınıza galip geleceğinize ve düzeni bozulan işlerinizin yeniden düzeleceğine işaret eder. Bir başka yoruma göre rüyada asilzade ..

 

A Sözlüğü


rüyada antika eşya görmek
uzun süreli bir sıkıntıya gireceğiniz anlamına gelir. ..

rüyada apandisit görmek
mesut ve sevindirici bir olaya şahit olacağına delâlet eder. Yine bir başka yoruma göre apandisit ameliyatı olduğunuzu görmeniz; mutlu bir evlilik yapacağınıza yorumlanır. ..

rüyada apse görmek
geçimsizlige yorumlanir. Vücudunun herhangi bir yerinde bir apse olan kimse is hayatindaarkadaslari île Mahallesinde komsulari ile evinde Ailesi ile daimi geçimsizlik içinde yasar. ..

rüyada aptal görmek
eğer böyle aptal kişilere para verdiğinizi gördüyseniz; incittiğiniz bir kimsenin tekrar gönlünükazanmanızın lüzumuna işaret eder. Etmiş olduğunuz niyetleri halletmeniz gerektiğine işarettir. ..

rüyada araba görmek
güzel geçecek ticari amaçlı bir yolculuğa çıkacağınıza işarettir.Kaza yapmış araba büyük bir mevki sahibi olmaya; yuvarlanmış araba itibarınızın kısa süreli olacağına; araba altında kalmak zenginli ..

rüyada araba sürmek görmek
onlar tarafından sevildiğine ve becerikliligi yüzünden onlarin hükümetle olan islerinde aracilik yaptigina delalet eder. ..

rüyada arabi aylar görmek
hapishanelerde bulunan mahkûmların hürriyetlerine kavuşacaklarına ve hasta olan kimselerin şifa bulacaklarına işaret eder. Bir kimse aile ferdlerinden ayrı bir yerde yaşıyor ve Muharrem ayını da r ..

rüyada arabistan görmek
kısa da olsa bir yolculuk yapacağına delalet eder. ..

rüyada arabistan kirazı görmek
helâl paraya delalet eder. Bir kimsenin rüyasında Arabistan kirazı yediğini görmesi; dininingüzelleşeceğine eğer yetenekli ise vali veya hâkimlik görevine atanacağına yorumlanır. Arabistan kirazı a ..

rüyada araf suresi görmek
dinin sağlam olmasına işarettir. Bazen de rüyada bu sureyi okumak; şeytanın hilesinden emin olmaya ahirette Hazret-i Adem Aleyhisselamin şefaatine ermeye işarettir. İbni şirin (rahmetullahi aleyh)’ ..

rüyada araf süresi görmek
Nüzhetül-Mecâlis adlı kitaba göre bir kimsenin rüyasında Araf Sûresini okuması; o kimsenin garip olarak öleceğine işaret eder. Bir başka yoruma göre bu rüyayı gören kimse her ilim dalından tahsil eder ..

rüyada arafatta vakfeye durmak görmek
gerek akrabalarından olsun ve gerekse yabancı bulunsun rüya sahibinin; yanına gelen kimse ile ünsiyet tesis edeceğine işarettir. Bir kimsenin rüyada yürüyüp ve hareket ettikten sonra bir yerdedur ..

rüyada arafe görmek
yakınlarınızdan ilişkinizin kesildiği kimseler varsa onlara kavuşacağınıza birileri ile tartışmalı bir mevzunuz varsa sulh olacağına işaret eder. Bir başka yoruma göre rüyada arefe gününü görmek hac ..

rüyada aramak görmek
aradığı şeyi bulamazsa; içini kemiren üzüntüleri daha bir müddet üzerinden atamayacağına yorumlanır. ..

rüyada aranmak görmek
kişinin ilim amel veya malla şerefleneceğine işaret eder. Bir kimsenin rüyasında bir kişi tarafından arandığını görmesi; o kimsenin kendisine isabet edecek keder ve üzüntüye delalet eder. Bir ..

rüyada arap görmek
başkasından gelecek yardıma delalet eder. Bir yerden para gelecek işte başarılı olacaksınız veseyahate çıkacaksınız demektir. Birtakım düşmanlarla karşı karşıya geleceğinizin işareti de olabilir ..

rüyada arap tavşanı görmek
kabir açan ve kefen soyan bir kişiye işaret eder. ..

rüyada araştırmak görmek
Rüyanızda ilmi araştırmalar yapan bir ilim adamı görmeniz; hayatta muvaffak olmanın sırlarınıöğrenerek arzu ve emellerinizi gerçekleştireceğinize işarettir. ..

yada arazi görmek
kadinsa kocasini bosar. Arazisinin mahsuldar oldugunu görenin evlatlari ve torunlari çok olur. Arazisinde bir sey bitmedigini görenin esi kisir olup evladi olmaz. îbni Sirin e göre: kendisini geni ..

rüyada ardıç görmek
Bir kimsenin rüyasında ardıç ağacı görmesi; o kimsenin sağlam bünyesi ve mükemmel karakterisayesinde hayatta her zaman ileri adımlar atacağına ve kendisini bulunduğu toplum içinde sevdireceğine delal ..

rüyada ardıç kuşu görmek
onları doyurmak hususunda çok yorulup aşırı çalışacağınıza yorumlanır. ..

rüyada ardiye görmek
Rüyanızda içine ticarî mal konan bir ardiye görmeniz; tasarruf yapma (para biriktirme) hevesinizin artacağına ya da erzak ve eşya stokçuluğuna başlayacağınıza delalet eder. ..

rüyada arefe görmek
Dargınların barışmasına Hacca karlı ticarete ve pazaryerine delalet eder. Rüyada bir bayramarifesinde oldugunu ve bayram için hazirlik yaptigini görmek evine yeni bir takim esyalar alacagina ..

rüyada arı görmek
rızkınızın bol olacağına rüyanızda sizi bir arının soktuğunu görmeniz; kazancınızı kıskanan kimselerin bulunduğuna işaret eder. Bereket başarı ve mutluluğun habercisidir. Arı görmek İş veözel ..

rüyada arı beyi görmek
değeri yüksek dindar inançlı zühd ve takva sahibi ve hiç bir kimseye eziyet etmeyen bir insana delalet eder. ..

rüyada arı kovanı görmek
Rüyanızda arı kovanı görmeniz iyiye yorumlanır. Bir kimsenin rüyasında arı kovanı görmesi; eş(zevce) ile tabir edilir. Yani böyle bir rüya gören kimsenin eşinden çocukları doğacağına ve eşinin de zen ..

rüyada arı kuşu görmek
Rüyada arı kuşu görülmesi; zengin ve müstesna bir ha­nıma işaret eder. ..

rüyada arife görmek
Dargınların barışmasına Hacca karlı ticarete ve pazaryerine delalet eder. Rüyada bir bayramarifesinde oldugunu ve bayram için hazirlik yaptigini görmek evine yeni bir takim esyalar alacagina v ..

rüyada aritmetik görmek
Bir kimsenin rüyasında çocuğu ile aritmetik problemi çözdüğünü görmesi; o kimsenin bütün pürüzlü ve karışık işlerini düzeltip temize çıkardığına delalet eder. ..

rüyada ariyet almak vermek görmek
sevmediğiniz bir kimseden böyle bir malı alıp vermeniz; aranızda o kimse ile düşmanlığınızın devam edeceğine işaret eder. ..

rüyada arjin görmek
Bir kimsenin rüyasında adına anjin denilen hastalığa yakalandığını görmesi; o kimsenin borç batağına saplanarak bundan dolayı bir türlü düzelemeyeceğine veya bir dostuna verdiği sözden döne­ceğine yor ..

rüyada arkadan gitmek görmek
Rüyada bir kimsenin arkası sıra yürünüp gidildiğinin görülmesi; bir dostun sevinçli bir habervermek üzere rüya sahibini aradığı ile tabir edilir. ..

rüyada arkadaş görmek
dolayısıyla hayal kırıklığına uğrayacağınıza delalet eder. Bir başka yoruma göre: Rüyada yeni bir kimse ile arkadaş olunduğunun görülmesi; rüya sahibine yeni bir iş verileceğine veya kendisi yenibir ..

rüyada arma görmek
Rüyanızda arma görmeniz; hiç beklemediğiniz bir yerden hediye alacağınıza veya size verilmiş birhediyenin kaybolacağına yorumlanır. ..

rüyada armağan görmek
kişinin rüyasında herhangi bir kimseden armağan alması ise; o kimsenin bir yakınından büyük bir iyilik göreceğine yorumlanır. Arkadaş veya sevgili bulmaktır. Armağan vermek verilen kişinin değeri ..

rüyada armonik görmek
Rüyanızda armonik çaldığınızı ya da çalan birini görmeniz; uzakta bulunan bir dostunuzdan veya akrabanızdan sevindirici bir haber alacağınıza delalet eder. ..

rüyada armut görmek
mevsimi dışında yemek haram mala ağacının görülmesi; eğer rüyayı gören hamile kadın ise;erkek çocuğa kız için evlenmeye delalet eder. Hasta bir kimsenin rüyasında armut ağacı görmesi; o kimseni ..

rüyada arpa görmek
hasad zamanı gelmiş olan arpa başaklarını toplayıp demet yaptığını görmesi; faaliyetlerinden dolayı bir cemiyete başkan seçileceğine bir değirmende arpa öğüttüğünü görmesi; yaptığı hayırlıçalışmala ..

rüyada arpacık soğanı görmek
Bir kimsenin rüyasında arpacık soğanı yediğini görmesi; o kimsenin rızkının artacağına ve bir başka yoruma göre de yapılan herhangi bir dedikodunun dinlenileceği ile yorumlanır. ..

rüyada arsa görmek
bir hastalık geçireceğine ve işlerinin sarsılacağına da yorumlanır. ..

rüyada arslan görmek
zalim ve çocuğuna beddua eden bir kadına yo­rumlanır. Bir dişi arslanın sütünü içtiğini gören kimse; düşmanına galip gelir. Etinden yediğini gören kimse de güç kazanır ve büyük bir mülk elde eder. ..

rüyada arş ı ala görmek
arşı eksik gören kimsenin; bidat ve sapıklıkta bulunduğuna delalet eder. Bazen de arşı görmek; kişinin hayır ve serden işlediği şeye delildir. Arşın rüyada görülmesi ehil kimseler için yüksek bir ..

rüyada arşın görmek
toplu bir şeyi açıp arşın ile ölçtüğünü görmesi; helâlinden rızık kazanmaya kendi elini arşın ile ölçtüğünü görmesi; helâl ve haram olduğundan şüphe edilen bir mal elde etmeye delalet eder. ..

rüyada arzuya kavuşmak görmek
fayda ve kazanç sağlar. ..

rüyada asa görmek
kuvvetli kudretli ve halka yardım eden birisi olduğuna yorumlanır. Asanın kırıldığını gören kimsenin; eğer görevli ise görevine son verilir tüccar ise iflas eder. Asayı yere vurduğunu gören kimse; ..

rüyada asalet görmek
Rüyanızda size asalet ve unvan verildiğini görmeniz; aşkta ve iş hayatınızda çekingenliği terkederek daha atılgan ve cesur olmanız gerektiğine işaretle tabir olunur. ..

rüyada ashabı kiram görmek
hayır ve fazilete delalet eder. Bir kimsenin rüyasında ashabı kiramı güzel bir şekilde görmesi; o kimsenin itikad ve inancının ehl-i sünnet inancına ve itikadına uygun olduğuna delalet eder. Rüyan ..

rüyada asılmak görmek
hayatta olduğu halde idam edildiğini görmesi; dini bozulmadan yüceliğe şerefe ve güce kavuşacağına delalet eder. Bir kimsenin rüyasında deniz yolculuğu yaparken asıldığını görmesi; o kimsenin bu ..

rüyada asi olmak görmek
Rüyada âsî olmak; isyanını çirkin görmeyen şahıs için onu üzecek azaba işaret eder. ..

rüyada asilzade görmek
Rüyanızda asilzade bir kimse ile tanışmanız ya da karşılaşmanız düşmanlarınıza galip geleceğinize ve düzeni bozulan işlerinizin yeniden düzeleceğine işaret eder. Bir başka yoruma göre rüyada asilzade ..

rüyada asistan görmek
rüyayı gören kimse ticaret erbabı ise; bir yerden kredi talep edeceğine memur veya işçi ise; borç almak için çalıştığı kurumun âmirine müracaatta bulunacağına evli ise; eşinden para isteyeceğine ö ..

rüyada asit görmek
zararla yorumlanır. Rüyasında bir kimsenin bir yere asit döktüğünü görmesi; maliye ile takıştığına yani başının derde girdiğine ve problem konusu olan işlerini dü­zeltmeye çalışmasına rağmen birtakım ..

rüyada asker görmek
zorluklara rağmen zengin ve ünlü olabilmek demektir. Askeri silahsız görmek iyi diye bildiğiniz birisinin size kötülüğünün dokunacağına işarettir. Bir konuda karar vermeden önce çok iyi düşünmelisin ..

rüyada asker bayrağı görmek
âbid zengin veya cömert bir kimse ile yorumlanır. Rüyada görülen bayrak genelde rengine göre tabir edilmektedir. Buna göre; kırmızı bayrak savaşa sarı bayrak askerde veba hastalığı bulunduğuna yeş ..

rüyada aslan görmek
vali olmaya yorumlanır kısaca mertebeye makam ve mala yorumlanabilir. Birinin arslan tarafından ısırılması maldan ya da dünyalıktan zarar göreceğine delalettir. Rüyada arslanın tarafından kovalanm ..

rüyada aslanağzı görmek
Rüyanızda aslanağzı denilen çiçeği görmeniz; aşk hayatınızın iyi geçeceğine ve evlenmek istediğiniz kimseden yakın ilgi göreceğinize işarettir. ..

rüyada asma görmek
sevdiği kimse ile anlaşacağına işlerinin gelişeceğine isteklerinin tahakkuk edeceğine işaret eder. Bir kimsenin rüyasında kuru ve meyvesiz bir asma görmesi; o kimsenin işlerinin bozulacağına ve ..

yada asma kabağı görmek
Rüyanızda asma kabağı görmeniz; bir sırrınızın yakınlarınız tarafından açığa çıkarılacağına ve uzun bir mesafeden gelecek birinin getireceği bir haberle üzüleceğinize işaretle tabir edilir. ..

rüyada asr süresi görmek
işlerini oldukça zor yürüteceğine fakat sonunda kolaylık göreceğine eğer ticâretle uğraşırsa servetinin artacağına rızkının bol ve bereketli olacağına işaret eder. ..

rüyada aşçı görmek
hasta bir kimsenin rüyasında bir aşçı görmesi; o kimsenin hastalığının artacağına bekâr bir kimsenin aşçı görmesi; o kimsenin evleneceğine yorumlanır. Rüyada çivit otunun pişirildiğinin görülmesi ..

rüyada aşırmak görmek
Bir kimsenin rüyasında herhangi bir yerden herhangi bir şeyi aşırdığını görmesi; elinden bir miktar para veya mal çıkacağına işaret eder. ..

rüyada aşiret görmek
bir aşiret reisi ile atlara binerek gezinti yaptığınızı görmeniz; büyük bir şirketin hissedarı olacağınıza delalet eder. ..

rüyada aşk görmek
üzüntü ve kederdir. Rüyada âşık olduklarını gören kimselere üzüntü ve keder isabet eder. Çünkü âşıklar üzüntü ve kederlidirler. Bir başka yoruma göre: Rüyada kendinizi âşık olmuş görmeniz; istihbarat ..

rüyada aşk mektubu görmek
Bir kimsenin rüyasında aşk mektubu yazdığını görmesi; o kimsenin sevineceğine delil sayılır Bir kimsenin sevdiği bir kimseden aşk mektubu aldığını görmesi; o kimsenin mutlu olacağına ve sevinçli bi ..

rüyada aşura günü görmek
Hz. Peygamber (a.s.) in neslinden birisi rüyasında aşura gününde olduğunu görse; bu rüya o zat hakkında musibet ve belâdır. Hz. Peygamber (a.s.) in ehl-i beytine düşman olanlar hakkında bu rüya aksine ..

rüyada aşure görmek
eş ve dostlarına tas tas aşure dağıttığını görmesi; devletten para cezası veya mahkemeden bir tazminat kararı veyahut da hasımlarından kendisini büyük bir zarara sokacak bir tehdit mektubu alacağına ..

rüyada at görmek
iyi bir cins at görülmesi; rızkın artmasına ve gücün çoğalmasına beyazımsı bir at görülmesi; kazançlı işler peşinde koşulacağına kırmızı veya kül renginde bir at görülmesi; işlerin bozulacağına bo ..

yada at kestanesi görmek
tersliklere hoşlanmadığınız kişiler arasında bulunacağınıza delalet eder. ..

rüyada at nalı görmek
Bir kimsenin rüyasında at nalı görmesi; her zaman için iyiye ve hayra yorumlanır. ..

rüyada at sineği görmek
evlat ve akrabalarla tabir olunur. Bir kimsenin kendisine ait bir atın üzerinde at sineği görmesi; o kimsenin çok günah işleyeceği ile yorumlanır. Bir başka yoruma göre de ailesinden birine faydas ..

rüyada at tersi görmek
Rüyada at tersi görülmesi servet ile yorumlanır. Rüyanızda at tersi (gübresi) süpürdüğünüzü görmeniz; sizin kıymetli ve değerli bir kimseden mal elde edeceğinize delalet eder ..

rüyada ateş görmek
durgun olan işlerinin açılacağına ve zor olan işlerinin de kolaylaşacağına işaret eder Kişinin rüyasında kendisini ateşe attığını ve fakat yanmadığını görmesi; devlet tarafından zulme uğrayacağına ..

rüyada ateş koru görmek
ferahlığa rahatlığa ihtiyaçların giderileceğine ve büyük insanlarla ünsiyet tesis edileceğine yorumlanır. Bir başka tabire göre rüyada ateş yakan birisinin görülmesi; ilimle de tabir edilir. ..

rüyada ateşböceği görmek
Rüyada ateşböceği görülmesi; kısa bir müddet sonra sevinileceğine ve sağlığın düzeleceğine yorumlanır. ..

rüyada ateşe tapmak görmek
eğer taptığı ateş kızgın ise; meşru olmayan yollardan mal toplamak için uğraşacağına delalet eder. Kızgın ateş görülmesi; aynı zamanda zalim birisi ile de yorumlanır. ..

rüyada ateşlenmek görmek
Bir kimsenin rüyasında hastalıktan dolayı ateşler içinde kıvrandığını görmesi; yakın bir gelecekte büyük bir işe atılacağına ve yüksek bir mevkiye getirileceğine işaret eder. ..

rüyada atlı karınca görmek
Rüyanızda atlıkarıncaya bindiğinizi ya da çocuğunuzu bindirdiğinizi görmeniz; uzun zamandır beklediğiniz bir haberi alacağınıza ve iş konusunda ortaklarınız veya iş arkadaşlarınızla anlaşarak büyük bi ..

rüyada atmaca görmek
insanların nefretini kazanacak bir tutum sergileyeceğine bazı haddini bilmezlerin sözlerine uyarak kötü yola düşeceğine ve bu yüzden de geçimsizliğinin artacağına delalet eder. ..

rüyada atmak görmek
bazen de aracı vasıtasıyla bir işin görülmesine işaret eder. Bir kimsenin rüyasında ok attığını fakat hedefe vuramadığını görse; o kimsenin dilinin pis olup halkın ırz ve namusuna dair kötü söz ..

rüyada atölye görmek
Rüyanızda atölye görmeniz; yeni bir işe girişeceğinize; devamlı çalışacağınıza ve sebatınızın karşılığını göreceğinize işarettir. ..

rüyada attar görmek
saygı ve hürmetine ve medhu senasına sebep teşkil eden bir işe girişeceğine yorumlanır. Rüyanızda bir attar ile samimi olduğunuzu görmeniz; ahlâkınızın güzelliğine cömertlik ve yardımseverliğiniz ..

rüyada av hayvanı görmek
yırtıcı av hayvanı görmesi; iş hayatında başkalarına (rakiplerine) düşmanlık yapan kimseye kuş cinsinden av hayvanı görmesi; genç nesle yardımcı olup onlara yol gösteren ve onlara nasihatlerde bulun ..

rüyada av kapanı görmek
eğer kurulan kapanda yakalanan av hayvanı eti yenen cinsten değil ise; haram yoldan mala kavuşacağınıza delalet eder. Kirmâninin yorumuna göre: Rüyada kapan ve tuzak kurulduğunun görülmesi bu tuz ..

rüyada av köpeği görmek
bu işinin kısa süre sonra tahakkuk edeceğine işaret eder. ..

rüyada avans görmek
Rüyanızda avans para aldığınızı görmeniz; maddî sıkıntıya düşeceğinize işaret eder. ..

rüyada avcı görmek
uzun ve yorucu bir çatışma sonunda hedefinize ulaşacağınıza dolayısıyla zengin olacağınıza işaret eder. Rüyanızda av esnasında büyük bir yırtıcı hayvanın avlandığını görmeniz; başaramayacağınızı ..

rüyada avize görmek
eğer rüyada görülen avizedeki lambalar yanıyorsa; girişimde bulunulan işin sonucunun yakında çıkacağına eğer lambalar yanmıyorsa; girişimde bulunulan işin neticesini alabilmek için zamana ihtiyaç ol ..

yada avlanmak görmek
dağ keçisi tavşan ve yabani merkep görmesi; mal ve ganimete işaret eder. Kişinin öldürmek maksadıyla olmaksızın bir kuşa veya bir sığıra silâh attığını görmesi; bir kadına veya bir cariyeye iftira e ..

rüyada avret yeri görmek
avret yerinin açıkta olduğunu ve bundan dolayı utanmadığını ve hiç kimsenin de ona bakmadığını görmesi içinde olduğu sıkıntı ve meşakkatten kurtulacağına rüyayı gören kimse eğer borçlu ise; Allahın ..

rüyada avuç içi görmek
ka­palı olduğunu görmesi; geçiminin dar ve sıkıntı içinde olacağına yorumlanır. Kişinin rüyasında avucunun içinde kıl bittiğini görmesi; sıkıntı ve kedere uğrayacağına ve borç batağına saplanacağı ..

rüyada avukat görmek
Rüyanızda avukat görmeniz; yeni bir işe girişimde bulunacağınıza veya mirasa konacağınıza ya da birtakım pürüzlü işlerinizin çözümünde yakınlarınızın yardımını göreceğinize delildir. Bazı rüya yoru ..

rüyada ay görmek
erkek veya kadın her ikiside rüyalarında ayı kucaklarında veya yanlarında görmeleri onların her birisinin ayın parlaklığı nispetinde birileri ile evleneceklerine işaret eder. Bir kimsenin rüyasınd ..

rüyada ayağı ile itmek görmek
eğer tekme vuranı göremiyorsa; işlerinde biraz daha dikkatli davranması ve israftan kaçınması gerektiğine yorumlanır. Bir kimsenin tanınmış birisinden tekme yemesi; o tekme atandan bir dert alacağına ..

rüyada ayak bileziği görmek
eğer bekâr ise cömert birisi ile evleneceğine ve kocasından hayır göreceğine yorumlanır. Bir kimsenin rüyasında üzerinde altın ve gümüş bilezikler görmesi; o kimsenin üzüntü ve kedere maruz kalaca ..

rüyada ayak kayması görmek
ayağınız kaydığı halde düşmediğinizi görmeniz; keder ve üzüntüye duçar olacağınıza işaret eder. ..

rüyada ayakkabı görmek
bekârlar için de evlilik yapılacağına yorumlanır Rüyanızda dar bir ayakkabı giydiğinizi görmeniz; sıkıntıya düşeceğinize ve borç batağına saplanacağınıza rüyanızda eski bir ayakkabı giydiğinizi g ..

rüyada ayakkabıcı görmek
Rüyada ayakkabıcı görülmesi; sıkıntılı günlerin bitip huzurlu günlerin başlayacağına delalet eder ..

rüyada ayaklar görmek
baba rızık hayvan para ve yolculuk ile yorumlanır Danyâl (a.s.) ın yorumuna göre: Bir kimsenin rüyasında bir ayağının kırılmış veya kesilmiş olduğunu görmesi; onun servetinin yarısının gideceği ..

rüyada ayaz görmek
Rüyanızda ayazda kalarak çok üşüdüğünüzü görmeniz; işlerinizin bozukluğundan dolayı sıkıntıya düşeceğinize ve geçim darlığı çekerek üzüleceğinize işaret eder. ..

rüyada ayçiçeği görmek
Rüyada ayçiçeğinin görülmesi; huzurlu ve mutlu günlerin arefesinde olduğuna işaret eder. ..

rüyada aydınlığa kavuşmak görmek
zarardan sonra fayda görmesine ve artık çocuğum olmaz diye ümidini kestikten sonra çocuğunun olmasına yorumlanır. Kişinin rüyasında kendisinin aydınlıktan karanlığa gittiğini görmesi; zengin iken ..

rüyada ayetel kürsi görmek
ömrünün uzunluğuna isteklerine kavuşacağına işaret eder. Yine böyle bir rüya gören kimse eğer hasta ise; şifa bulup iyileşir. Kirmânînin yorumuna göre: Rüyasında Ayetel-Kürsî yi okuduğunu veya oku ..

rüyada ayetler görmek
yani âhiretteki yerinin iyi olduğuna eğer okunduğu görülen âyet azap âyeti ise; okuyan kimsenin azap içinde olduğuna eğer okunan âyet korkutucu nitelikte bir âyet ise; rüyayı gören kişi de halen hay ..

rüyada aygır görmek
Bir kimsenin rüyasında aygır görmesi; zengin bir kimse ile samimiyet kuracağına ve ondan fayda göreceğine işaret eder. ..

rüyada ayı görmek
ahmaklık düşünce ve görüş beyan etmekten yoksun ve düşmanla tabir edilir. Kişinin rüyasında ayıya bindiğini görmesi; devlet tarafından bir menfaat göreceğine delalet eder. Ayının eti ve derisinin gö ..

rüyada ayna görmek
yüzünü güzel ve sakalını siyah görenin; eğer aslı öyle değilse; o kimsenin halka karşı cömert davranacağına ve herkese iyilik edeceğine eğer sakalını siyah görürse; fakir düşeceğine yüzünde beyaz k ..

rüyada ayran içmek görmek
bir yayıkta ayran çalkaladığınızı görmeniz kısmetinizin açılıp rızkınızın bollaşacağına eğer evli birisi iseniz; güzel bir erkek çocuğunuzun dünyaya geleceğine eğer bekâr iseniz; muhitin en güzel k ..

rüyada ayrılmak görmek
Rüyada ayrıldığının görülmesi; kavuşmanın zıddı ile tabir edilir. Bir kimsenin rüyasında bir başka kimseden ayrıldığını görürse; o iki kimsenin birbirleriyle buluşacaklarına delalet eder. ..

rüyada ayva görmek
rüyada ayva yediğini gören kimsenin; eğer vali ise valiliğinden dolayı gayesine ulaşacağına rüyasında ayva yediğini gören kimse eğer sıhhat ve afiyette ise; hidayete ereceğine işaretle tabir edilir. ..

rüyada ayva ağacı görmek
paranızın ve servetinizin çok olacağına ticâretle uğraşacağınıza akıllı tedbirli ve temkinli birisi olacağınıza işaret eder. ..

rüyada ayyaş görmek
değeri olmayan bir mala sahip olacağınıza ve evlâd hasreti çekeceğinize yorumlanır. ..

rüyada azad etmek görmek
eşini azad ettiğini görmesi; onu boşayarak ayrılacağına delil sayılır. Bir kölenin rüyasında kendisinin azad edildiğini görmesi; o kölenin ve efendisinin ölmesinden korkulur. Hasta bir kimsenin rü ..

rüyada azamet görmek
Bir kimseye rüyada azamet ve ululuk göste­rilmesi; o kimsenin toplum içinde saygınlığına ve Allah katında derecesinin yüksek olacağına delalet eder. Bazen de rüyada azamet ve ululuk görülmesi; kâfi ..

rüyada azap görmek
Rüyanızda azap çektiğinizi görmeniz; huzur ve rahata kavuşacağınıza işaretle tabir olunur. ..

rüyada azarlamak görmek
Rüyada azarlamanın veya azarlanmanın görülmesi; azarlanan kimseye karşı sevgi ve saygı gösterileceğine yorumlanır. Bir kimsenin rüyasında tanınmış hatırı sayılır bir kimsenin azarlandığını görmesi; o ..

rüyada azgın görmek
azgın bir hayvanın önünden kaçıp kurtulduğunuzu görmeniz; düşmanlarınızdan kurtulacağınıza delalet eder. ..

rüyada azgınlık görmek
doğruyu ve hakkı açıklamaktan vazgeçmeye işaret eder. ..

rüyada azık görmek
azığın azaldığını veya tükendiğini görmesi; o kimsenin kısmetinin azlığına delildir. Rüyada azığın bol olduğunun görülmesi; bu rüyanın aksi ile tabir edilir. Bazı rüya yorumcularına göre: Bir kims ..

rüyada azl görmek
dolayısıyla dikkatli davranması gerektiğine işaretle yorumlanır. ..

rüyada azrail görmek
öfkeli bir halde görmesi; günahlarına tövbe etmeden öleceğine yorumlanır. Bir kimsenin rüyasında Azrail ile güreştiğini ve ona galip geldiğini görmesi; hastalığından şifa bulup iyileşeceğine Azra ..

Kaynak: Editör: CEMAL ÇAVDAR
 
Etiketler: Rüya, Tabirleri, A,
Haber Videosu
Yorumlar
Ulusal Gazeteler
Alıntı Yazarlar
Anketler
Sitemizin çalışmalarını nasıl buldunuz ? -İYİ-
Anketler
Sitemizin çalışmalarını nasıl buldunuz ? -KÖTÜ-
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
1
Galatasaray
87
73
1
3
28
32
2
Fenerbahçe
85
85
1
4
27
32
3
Trabzonspor
52
54
12
4
16
32
4
Rizespor
48
43
12
6
14
32
5
Beşiktaş
48
42
12
6
14
32
6
Kasımpasa
46
55
12
7
13
32
7
Başakşehir
46
42
12
7
13
32
8
Sivasspor
44
38
10
11
11
32
9
Alanyaspor
42
41
10
12
10
32
10
Antalyaspor
42
36
10
12
10
32
11
A.Demirspor
40
48
10
13
9
32
12
Samsunspor
38
36
14
8
10
32
13
Ankaragücü
37
40
11
13
8
32
14
Kayserispor
37
36
12
10
10
32
15
Konyaspor
36
34
12
12
8
32
16
Hatayspor
33
36
13
12
7
32
17
Gaziantep FK
31
35
17
7
8
32
18
Pendikspor
30
36
16
9
7
32
19
Karagümrük
30
35
16
9
7
32
20
İstanbulspor
16
25
21
7
4
32
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Arşiv
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

<a href="http://www.sanalbasin.com/?ref=32742" id="hash-281d39bb99f4965803bcaabf4d3ed6a2a1d2a9cc" title="Bu site sanalbasin.com üyesidir" target="_blank"><img src="http://www.sanalbasin.com/dcms-themes/sanalbasin/img/sanalbasin_uyesidir.png" alt="sanalbasin.com üyesidir" /></a>

Haber Yazılımı
https://analytics.google.com google.com, pub-9571804635888040, DIRECT, f08c47fec0942fa0