Haber Detayı
24 Aralık 2020 - Perşembe 17:02
 
Rüya Tabirleri B
Rüya tabirleri B harfi
RÜYA TABİRLERİ Haberi


B Sözlüğü


rüyada baba görmek
annesini dedesini ve akrabalarını görmesidir.Kişinin rüyasında babasını görmesi; eğer muhtaçdurumda ise hiç beklemediği bir yerden rızık geleceğine ve birilerinin o kimseye cömertlikte bulunacağın ..

rüyada baba yiğit görmek
Rüyanızda bir babayiğit görmeniz; düşmanlarınızdan biri ile karşılaşacağınıza işaret sayılır. Bir başka yoruma göre: Rüyanızda bir babayiğit ile karşılaştığınızı görmeniz; işlerinizin oldukça zoroldu ..

rüyada babaanne görmek
Bir kimsenin rüyasında babaannesini görmesi; uzun bir ömür süreceğine ve huzurlu bir hayatgeçireceğine işaret eder. ..

rüyada baca görmek
bereket neşe ve sevinç olacağına evinizin bacasını temizlettiğinizi görmeniz; tüm işlerinizinaksamadan normal seyrinde devam edeceğine evinizin bacasının tutuşup yanmaya başladığını görmeniz; ked ..

rüyada bacak görmek
bacaklarının camdan olduğunu görmesi; ecelinin yaklaştığına bacaklarından birini çekip diğerini uzattığını ve bacaklarının birbirine dolaştırdığını görmesi; ecelinin yaklaştığına veya korkunç bir iş..

rüyada bacanak görmek
Rüyanızda bacanağınızı görmeniz; iyilik gördüğünüz birisiyle aranızın açılacağına veya aileniz içinde bir geçimsizliğin zuhur edeceğine yorumlanır. ..

rüyada badana görmek
dolayısıyla Allah a yaklaşmasına badanayı bizzat kendisinin vurduğunu görmesi; işlerinin güzelgittiğine ve hayatında güvenilir adımlarla yürüdüğüne yorumlanır. ..

rüyada badem görmek
rüyasında kendi üzerine badem kabuğu saçıldığını görmesi; o kimsenin elbise satın alacağına acı badem yediğini görmesi; haram mal elde edeceğine işaret eder. Câbir’ul-Mağribînin yorumuna göre: Rü ..

rüyada badem ağacı görmek
garip bir adam bazen acı ve bazen tatlı konuşan yani bir hal üzere bulunmayan kimse ile tabir edilir.Bazı tabircilere göre: Rüyada badem ağacı görülmesi; değişik mizaçlı gıybet ve dedikoduyu seven ..

rüyada badem şerbeti görmek
Rüyada badem şerbeti görülmesi; rahatlığa ve rızka nail olmaya delalet eder. ..

rüyada bademcik görmek
yani işlerinin biraz sarpa saracağına ve onları düzeltmeye uğraşacağına yorumlanır. ..

rüyada bagaj görmek
Rüyanızda bagaj görmeniz; para ile alakalı bir kısım işlerinizin sizi biraz uğraştıracağına işareteder. ..

rüyada bağ görmek
keder ve fakirlikle yorumlanır. Şöyle ki: Rüyasında bağ gören kimsenin üzüntü ve kedere maruz kalacağına ve aynı zamanda fakir düşeceğine işaret sayılır. Neşeli ve sevinçli bir kimsenin rüyasında ken ..

rüyada bağ ve asma görmek
rüyasında bağ diktiğini görmesi; hayır bir işe bağ bozumunu görmesi; sıkıntı ve derde yorumlanır. ..

rüyada bağırmak görmek
buna mukabil ağlamaklı bir ses işitmesi; sevinmeye işaret eder. Kirmânî nin yorumuna göre: Sokakta kıyafeti düzgün bir ihtiyarın akla ve mantığa uyan sözleri bağırarak söylediğinin görülmesi; rüy ..

rüyada bağırsak görmek
içinde bulunduğu topluluk ve mensub olduğu millet ile tabir edilir.Rüyanızda bağırsak yediğinizigörmeniz; içinde bulunduğunuz topluluktan mal ve fayda geleceğine bir başka yoruma göre de bir memuri ..

rüyada bağlama çalmak görmek
Rüyanızda bağlama çaldığınızı veya bir başkasının çaldığını ya da bir bağlamanın tellerini akort ettiğinizi görmeniz; bir yakınınızın derdini size anlatacağına ve sizin de bu kimse ile ilgileneceğiniz..

rüyada bağlanmak görmek
kişinin rüyasında iki elinin bağlı olduğunu görmesi; onun aptallığına ellerinin ve ayaklarının bağlı olduklarını görmesi; iyiye yorumlanmayıp bütün işlerinin bağlı ve yetkilerinin kısıtlı olduğuna y ..

rüyada bahar açmak görmek
âşık olmaya mutluluğa ve iktidara yorumlanır. Kişinin rüyasında ayakaltında ezilen bahar çiçeklerigörmesi; o kimsenin hayal kırıklığına uğrayacağına ve talihinin iyi gitmeyeceğine işaret eder. ..

rüyada bahar çiçekleri görmek
kişinin rüyasında bahar çiçeklerini topladığını görmesi; eğer bekâr ise yakında nişanlanacağına ve eğer evli ise bir çocuğunun olacağına yorumlanır.Rüyanızda bahar çiçeklerini toplayıp odanızagötürd ..

rüyada baharat görmek
faydasız olanı zarara işaret eder. Bir başka yoruma göre: Rüyanızda baharat görmeniz; keder ve üzüntüye maruz kalacağınıza işaret eder. Bir kimsenin rüyasında baharat yediğini görmesi; o kimsenin bir ..

rüyada bahçe görmek
mala ve mutluluğa rüyada bahçede çalışıldığının görülmesi; herkes için hayra rüya da kendinibahçede yürürken görmesi; daha hayatın başında iken yorulmadan başarıya ulaşmaya kişinin kendini bahçed ..

rüyada bahçe duvarı görmek
Rüyanızda bir bahçe duvarı görmeniz; isabetli ve olumlu işler yaptığınıza ve herkes için yararlı olduğunuza delalet eder. ..

rüyada bahçe küreği görmek
Bir kimsenin rüyasında bahçe küreği görmesi; yeni işinde birtakım sıkıntılarının olacağına yorumlanır. ..

rüyada bahçıvan görmek
rüyasında kendi bahçesinde bir bahçıvan görmesi; o kimsenin çok mutlu bir aile hayatınınolacağına yorumlanır.Bir başka yoruma göre de: Rüyada bahçıvan görülmesi; cami medrese tekke ve kilise gibi ..

rüyada bahriyeli görmek
rüyasında bir bahriyeli ile beraber yemek yediğini görmesi; o Kimsenin yakını olan bir dostunun uzak bir yolculuktan döneceğine delalet eder.Bir kimsenin rüyasında bir gemide içtima halindesıralanmı ..

rüyada bahse girmek görmek
bir arkadaşı ile herhangi bir konu üzerinde bahse girdiğini görmesi; halen çalışmakta olduğu işinden herhangi bir sebeple ayrılacağına işaret sayılır. ..

rüyada bahşiş görmek
bencillik ve tamahkârlık ile bahşiş alındığının görülmesi ise; fakirlik keder ve üzüntü ile tabir edilir.Bir kimsenin rüyasında bir kadına bahşiş verdiğini görmesi; bahşişi veren kimsenin öyle çok ..

rüyada baht görmek
bu bakımdan işlerinizde daha dikkatli ve temkinli olmanız gerektiğine yorumlanır. ..

rüyada bakan görmek
Bir kimsenin rüyasında herhangi bir bakanı veyahut kendisinin bir bakan olduğunu görmesi; hayra yorumlanır. Bir kimsenin böyle bir rüya görmesi; devlet kapısından beklediği bir işinin olmasına veya bi ..

rüyada bakara suresi görmek
uzun ömre dinde iyilik ve çocuğu hakkında kurtuluşa işarettir. * Rüyada Ayetül-Kürsiyi okumak; hafızaya ve keskin zekaya işarettir. İbni şirin (rahmetullahi aleyh)’in tabiri: Rüyada bakara suresi o ..

rüyada bakara süresi görmek
ömrünün uzun olacağına belâ ve felâketlerden beri olacağına ve düşmanlarının şerrinden kurtulacağına yorumlanır.Bir hâkimin rüyasında Bakara Suresi’ni okuduğunu veya okuyan kimseyi dinlediğini görme ..

rüyada bakır görmek
dolayısıyla düşmanlık husule geleceğine yorumlanır. Rüyanızda herhangi bir bakırcı görmeniz; çokkonuşkan ve çalışkan bir kimse ile iş yapacağınıza ve bundan dolayı da pek memnunkalmayacağınıza işar ..

rüyada bakire görmek
Bir kimsenin rüyasında bakire bir kız görmesi; bu kimsenin başından nişanlılık veya evlilik geçeceğine delil sayılır. Böyle bir rüyanın görülmesi; evli olan bir kimse için bir çocuğunun olacağına işar ..

rüyada bakkal görmek
bakkaldan birtakım yiyecek maddeleri satın alıp evine götürdüğünü görmesi; gerçekleşmesini beklediği bir işinin olacağına ve eline yüklü bir paranın geçeceğine yorumlanır.Bir kimsenin rüyasında bakka ..

rüyada bakla görmek
kuru bakla görmeniz; sevineceğinize ve bolluğa ereceğinize işaret eder. Bazı yorumcular isminden dolayı baklanın azlığa delalet ettiğini söylemişlerdir.Bir kimsenin rüyasında saçının baklaya benzedi ..

rüyada bakla satıcısı görmek
Bir kimsenin rüyasında bakla satan birisini görmesi; insanlardan işittiği söze kötü karşılık veren birisi olduğuna işaret eder. ..

rüyada baklava görmek
kişinin rüyasında bir başkasına baklava ikram ettiğini görmesi; o kimsenin büyük bir işe atılacağına rüyasında bir tepsi baklava satın aldığını görmesi; o kimsenin emlâk sahibi olacağına yorumlanır. ..

rüyada bakraç görmek
ikincisi: Boş bir bakraç görmeniz; masraflarınızın artacağına ve buna mukabil gelirinizin azalacağına bundan dolayı da borca gireceğinize delalet eder. ..

rüyada bal görmek
yasak ettiği şeylerden de sakındıklarına aynı zamanda başkalarına da yeri geldikçe nasihatlerde bulunduklarına işaret eder.Dindar olmayan kimselerin rüyalarında bal görmeleri; yorulmadan ve sıkıntı ..

rüyada bal arısı görmek
bir başka yoruma göre; o kimsenin herkese faydalı olacağına ve ticaretle meşgul olacağına yorumlanır.Bir kimsenin rüyasında arının kendisini soktuğunu görmesi; zahmet çekerek helâl malkazanacağına ..

rüyada bal yemek görmek
bir kavanozda bulunan süzme bir baldan yediğinizi görmeniz; yaşantınızda büyük bir değişiklik olacağına rüyanızda balı bir bardağa koyarak şerbet yapıp içtiğinizi görmeniz; büyük miktardapara alaca ..

rüyada balçık görmek
pişmemiş balçık yediğini görmesi; aile ferdleri için mal toplayacağına rüyasında evini balçıkla sıvadığını görmesi; o kimsenin sıkıntıya düşeceğine işaret eder Câbirul-Mağribînin yorumuna göre: Rüy ..

rüyada baldır görmek
Rüyanızda baldırınızın demirden olduğunu görmeniz; ömrünüzün uzun olacağına baldırınızın sırçadan olduğunu görmeniz; ecelinizin yakın olduğuna işaret eder. Bir erkeğin rüyasında birkadının baldırını ..

rüyada baldız görmek
Bir kimsenin rüyasında baldızını görmesi; aslı olmayan ve maksatlı çıkarılmış bulunan bir dedikoduya maruz kalacağına ve bundan dolayı da eşi ile arasının açılacağına delalet eder. ..

rüyada balgam görmek
ferah ve sevince kavuşacağına kişinin rüyasında öksürdüğünü görmesi; zor durumda kalıp malını harcayacağına delalet eder. Âlim bir kimsenin böyle bir rüya görmesi; onun ilminde kıskançlık yapacağına ..

rüyada balık görmek
rüyada sayıları belli olmayan miktarda balık görülmesi; ganimetten mal alınacağına delalet eder.Bir kimsenin rüyasında denizin dibinde büyük ve taze balıkları bir arada toplanmış olarak görmesi; rüya ..

rüyada balık ağı görmek
avcı olan kimsenin görmesi; hayra kişinin rüyasında balık ağının yarısını kaybettiğini görmesi; o kimsenin hayır ve berekete kavuşacağına balık ağına düştüğünü görmesi; o kimsenin tutuklanacağına v ..

rüyada balina görmek
işlerinin ters gideceğine rakiplerinin onun hakkında tasarladıkları kötülükler nedeniyle zarara uğrayacağına gurbette herhangi bir kimsesi varsa uzun süre onun yanına dönemeyeceğine delalet eder.Rü ..

rüyada balkon görmek
kendisini yeni bir balkonda oturmuş görmesi; eğer fakir ise zenginleşeceğine tüccar ise kazancınınartacağına zengin birisi ise daha da zengin olacağına yorumlanır.Bir kimsenin rüyasında kendisini ..

 

B Sözlüğü


rüyada balmumu görmek
bolluğa berekete ve bazen de hastalıktan şifa bulup iyileşmeye işaret eder. ..

rüyada balon görmek
balonu şişirmeye çalışıp şişmediğini gören kimsenin; beklediği şeylerin arzusuna göre neticelenmeyeceğine dolayısıyla isteklerini elde edemeyeceğine delalet eder.Bazı rüya tabircilerine göre: Rüyada ..

rüyada balta görmek
yardım ve gelecek nimetlere işaret sayılır. Başı ağrıyan bir kimsenin rüyasında balta görmesi; o kimsenin rahata kavuşacağına delalet eder.Hasta bir kimsenin rüyasında balta görmesi; hastalık nedeniy ..

rüyada balya görmek
Bir kimsenin rüyasında hazır yapılmış balya görmesi veya taşıması; çok ağır mesuliyeti olan bir vazifenin kendisine verileceğine yorumlanır. ..

rüyada balya ipi görmek
öyle ki belinizin bükülüp son derece yaşlanıncaya kadar yaşayacağınıza işaretle yorumlanır. ..

rüyada balya sıkıcısı görmek
Bir kimsenin rüyasında balya sıkıcısı (bağlayıcısı) görmesi; o kimsenin işlerinin zorlaşacağı ile tabir edilir. Ancak rüya sahibi fakir ve muhtaç birisi ise; ihtiyaç ve sıkıntılarının bitip kurtulacağ ..

rüyada balyoz görmek
dolayısıyla çok yorgunluk çekeceğinize yorumlanır. Bundan dolayı rüyada balyoz görülmesi; üzüntü ve sıkıntı ile tabir olunur. ..

rüyada bamya görmek
rüyasında kuru bamya görmesi; üzüntü ve kedere maruz kalacağına işaretle tabir edilir. ..

rüyada banka görmek
bankada memur olduğunu görmesi; halen yapmakta olduğu işinden zarar ederek sonunda o işi terk edeceğine delalet eder. ..

rüyada banyo görmek
rüyanızda deniz banyosu yaptığınızı görmeniz; uzun süre sıhhatli yaşayacağınıza yani hastalanmayacağınıza yorumlanır. ..

rüyada baraj görmek
Rüyanızda bir su barajı görmeniz; kazandığınız paraları boşa harcayacağınıza işaretle tabir edilir. ..

rüyada baraka görmek
çinko vb. hafif şeylerden yapılmış temelsiz eğreti yapılara baraka denir. Baraka Sonunda parakaybı olan kötü bir durumla karşılaşacağınıza işaretidir Barakada oturmak:evdeki huzurunuzunbozulacağın ..

rüyada bardak görmek
bir bardağa su doldurduğunu ve fakat bardağa akıtılan suyun bardağı doldurmayıp dibinden aktığını görmesi; elindeki parasının ahmaklığından dolayı eriyip deneceğine bardağın tatlı birşerbetle doldu ..

rüyada barut görmek
Bir kimsenin rüyasında barut görmesi; bu kimsenin ihtişamlı bir törene katılacağına ve orada dagüzel bir itibar göreceğine delalet eder. ..

rüyada basamak görmek
fakat bu engelleri kısa zamanda aşacağınıza delalet eder.Rüyanızda basamakta oturduğunuzu görmeniz; kısa bir süre için şansınızın döndüğüne yorumlanır. ..

rüyada basımevi görmek
yani temkinli davranması gerektiğine rakipleri onu takip ettikleri için işini gizli tutmak zorunda olduğuna işaret eder.Bir kimsenin rüyasında kendisini bir basımevinde çalışır görmesi; o kimsenin i ..

rüyada baskül görmek
rüyanızda baskülde bir şey tarttığınızı görmeniz; elinizden çok miktarda para çıkacağına fakat neticede sizin kârlı çıkacağınıza delalet eder. Bir kimsenin rüyasında baskülde tartıldığını görmesi; h ..

rüyada basma görmek
kimsenin rüyasında basmadan bir entari giydiğini görmesi; eğer entariyi giyen kadın ise hayra eğer erkek ise keder ve üzüntüye yorumlanır. ..

rüyada basmacı görmek
sinirlerinizin bozulacağına ve dolayısıyla karşılaştığınız herkesi kıracağınıza delalet eder. ..

rüyada baston görmek
Rüyada baston görülmesi iyiye yorumlanır. Bir kimsenin rüyasında baston görmesi; günlük işleri için çevresinden ve dostlarından yardım isteyeceğine işaret eder. Bir kimsenin rüyasında kendisine bir do ..

rüyada basur görmek
Bir kimsenin rüyasında basur hastalığına yakalandığını görmesi; o kimsenin gittikçe gücünü ve kuvvetini kaybederek çalışamaz hale geleceğine işarette tabir olunur. ..

rüyada baş görmek
başının kesildiğini görmesi; mal ve mülkünün elinden gideceğine kesilmiş olan başının tekrar cesedine iade edildiğini görmesi; mal ve mülkünün elinden gideceğine kesilmiş olan başının tekrar cesedi ..

rüyada başa giyilen tas görmek
izzet şeref ve mevkisinin yükseleceğine işaret eder. Kirmânînin yorumuna göre: Başa giyilen tas evlâd ile tabir edilir. Çünkü evlâd babası için baş tacı sayılır. Ebu Saîd el-Vâizin yorumuna göre: B ..

rüyada başak görmek
tarlada başakları demet halinde görmeniz; evlâdlarmızdan bir kısmının askerlik veya evlenme işleriyle meşgul olacağınıza tarladan başak toplayarak bir vasıtaya yüklediğinizi görmeniz; evlâdlarmızdan ..

rüyada başbakan görmek
Rüyada başbakanı görmek izzet güç ve maksada erismeye işaretle delalet eder. Rüyada başbakan görmek iltifat etmesi veya hiddetli davranması güler yüzlü veya asık suratlı olması sakin veya tedirgi ..

rüyada başını taşa vurmak görmek
Rüyanızda başınızı büyük bir taşa vurduğunuzu görmeniz; genelde yatsı namazını kılmadan uykuyayattığınıza işaretle yorumlanır. ..

rüyada başkan görmek
bir müesseseye veya herhangi bir kuruma başkan olduğunuzu görmeniz; yükselmeye çok hevesli ve hırslı olduğunuza fakat bu istek ve arzunuzun size faydasından ziyade zararı dokunacağına delalet eder.R ..

rüyada başlık görmek
rüyasında başlığı başından çıkardığını görmesi; bir işinden veya memuriyetinden ayrılacağınayorumlanır. ..

rüyada başmuavin görmek
Bir kimsenin rüyasında bir daireye başmuavin olduğunu görmesi; bir kimseden beklediği ve umduğu yardımı ve desteği göremeyeceğine delalet eder. ..

rüyada başmuhabir görmek
bir gazete başmuhabiri ile tanıştığını görmesi; erişilmesini çok uzak bir ihtimal olarak gördüğü bir mevkiye getirileceğine işaret eder. ..

rüyada başmüfettiş görmek
Bir kimsenin rüyasında bir kurumda başmüfettiş olduğunu görmesi; oldukça yorucu olan birseyahate çıkacağına ve bundan dolayı da sıhhatinin bozulacağına işaretle tabir edilir. ..

rüyada başörtüsü görmek
sıkı bir başörtüsü görmesi; kocasının malının çokluğuna beyaz bir başörtüsü görmesi; kocasının din ve rütbesine işaretle yorumlanır. Bir kadının rüyasında başında kumaştan bir eşarp veya elbise oldu ..

rüyada başpehlivan görmek
Bir kimsenin rüyasında güreşmek suretiyle başpehlivanlığa kadar yükseldiğini görmesi; o kimsenin gerek iş ve gerekse memuriyet hayatında bir takım rakipler karşısında kalarak kendini gösterme ve yükse ..

rüyada başsağlığı görmek
birileri tarafından kendisine başsağlığı dilendiğini görmesi; bir müjde ile yorumlanır. ..

rüyada başsavcı görmek
yani onları bastıracağına delalet eder. ..

rüyada başvekil görmek
mevki ve itibarınızın artacağına rüyanızda başvekil olduğunuzu görmeniz; huzur ve sevincinizin gün geçtikçe daha da artacağına işaret sayılır. Bir başka yoruma göre: Rüyanızda başvekil görmeniz; gel ..

rüyada batak görmek
Bir kimsenin rüyasında bir kum batağı görmesi; o kimsenin tedbirsizliğine ve çok aceleci birisi olması nedeniyle başına bir tehlikenin geleceğine işarete tabir olunur. ..

rüyada batakhane görmek
Bir kimsenin rüyasında bir batakhaneye düştüğünü görmesi; o kimsenin bir yakını tarafından çirkin bir şekilde aldatılıp dolandırılacağına yorumlanır. ..

rüyada bataklık görmek
tehlike çemberi içinde bulunduğuna kişinin rüyasında ayağımı bir bataklığa soktuğunu görmesi; bir düşmanı tarafından kendisine bir kötülük yapmak için pusu kurulduğuna işaret eder.Bir kimsenin rüyas ..

rüyada batarya görmek
Rüyanızda bir top bataryası başında bulunduğunuzu ve ateş etmek için hazırlık yaptığınızı görmeniz; sizi çok sevindirecek önemli bir haber alacağınıza işaretle yorumlanır. ..

rüyada battaniye görmek
birisinin ona güler yüz göstereceğine ve işlerinin yolunda seyredeceğine delalet eder. Rüyanızda kirli bir battaniye görmeniz; kötü arkadaşlarınızın sizi gerek iş hayatınızda ve gerekse sosyalçevren ..

rüyada bavul görmek
rüyada bavula bir takım eşya koyduğunu görmesi; o kimsenin bir takım yeni şeylere sahip olacağına işaret eder. Bir kimsenin rüyasında çarşıdan bir bavul satın aldığını görmesi; o kimsenin kısa süre ..

rüyada bayılmak görmek
bayıldıktan sonra tekrar kendine gelip ayıldığını görmesi; tesiri altında kalarak içini kemiren bir sıkıntıdan yakın zamanda kurtulacağına yorumlanır. ..

rüyada bayır görmek
rüyanızda bayırı tırmanamayıp yarı yolda kaldığınızı görmeniz; bu zamana kadar olduğu gibi; bundan sonra da hayatın ağır yükü altında ezilmeye devam edeceğinize delaletle tabir edilir. ..

rüyada baykuş görmek
Bir kimsenin rüyasında öten bir baykuş görmesi; çekemeyen meslek arkadaşlarının onu kötülemeye çalıştıklarına yorumlanır. Bir yerde süs olarak kullanılan ve içi doldurulmuş cansız bir baykuş görmek; g ..

rüyada bayrak görmek
kişinin rüyasında tamamen kırmızı bir bayrak görmesi; bir darbe girişiminin hazırlıklarının yapıldığına veya rüya sahibinin oturduğu şehirde yangın çıkacağına delildir. Bir insanın rüyasında siyah r ..

rüyada bayram görmek
kişinin rüyasında bayram namazına gittiğini görmesi; din yolunda ecre nail olduğuna bayramnamazından çıktığını görmesi; Allahın affına mazhar olacağına rüyasında bayram yerine gidipeğlendiğini gö ..

rüyada bayramlık görmek
çocuklarınız için bayramlık satın aldığınızı görmeniz; çoluk çocuğunuzu devamlı surette ihmal ettiğinize işaret eder. ..

rüyada baytar görmek
bir baytarla arkadaşlık kurduğunuzu görmeniz; yakında arzu ve isteklerinize kavuşacağınızayorumlanır. ..

rüyada bazlama görmek
Bir kimsenin rüyasında bazlama yapıp yediğini görmesi; bereketli ve huzurlu günlere girmekte olduğuna delalet eder. Bazı rüya tabircilerine göre: Bir kimsenin rüyasında bazlama görmesi; o kimsenin bun ..

 

B Sözlüğü


rüyada bazu bileziği görmek
eğer rüya sahibi kadın ise o kadının evleneceğine bileziğin maddî değeri kocanın maddî kudreti ile kıyaslanacağına delil sayılır. ..

rüyada bazular görmek
yükselmeye ve güzelliğe işaret sayılır. Bir kimsenin rüyasında elinde bazubant görmesi; kendisinifakirlikten kurtaracak bir sanat ve ticaret sahibi olacağına delaletle tabir olunur. Kişinin rüyasınd ..

rüyada bebek görmek
şerefinin artacağına ve zorluktan sonra kolaylık göreceğine yorumlanır. Rüyanızda henüz meme emen bir kız çocuğu görmeniz; övgüye layık ve kendisinden iyilik ümit edilen hayırlı bir işe işaretsayılı ..

rüyada bebek emzirmek görmek
o çocuğun büyük mertebeye ve makama ulaşacağına delalet eder. Bir kimse sütten kesilmiş bir çocuğu emzirdiğini görürse o kimse hapsolunur yahut hasta olur. Yahut üzerine kapı kapanır. Eğer rüyay ..

rüyada becayiş görmek
Rüyanızda bir başkasıyla memuriyetinizi becayiş yaptığınızı görmeniz; içinde bulunduğunuz günlerde hayatınızda size refah ve huzur sağlayacak önemli bir değişiklik olacağına işaret eder. ..

rüyada beddua görmek
rüyasında evlâdlarına beddua ettiğini görmesi; çocuklarının onu utandıracak hareketlerdebulunacaklarına rüyasında bir başkası tarafından ona beddua edildiğini görmesi; hareket ve davranışlarının ya ..

rüyada beden sağlığı görmek
Rüyanızda bedeninizin sağlıklı olduğunu görmeniz; kötü bir hastalığa yakalanacağınıza ve zahmete maruz kalacağınıza işaretle tabir edilir. Çünkü sağlıklı olmak hastalığın tersidir. Bazen de bedenin sa ..

rüyada bedesten görmek
Bir kimsenin rüyasında bir bedesten görmesi; arzusu hilafına birtakım esrarengiz işlere girişerekadını lekeleyeceğine veya birisi tarafından kötü bir şekilde aldatılacağına işaretle tabir edilir. ..

rüyada bedevi görmek
Rüyanızda bir bedevi görmeniz; içinde bulunduğunuz şu günlerde işlerinizde bir terslik meydana geleceğine ve gitmeye niyeti olduğunuz hac görevinizi de bu senelerde edâ edemeyeceğinizeişaret le yorum ..

rüyada bedir görmek
mesut bir evlilik yapacağına ve aynı zamanda bu evlilik ile maddî ve manevî her yönüyledurumunun düzeleceğine delalet eder. ..

rüyada beğenmek görmek
bu rüyanın aksi; o kimsenin yaran bir kimse olacağına delalet eder. ..

rüyada bej görmek
Rüyanızda bej renginde bir elbise yaptırdığınızı görmeniz; kocanızın (karınızın) hoş bir sürprizi ilekarşılaşacağınıza ve bundan dolayı kendinizi çok mutlu ve huzurlu hissedeceğinize işaretle tabir e ..

rüyada bekar görmek
Bir kimse rüyasında bekâr bir delikanlı veya kız görse; rüyayı gören kimse eğer evli değilse;yakında kısmeti açılarak evleneceğine yorumlanır. ..

rüyada bekaret görmek
Bir genç kız rüyasında bekâretini kaybettiğini görmesi ona tuzak kuran ve kötülemek isteyen düşmanlarının teşebbüslerinde muvaffak olamayacaklarına ve rüyayı gören genç kızın parlak bir evlilik yapara ..

rüyada bekçi görmek
Rüyanızda bir bekçi görmeniz; kuvvet ve kudretinizin artacağına yorumlanır. Bir kimsenin rüyasında bekçilik yaptığını görmesi; o kimsenin hayra kavuşacağına ve menfaat elde edeceğineişaret eder. Bir ..

rüyada beklemek görmek
Bir kimsenin rüyasında bir bekleme salonunda veya herhangi bir randevu yerinde beklediğini görmesi; o kimsenin artık çocukça hareketleri bırakarak olgun ve ağırbaşlı bir kişi olmaya özen göstermesi ge ..

rüyada bel görmek
Bir kimsenin rüyasında elinde bir bel küreği veya bel demiri görmesi; o kimsenin aceleciliğinden dolayı bir yanlışlıkla karşı karşıya kalacağına işaret eder. ..

rüyada bela görmek
Bir kimsenin rüyasında bir belâ ve sıkıntı görmesi; o kimse Çektiği sıkıntı ve belâlardan sonrahuzura kavuşmasına delalet eder. ..

rüyada beled süresi görmek
cömert birisi olduğunuza fakir ve muhtaç kimselere yardımdan elinizi çekmeyeceğinize delalet eder. ..

rüyada belediye görmek
hem işlerinizi ve hem de huzurunuzu bozacağınıza işaret eder. ..

rüyada belinden bölmek görmek
eğer rüyayı gören salih bir kimse ise; kazanacağı şöhretin müsbet olacağına ve eğer rüyayı gören kimse salih birisi değilse kazanacağı şöhretin menfî olacağına yorumlanır. ..

rüyada belkemiği görmek
kişinin rüyasında belkemiğinin kırıldığını görmesi; içinde bulunduğu günlerde işlerinin ters gideceğine ve onu uzun yıllar uğraştıracak önemli bir hastalığa yakalanmasının muhtemel olduğuna yorumlanı ..

rüyada belsoğukluğu görmek
Bir kimsenin rüyasında belsoğukluğuna yakalandığını görmesi; sinirlerinin bozulmasına sebep olacak birtakım olaylar karşısında kalarak kendisini çok yorgun ve bitkin hissedeceğine böyle bir rüyanın gö ..

rüyada benekli görmek
Rüyanızda benekli kumaştan dikilmiş bir elbise giyen bir kimseyi görmeniz; şimdiye kadar geçen zamanınızı boşa harcadığınıza ve bundan dolayı bir iş sahibi de olamadığınıza işaret eder.Bir kimsenin be ..

rüyada benzemek görmek
Bir kimsenin rüyasında aynaya bakarak kendisini bir başkasına benzettiğini görmesi; çevresindebulunan şahıslara sert davranacağına ve sevdikleri arasında kendisinin sevilmeyen bir kimse olduğuna yoru ..

rüyada benzin görmek
bir benzinciden benzin satın aldığınızı görmeniz; ne kadar gayret gösterseniz de kusur ve hatalarınızı yakınlarınızdan gizlemeye muvaffak olamayacağınıza yorumlanır.Rüyanızda birbenzinciden arabanı ..

rüyada beraat görmek
Bir kimsenin rüyasında bir mahkemede hâkim huzuruna çıkarak dâvasının görülmesi neticesi beraat kararı aldığını görmesi; rüyayı gören kimse herhangi bir meseleden dolayı korku ve endişe içinde ise; ar ..

rüyada berber görmek
bir başka yoruma göre: Uzakta oturmakta olan bir yakınından bir miras konusunda sevindirici birhaber alacağına işaret eder.Rüyanızda bir berber dükkânı görmeniz; aleyhinize birtakım dedikodu yapılac ..

rüyada bere görmek
yeşil bere görmeniz; dîni yönden kuvvetli olduğunuza işaret eder.Rüyanızda siyah bir bere görmeniz; uzakta oturmakta olan bir yakınınızdan üzücü bir haber alacağınıza mavi bir bere görmeniz; bir den ..

rüyada bereket görmek
Rüyada bereket kısmet ve maddi sıkıntıların geçeceğine ilişkin fevkalade iyidir. Rüyanizda tarlanizdan veya bahçeniz ürünlerinden bol bir miktarda ürün aldiginizi görmek hayirli bir ise gireceginize ..

rüyada bereketli görmek
Bir kimsenin rüyasında tarlasından veya bahçesinden bereketli bir mahsul aldığını görmesi; içinde bulunduğu şu günlerde girişeceği işlerden bol kazanç sağlayacağına ve belki de hayatının enbaşarılı v ..

rüyada besleme görmek
hizmetçinizi âzâd ederek yani hürriyetine kavuşturarak evlendirdiğinizi görmeniz; keder ve üzüntüden kurtularak rahata kavuşacağınıza ve bir yitiğiniz varsa onu da bulacağınıza işaretle tabir edilir. ..

rüyada beslemek görmek
kişinin rüyasında herhangi bir hayvan beslediğini görmesi; ömründe bir kereye mahsus olmak üzere eline bol miktarda para geçeceğine ve bu paranın da kıymetini bilmesi gerektiğine yorumlanır. ..

rüyada besmele şerif görmek
hidayete ve Besmelenin bereketi ile rızka yorumlanır. Bir kimsenin rüyasında Besmeleyi yazdıktan sonra imha ettiğini veya bir kuşun yazdığı Besmeleyi kapıp kaçırdığını görmesi; rızkının tükenip ömrü ..

rüyada bestekar görmek
rüyasında kendisinin beste yaptığını görmesi aşk hayatında buhranlı dönemler geçireceğine delalet eder. ..

rüyada beşibiyerde görmek
kişinin rüyasında eşinin veya çocuklarından birisinin boynuna beşibiryerde taktığını görmesi; o kimsenin bir kız çocuğunun olacağına eğer bekâr ise evleneceğine veya çocuklarından birisini evlendire ..

rüyada beşik görmek
eğer bekâr ise evleneceğine ve eğer evli ise çocuğu olacağına yorumlanır.Bir kimsenin rüyasında bir beşiği sattığını veya bir başkasına verdiğini ya da kırdığını görmesi; eğer rüyayı gören kimse erke ..

rüyada bevil görmek
değişik şekillerde yorumlanmaktadır.İbn-i Şîrînin yorumuna göre: Bir kimsenin rüyasında bir tuvalette bevl ettiğini (küçük abdestini bozduğunu) görmesi; o kimsi keder ve üzüntülerinden kurtulacağına ..

rüyada beyaz görmek
yanağının beyaz olduğunu görmesi; o kimsenin izzet ve ikrama nail olacağına işaret eder. Bir kimsenin rüyasında beyaz bir yatak görmesi; o kimsenin evleneceğine kişinin rüyasında karüzerinde yürüdü ..

rüyada beyaz darı görmek
Rüyada beyaz darı görülmesi rızık ile yorumlanır. Bir kimsenin rüyasında beyaz darı satın aldığınıgörmesi; o kimsenin hayır ve menfaat göreceğine işarettir. Kişinin rüyasında beyaz darı sattığını gör ..

rüyada beyaz kağıt görmek
Bir kimsenin rüyasında üzerine yazı yazılan beyaz kâğıt görmesi; o kimsenin yemin edeceğine yorumlanır. ..

rüyada beyaz sahife görmek
Rüyanızda üzerine yazı yazılan beyaz bir sayfa görmeniz; herhangi bir konuda yapacağınız yemineişaretle tabir edilir. ..

rüyada beygir görmek
Bu kelimenin yorumu için at kelimesine bakınız AT ..

rüyada beyin görmek
bir hayvan beyni görmesi; birçok haklarının yakın dostları tarafından çiğnenmekte olduğuna ve üstelik haksız yere hakaret gördüğüne delalet eder. Rüyanızda bir beyin görmeniz; insanlardangizli olara ..

rüyada beyit görmek
Bir kimsenin rüyasında değişik şiirlerden beyitler okuduğunu görmesi; o kimsenin aşk hayatındahayal kırıklığına uğrayacağına ve bundan dolayı da kendisini çok mutsuz ve huzursuzhissedeceğine delalet ..

rüyada beyti mukaddes görmek
hayır ve berekete ibadet ve tâate nail olacağına yorumlanır. Bir kimsenin rüyasında kendisini Beyt-i Mukaddeste görmesi; o kimsenin dindar bir kişi olduğuna hacca gideceğine kıyamet gününde peygam ..

rüyada beytullah görmek
hac yapacağına adaletli davranacağına ve huzurlu bir hayat süreceğine delalet eder.İmam-ı Nablusînin yorumuna göre: Bir kimsenin rüyasında Beytullahda Makâm-ı İbrahimin yanında namaz kıldığını görme ..

rüyada beyyine süresi görmek
Nüzhetül-Mecâlis adlı kitaba göre bir kimsenin rüyasında Beyyine Sûresini okuduğunu görmesi; o kimsenin korku ile ümit arasında yaşadığına yorumlanır. İmam-ı Nablusînin yorumuna göre: Bir kimsenin rüy ..

rüyada beze görmek
Bir kimsenin rüyasında boyun bezelerinin şiştiğini görmesi; içinde bulunduğu şu günlerde hafızasının çalışmaz bir duruma geleceğine ve bu nedenle de birçok hatalar yapacağına işaretletabir edilir. ..

rüyada bezelye görmek
mevsiminin dışında bezelye görmeniz veya yemeniz; belâ ve musibete maruz kalacağınıza delalet eder. Bir kadının rüyasında bezelye pişirdiğini görmesi; bu kadının pişirdiği yemeklerin eşi tarafından ..

rüyada bezenmek görmek
Bir kimsenin rüyasında bezendiğini yani süslendiğini görmesi; o kimsenin fakirleşeceğine ve işlerinin seyri bozulacağına yorumlanır. Bir kimsenin âdeti üzere her zaman giydiği normal elbisesini rüyada ..

rüyada bezik görmek
Rüyanızda bezik oynadığınızı görmeniz; içinde bulunduğunuz şu günlerde evinize çok miktarda misafir geleceğine ve bu yüzden rahatınızın kaçacağına ve dolayısıyla da mâlî durumunuzunsarsılacağına dela ..

rüyada beziryağı görmek
Rüyanızda beziryağı yediğinizi görmeniz; içinde bulunduğunuz şu günlerde önemli bir hastalığa yakalanacağınıza veya normal şekilde devam eden işlerinizin aniden bozulacağına dolayısıyla güçdurumda ka ..

rüyada bıçak görmek
bir kimsenin elinde bıçak tutan bir delikanlı görmesi; bir genç kızın sevgisini kazanacağına kişinin rüyasında elinde bir bıçakla bir yerini kestiğini görmesi; bir hadise ile sarsılarak şaşkınlığa ..

rüyada bıçakçı görmek
Bir kimsenin rüyasında bıçak yapan bir usta görmesi; o kimsenin sanatkâr olup bu sanatını başkalarına da öğreteceğine ve dolayısıyla birçok insanın hayır duasını alacağına delalet eder. ..

rüyada bıçkı görmek
Bir kimsenin rüyasında bir bıçkı makinesinde tahta ve benzeri şeyleri biçtiğini görmesi; yaşantısı boyunca kendisine düşman bildiği ve sevmediği kimselerden yardım görerek kalkınacağına yorumlanır. ..

rüyada bıkmak görmek
tavır ve hareketleriyle kıracağına işaretle tabir edilir. ..

rüyada bıldırcın görmek
ancak araya giren bazı engeller dolayısıyla bu yolculuğu yarıda kesip geriye döneceğine işaret eder.Rüyanızda bıldırcın eti yediğinizi görmeniz; eğer bekâr iseniz nişanlanıp evleneceğinize eğer evli ..

rüyada bıyık görmek
bıyığını kesmiş görmesi; doğru ve düzenli biri olduğuna yorumlanır.Bir kimsenin rüyasında bıyıklarını noksan görmesi; o kimsenin iyiliğine bıyık ve sakalını yolduğunu görmesi; o kimsenin huzura kavu ..

rüyada biber görmek
kişinin rüyasında biber turşusu yediğini görmesi; hanımı ile kavga edip arasının açılacağına kara veya kırmızı toz biberini yemeğine serptiğini görmesi; üzücü bir haber alacağına delalet eder.Bir ki ..

rüyada biçmek görmek
Rüyanızda bir kumaşı biçtiğinizi görmeniz; kendinize yeni bir elbise yaptıracağınıza veya evinize çoktandır almayı tasarladığınız yeni bir eşyayı satın alma imkânı bulacağınıza delalet eder. ..

rüyada biftek görmek
Bir kimsenin rüyasında biftek yediğini görmesi; o kimsenin evine iştahı açık birtakım misafirlerin gelip evde yiyecek cinsinden ne varsa hepsini silip süpüreceklerine veya aşırı yemek yemesinden ötürü ..

rüyada bilardo görmek
ne kendinize ve ne de başkalarına herhangi bir faydanızın ve hayrınızın dokunmadığına delalet eder.Bir başka yoruma göre: Rüyanızda bir salonda bilardo oynadığınızı görmeniz; bir arkadaşınızın verims ..

rüyada bilek görmek
kişinin rüyasında bileklerinde ağrı ve cansızlık olduğunu görmesi; o kişinin bir ahbabına kendisine karşı takınacağı tavır nedeniyle çok kırılıp ve güceneceğine işaret eder. ..

rüyada bilemek görmek
Bir kişinin rüyasında bıçak gibi kesici âletlerden herhangi birini bilediğini görmesi; emsalleri arasında şeref ve haysiyetinin artacağına delalet eder. ..

rüyada bilet görmek
otobüse uçağa ve benzeri vasıtaya binmek için bir gişeden bilet aldığını görmesi; bir hastalığa yakalanacağınıza ve fakat bu hastalığın uzun sürmeyip şifa bulacağına kişinin rüyasında yolda yürürke ..

rüyada bileyici görmek
makas ve benzeri kesici herhangi bir âleti bilettiğinizi görmeniz; yeni bir iş peşinde olduğunuza ve bir iş kurmaya çalıştığınıza sıhhatinizin iyi ve neşenizin yerinde olduğuna yorumlanır. ..

rüyada bilezik görmek
eğer rüyayı gören erkek ise keder ve üzüntüye maruz kalacağına yorumlanır. Biz şimdi ünlü rüya tabircilerinin rüyada bilezik görülmesi ile ilgili yorumlarını ayrı ayrı ele alarak okuyucularımıza sunm ..

rüyada bilgin görmek
rüyanızda kendinizin bilgin birisi olduğunuzu görmeniz; eğer gerçekten ilmi seviyor ve öğrenmeye Meraklı iseniz; sevince ve mutluluğa eğer ilme ve öğrenmeye meraklı değilseniz; bu durumda bir hastal ..

rüyada bilinmek görmek
bir yoruma göre de: Kendisinin hemen geleceğine delalet eder. Bir kimsenin rüyasında kendisinin gurbete gittiğini görmesi; o kimse gurbete gider veya gurbette bir adamı varsa ondan haber alamaz.Câbir ..

rüyada bilirkişi görmek
Rüyanızda kendinizi bir mahkeme tarafından bilirkişi tayin edildiğinizi görmeniz; kalabalık bir toplumda büyük bir itibara sahip olacağınıza yorumlanır. ..

rüyada billur görmek
kişinin rüyasında billur sattığını görmesi; o kimsenin ahlâkı iyi olmayan bir hanımla evlenmeye hazırlandığına rüyasında billur satın aldığını görmesi de aynı şekilde terbiyesiz bir kadınla evlenece ..

rüyada bilmece görmek
kişinin rüyasında bulmaca çözme konusunda bir başkasına yardım ettiğini görmesi başkasına herhangi bir konuda fikir danışacağına rüyasında bulmaca çözerken bilmediğini bir başkasından sorduğunu ve o ..

rüyada bina görmek
kişinin rüyasında bina yaptığını görmesi; yeni bir işe girişimde bulunacağına yorumlanır.Bir kimsenin rüyasında bir binanın yıkıldığını görmesi; o kimsenin dînî görevlerini ihmâl edip yerine getirmed ..

rüyada binbaşı görmek
kişinin rüyasında kendisini binbaşı olmuş görmesi; o kimsenin hayatı boyunca düzgün ve esaslı bir işin sahibi olamayacağına bununla da birlikte kimseye de muhtaç olup avuç açmayacağına yorumlanır. ..

rüyada binek devesi görmek
sıkıntı ve meşakkatle de olsa arzuca kavuşacağınıza delalet eder. ..

rüyada binmek görmek
rüyada herhangi bir hayvana binildiğinin görülmesi; izzet ve saltanata kavuşulacağına yo¬rumlanır. Bir kimsenin rüyasında beceriksizce bir ata bindiğini görmesi; o kimsenin nefsinin arzusuna tabi ol ..

rüyada bir şey bulmak görmek
kişinin rüyasında altın ve gümüş gibi kıymetli bir şey bulduğunu görmesi; o kimsenin dünyalığa kavuşacağına yorumlanır Rüyada kötü bir şeyin bulunduğunun görülmesi; iyiye alâmet değildir.Ebu Saîd el- ..

rüyada bir şeyi ayırmak görmek
Rüyanızda bir şeyi bitişik olduğu diğer şeyden ayırdığınızı görmeniz; toplumdan koparak yalnız kalacağınıza işaret eder. ..

rüyada bira içmek görmek
Bir kimsenin rüyasında bira içtiğini görmesi; o kim¬senin bir ölüm veya hastalık haberi alacağına veya gelecekte muhte¬melen şeker hastalığına yakalanacağına işaretle tabir edilir. ..

rüyada birahane görmek
dolayısıyla huzur ve saâdetinizin bozulacağına yorumlanır ..

rüyada birikmek görmek
biriktirmiş olduğu saçlarını açtığını görmesi; malını harcayacağına kişinin rüyasında azalarının bir araya gelerek toplandığını görmesi; huzurunun kaçacağına şan ve şöhretinin kaybolacağına yorumla ..

rüyada bisiklet görmek
rüyanızda bisikletten düştüğünüzü görmeniz; yolculuğunuz esnasında üzücü bir haber alarak seyahatinizi kesip geriye döneceğinize delalet eder.Rüyanızda bisiklet görmeniz verdiğiniz kararlarınızda ve ..

rüyada bisküvi görmek
Rüyanızda bisküvi yediğinizi görmeniz; rızkınızın bol bacağına ve geçim sıkıntısından kurtulacağınıza yorumlanır.Rüyada bisküvi görülmesi; büyük bir nimette tabir edildiği için bundan böyle herhangi b ..

rüyada bit görmek
bir yakınınıza karsı acımasızca davranacagınıza isarettir. bit sirkesi ise fesatlık ve kötuluk anlamına gelir.bitlenmek bol paraya kavusacagınıza ve dostlarınızın birden artacagına isarettir. bitler ..

rüyada bitki görmek
Rüyada herhangi bir bitkinin görülmesi; rüyayı gören kimsenin gerek ruhî ve gerekse bedenî olsun bir rahatsızlığı varsa bunlardan kurtulacağına ve dolayısıyla rahata kavuşacağına delaletle yorumlanır. ..

rüyada bitpazarı görmek
rüyanızda bitpazarından bir elbise veya bir şey satın aldığınızı görmeniz; aklınıza ve hayalînize bile gelmeyen birtakım sebeplerden dolayı fazla para harcamak zorunda kalacağınıza ve borca gireceğin ..

rüyada bloknot görmek
Bir kimsenin rüyasında bir bloknota bir şeyler yazdığını görmesi; o kimsenin yaşı ilerledikçe dalgın ve unutkan bir kimse olmaya başladığına böyle bir rüyanın görülmesi delalet eder. ..

rüyada bluz görmek
kişinin rüyasında bir bluz diktiğini görmesi; eğer bekâr ise evlenme hazırlıkları yapmasının zamanı geldiğine kişinin rüyasında bir bluz giydiğini görmesi; tedavisi çok zor olan bir kalp rahatsızlığ ..

rüyada bodrum görmek
uzun ve mesut bir evlilik hayatı süreceğine işaret eder.Rüyanızda boş bir bodrum görmeniz; yaşlılık devrenizin mutlu ve huzurlu geçeceğine rüyanızda su ile dolu bir bodrum görmeniz; gizli olan bazı ..

rüyada boğa görmek
rüyanızda kızgın bir boğa görmeniz; yakında başınıza ü bir iş geleceğine delalet eder. ..

rüyada boğa dövüşçüsü görmek
Rüyanızda bir boğa dövüşçüsü görmeniz; eskiden yaşadığınız bir aşkın hala kalbinizde izlerini taşıdığınıza ve bu acıyı ömür boyu kalbinizden atamayacağınıza işaretle tabir edilir. ..

rüyada boğa güreşi görmek
yıllar önce olup biten ve hâlâ kalbinizde hatırası bulunan bir maceranın aynısı tekrar yaşayacağınıza ve bu olayın hayatınızda hiç beklemediğiniz birtakım değişiklikler yapacağına yorumlanır. ..

rüyada boğaz görmek
rüyasında boğazına kaçan bir şeyi çekip çıkardığını görmesi; ömrünün uzun olacağına ve fakat ömür boyu düşmanları ile mücadele etmek zorunda kalacağına delalet eder.Rüyanızda boğazınıza bir şey kaçma ..

rüyada boğaz hırıltısı görmek
Rüyanızda boğazınızda hırıltı olduğunu görmeniz; öleceğinize veya büyük bir korku içine düşeceğinize işaret eder. Bazı yorumculara göre: Bir kimsenin rüyasında boğazında hırıltı görmesi; o kimsenin ab ..

rüyada boğazlama görmek
eğer yakınlarından birisini boğazladığını ve kan da çıkmadığını görürse; o kimse ile rüya sahibinin aralarında olan akrabalık bağlarının kopacağına yorumlanır. Eğer boğazlama esnasında kan çıktığı gö ..

rüyada boğmaca görmek
Rüyanızda boğmaca öksürüğüne yakalandığınızı gör¬meniz; sıhhatinize dikkat etmeyi sık sık hastalandığınıza ve bu nedenle de işlerinizi gereği gibi takip edemediğinize delalet eder. Rüyanızda Çocuğunuz ..

rüyada boğmak görmek
Bir şahsın rüyasında herhangi bir kimseyi elleriyle veya ip atarak boğduğunu görmesi; yakınları tarafından zulüm ve haksızlığa uğrayacağına ve bundan dolayı da bütün işlerinin altüst olacağına delalet ..

rüyada boğulmak görmek
eğer boğulmanız boğucu bir hastalıktan dolayı ise başkalarına zulmederek elde ettiğiniz şeyle azap edileceğinize eğer bir iple boğuldunuz ise ve ip de boğazınızı fazlaca sıkmışsa; yüklendiğiniz sor ..

rüyada bohça görmek
kişinin rüyasında bohçasını alıp yola çıktığını görmesi; sevdiği birisi ile karşılaşacağına rüyasında boş bir bohçayı sandığına koyduğunu gören kimsenin; aile ferdlerinden birisinin evlenerek evden ..

 

B Sözlüğü


rüyada bezenmek görmek
Bir kimsenin rüyasında bezendiğini yani süslendiğini görmesi; o kimsenin fakirleşeceğine ve işlerinin seyri bozulacağına yorumlanır. Bir kimsenin âdeti üzere her zaman giydiği normal elbisesini rüyada ..

rüyada bezik görmek
Rüyanızda bezik oynadığınızı görmeniz; içinde bulunduğunuz şu günlerde evinize çok miktardamisafir geleceğine ve bu yüzden rahatınızın kaçacağına ve dolayısıyla da mâlî durumunuzunsarsılacağına dela ..

rüyada beziryağı görmek
Rüyanızda beziryağı yediğinizi görmeniz; içinde bulunduğunuz şu günlerde önemli bir hastalığa yakalanacağınıza veya normal şekilde devam eden işlerinizin aniden bozulacağına dolayısıyla güçdurumda ka ..

rüyada bıçak görmek
bir kimsenin elinde bıçak tutan bir delikanlı görmesi; bir genç kızın sevgisini kazanacağına kişinin rüyasında elinde bir bıçakla bir yerini kestiğini görmesi; bir hadise ile sarsılarak şaşkınlığa ..

rüyada bıçakçı görmek
Bir kimsenin rüyasında bıçak yapan bir usta görmesi; o kimsenin sanatkâr olup bu sanatını başkalarına da öğreteceğine ve dolayısıyla birçok insanın hayır duasını alacağına delalet eder. ..

rüyada bıçkı görmek
Bir kimsenin rüyasında bir bıçkı makinesinde tahta ve benzeri şeyleri biçtiğini görmesi; yaşantısı boyunca kendisine düşman bildiği ve sevmediği kimselerden yardım görerek kalkınacağına yorumlanır. ..

rüyada bıkmak görmek
tavır ve hareketleriyle kıracağına işaretle tabir edilir. ..

rüyada bıldırcın görmek
ancak araya giren bazı engeller dolayısıyla bu yolculuğu yarıda kesip geriye döneceğine işaret eder.Rüyanızda bıldırcın eti yediğinizi görmeniz; eğer bekâr iseniz nişanlanıp evleneceğinize eğer evli ..

rüyada bıyık görmek
bıyığını kesmiş görmesi; doğru ve düzenli biri olduğuna yorumlanır.Bir kimsenin rüyasında bıyıklarını noksan görmesi; o kimsenin iyiliğine bıyık ve sakalını yolduğunu görmesi; o kimsenin huzura kavu ..

rüyada biber görmek
kişinin rüyasında biber turşusu yediğini görmesi; hanımı ile kavga edip arasının açılacağına kara veya kırmızı toz biberini yemeğine serptiğini görmesi; üzücü bir haber alacağına delalet eder.Bir ki ..

rüyada biçmek görmek
Rüyanızda bir kumaşı biçtiğinizi görmeniz; kendinize yeni bir elbise yaptıracağınıza veya evinize çoktandır almayı tasarladığınız yeni bir eşyayı satın alma imkânı bulacağınıza delalet eder. ..

rüyada biftek görmek
Bir kimsenin rüyasında biftek yediğini görmesi; o kimsenin evine iştahı açık birtakım misafirlerin gelip evde yiyecek cinsinden ne varsa hepsini silip süpüreceklerine veya aşırı yemek yemesinden ötürü ..

rüyada bilardo görmek
ne kendinize ve ne de başkalarına herhangi bir faydanızın ve hayrınızın dokunmadığına delalet eder.Bir başka yoruma göre: Rüyanızda bir salonda bilardo oynadığınızı görmeniz; bir arkadaşınızın verims ..

rüyada bilek görmek
kişinin rüyasında bileklerinde ağrı ve cansızlık olduğunu görmesi; o kişinin bir ahbabına kendisine karşı takınacağı tavır nedeniyle çok kırılıp ve güceneceğine işaret eder. ..

rüyada bilemek görmek
Bir kişinin rüyasında bıçak gibi kesici âletlerden herhangi birini bilediğini görmesi; emsalleri arasında şeref ve haysiyetinin artacağına delalet eder. ..

rüyada bilet görmek
otobüse uçağa ve benzeri vasıtaya binmek için bir gişeden bilet aldığını görmesi; bir hastalığa yakalanacağınıza ve fakat bu hastalığın uzun sürmeyip şifa bulacağına kişinin rüyasında yolda yürürke ..

rüyada bileyici görmek
makas ve benzeri kesici herhangi bir âleti bilettiğinizi görmeniz; yeni bir iş peşinde olduğunuza ve bir iş kurmaya çalıştığınıza sıhhatinizin iyi ve neşenizin yerinde olduğuna yorumlanır. ..

rüyada bilezik görmek
eğer rüyayı gören erkek ise keder ve üzüntüye maruz kalacağına yorumlanır. Biz şimdi ünlü rüya tabircilerinin rüyada bilezik görülmesi ile ilgili yorumlarını ayrı ayrı ele alarak okuyucularımıza sunm ..

rüyada bilgin görmek
rüyanızda kendinizin bilgin birisi olduğunuzu görmeniz; eğer gerçekten ilmi seviyor ve öğrenmeye Meraklı iseniz; sevince ve mutluluğa eğer ilme ve öğrenmeye meraklı değilseniz; bu durumda bir hastal ..

rüyada bilinmek görmek
bir yoruma göre de: Kendisinin hemen geleceğine delalet eder. Bir kimsenin rüyasında kendisinin gurbete gittiğini görmesi; o kimse gurbete gider veya gurbette bir adamı varsa ondan haber alamaz.Câbir ..

rüyada bilirkişi görmek
Rüyanızda kendinizi bir mahkeme tarafından bilirkişi tayin edildiğinizi görmeniz; kalabalık bir toplumda büyük bir itibara sahip olacağınıza yorumlanır. ..

rüyada billur görmek
kişinin rüyasında billur sattığını görmesi; o kimsenin ahlâkı iyi olmayan bir hanımla evlenmeye hazırlandığına rüyasında billur satın aldığını görmesi de aynı şekilde terbiyesiz bir kadınla evlenece ..

rüyada bilmece görmek
kişinin rüyasında bulmaca çözme konusunda bir başkasına yardım ettiğini görmesi başkasına herhangi bir konuda fikir danışacağına rüyasında bulmaca çözerken bilmediğini bir başkasından sorduğunu ve o ..

rüyada bina görmek
kişinin rüyasında bina yaptığını görmesi; yeni bir işe girişimde bulunacağına yorumlanır.Bir kimsenin rüyasında bir binanın yıkıldığını görmesi; o kimsenin dînî görevlerini ihmâl edip yerine getirmed ..

rüyada binbaşı görmek
kişinin rüyasında kendisini binbaşı olmuş görmesi; o kimsenin hayatı boyunca düzgün ve esaslı bir işin sahibi olamayacağına bununla da birlikte kimseye de muhtaç olup avuç açmayacağına yorumlanır. ..

rüyada binek devesi görmek
sıkıntı ve meşakkatle de olsa arzuca kavuşacağınıza delalet eder. ..

rüyada binmek görmek
rüyada herhangi bir hayvana binildiğinin görülmesi; izzet ve saltanata kavuşulacağına yo¬rumlanır. Bir kimsenin rüyasında beceriksizce bir ata bindiğini görmesi; o kimsenin nefsinin arzusuna tabi ol ..

rüyada bir şey bulmak görmek
kişinin rüyasında altın ve gümüş gibi kıymetli bir şey bulduğunu görmesi; o kimsenin dünyalığa kavuşacağına yorumlanır Rüyada kötü bir şeyin bulunduğunun görülmesi; iyiye alâmet değildir.Ebu Saîd el- ..

rüyada bir şeyi ayırmak görmek
Rüyanızda bir şeyi bitişik olduğu diğer şeyden ayırdığınızı görmeniz; toplumdan koparak yalnız kalacağınıza işaret eder. ..

rüyada bira içmek görmek
Bir kimsenin rüyasında bira içtiğini görmesi; o kim¬senin bir ölüm veya hastalık haberi alacağına veya gelecekte muhte¬melen şeker hastalığına yakalanacağına işaretle tabir edilir. ..

rüyada birahane görmek
dolayısıyla huzur ve saâdetinizin bozulacağına yorumlanır ..

rüyada birikmek görmek
biriktirmiş olduğu saçlarını açtığını görmesi; malını harcayacağına kişinin rüyasında azalarının bir araya gelerek toplandığını görmesi; huzurunun kaçacağına şan ve şöhretinin kaybolacağına yorumla ..

rüyada bisiklet görmek
rüyanızda bisikletten düştüğünüzü görmeniz; yolculuğunuz esnasında üzücü bir haber alarak seyahatinizi kesip geriye döneceğinize delalet eder.Rüyanızda bisiklet görmeniz verdiğiniz kararlarınızda ve ..

rüyada bisküvi görmek
Rüyanızda bisküvi yediğinizi görmeniz; rızkınızın bol bacağına ve geçim sıkıntısından kurtulacağınıza yorumlanır.Rüyada bisküvi görülmesi; büyük bir nimette tabir edildiği için bundan böyle herhangi b ..

rüyada bit görmek
bir yakınınıza karsı acımasızca davranacagınıza isarettir. bit sirkesi ise fesatlık ve kötuluk anlamına gelir.bitlenmek bol paraya kavusacagınıza ve dostlarınızın birden artacagına isarettir. bitler ..

rüyada bitki görmek
Rüyada herhangi bir bitkinin görülmesi; rüyayı gören kimsenin gerek ruhî ve gerekse bedenî olsun bir rahatsızlığı varsa bunlardan kurtulacağına ve dolayısıyla rahata kavuşacağına delaletle yorumlanır. ..

rüyada bitpazarı görmek
rüyanızda bitpazarından bir elbise veya bir şey satın aldığınızı görmeniz; aklınıza ve hayalînize bile gelmeyen birtakım sebeplerden dolayı fazla para harcamak zorunda kalacağınıza ve borca gireceğin ..

rüyada bloknot görmek
Bir kimsenin rüyasında bir bloknota bir şeyler yazdığını görmesi; o kimsenin yaşı ilerledikçe dalgın ve unutkan bir kimse olmaya başladığına böyle bir rüyanın görülmesi delalet eder. ..

rüyada bluz görmek
kişinin rüyasında bir bluz diktiğini görmesi; eğer bekâr ise evlenme hazırlıkları yapmasının zamanı geldiğine kişinin rüyasında bir bluz giydiğini görmesi; tedavisi çok zor olan bir kalp rahatsızlığ ..

rüyada bodrum görmek
uzun ve mesut bir evlilik hayatı süreceğine işaret eder.Rüyanızda boş bir bodrum görmeniz; yaşlılık devrenizin mutlu ve huzurlu geçeceğine rüyanızda su ile dolu bir bodrum görmeniz; gizli olan bazı ..

rüyada boğa görmek
rüyanızda kızgın bir boğa görmeniz; yakında başınıza ü bir iş geleceğine delalet eder. ..

rüyada boğa dövüşçüsü görmek
Rüyanızda bir boğa dövüşçüsü görmeniz; eskiden yaşadığınız bir aşkın hala kalbinizde izlerini taşıdığınıza ve bu acıyı ömür boyu kalbinizden atamayacağınıza işaretle tabir edilir. ..

rüyada boğa güreşi görmek
yıllar önce olup biten ve hâlâ kalbinizde hatırası bulunan bir maceranın aynısı tekrar yaşayacağınıza ve bu olayın hayatınızda hiç beklemediğiniz birtakım değişiklikler yapacağına yorumlanır. ..

rüyada boğaz görmek
rüyasında boğazına kaçan bir şeyi çekip çıkardığını görmesi; ömrünün uzun olacağına ve fakat ömür boyu düşmanları ile mücadele etmek zorunda kalacağına delalet eder.Rüyanızda boğazınıza bir şey kaçma ..

rüyada boğaz hırıltısı görmek
Rüyanızda boğazınızda hırıltı olduğunu görmeniz; öleceğinize veya büyük bir korku içine düşeceğinize işaret eder. Bazı yorumculara göre: Bir kimsenin rüyasında boğazında hırıltı görmesi; o kimsenin ab ..

rüyada boğazlama görmek
eğer yakınlarından birisini boğazladığını ve kan da çıkmadığını görürse; o kimse ile rüya sahibinin aralarında olan akrabalık bağlarının kopacağına yorumlanır. Eğer boğazlama esnasında kan çıktığı gö ..

rüyada boğmaca görmek
Rüyanızda boğmaca öksürüğüne yakalandığınızı gör¬meniz; sıhhatinize dikkat etmeyi sık sık hastalandığınıza ve bu nedenle de işlerinizi gereği gibi takip edemediğinize delalet eder. Rüyanızda Çocuğunuz ..

rüyada boğmak görmek
Bir şahsın rüyasında herhangi bir kimseyi elleriyle veya ip atarak boğduğunu görmesi; yakınları tarafından zulüm ve haksızlığa uğrayacağına ve bundan dolayı da bütün işlerinin altüst olacağına delalet ..

rüyada boğulmak görmek
eğer boğulmanız boğucu bir hastalıktan dolayı ise başkalarına zulmederek elde ettiğiniz şeyle azap edileceğinize eğer bir iple boğuldunuz ise ve ip de boğazınızı fazlaca sıkmışsa; yüklendiğiniz sor ..

rüyada bohça görmek
kişinin rüyasında bohçasını alıp yola çıktığını görmesi; sevdiği birisi ile karşılaşacağına rüyasında boş bir bohçayı sandığına koyduğunu gören kimsenin; aile ferdlerinden birisinin evlenerek evden ..

rüyada bok görmek
Rüyada pislik görmek pislikle yani dışkı ile oynamak haram yollar dan elinize mal veya para geçecegine işaretle delalet eder; at veya diger hayvan pislikleri görmek kisa bir yolculuga çikacaginiza ..

rüyada boks maçı görmek
başkalarının boks maçı yaptıklarını seyrettiğinizi görmeniz; bir kimsenin yardımı ile işlerinizi düzene koyacağınıza delalet eder. ..

rüyada bol geçim görmek
Bir kimsenin rüyasında geçiminin bol olduğunu ve huzurlu bir yaşam sürdürdüğünü görmesi; o kimse eğer darlık ve sıkıntı içinde ise; keder ve üzüntülerinden kurtulacağına ve sıkıntısının geçeceğine yor ..

rüyada bolluk görmek
Zengin bir kimsenin rüyasında kendisini bolluk içinde görmesi; o kimsenin sahip olduğu nimetlerin şükrünü artırması gerektiğine yorumlanır. Fakir bir kimsenin rüyasında kendisini bolluk içinde görmesi ..

rüyada bomba görmek
rüyanızda bir bombanın patladığını görmeniz; para ve mal kaybına uğrayacağınıza rüyanızda bir yere bomba attığınızı görmeniz; bir probleminizin halli hususunda yakın dostlarınızdan büyük bir yardım ..

rüyada bombardıman görmek
Rüyanızda bulunduğunuz köy veya şehrin uçaklar veya harp gemileri tarafından bombardımana tutulduğunu görmeniz; köyünüzün veya şehrinizin tanınmış kişilerinden birisinin vefat edeceğine veya bulunduğu ..

rüyada boncuk görmek
bir kavim ve kabileden olmadığı halde o kavim ve kabileye benzemeye çalışacağına yorumlanır.Rüyanızda renk renk boncuk dizdiğinizi görmeniz; kurmakta olduğunuz hayalînizin yakında gerçek olacağına b ..

rüyada boncukçu görmek
Rüyanızda boncukçu görmeniz; hanımların işleriyle uğraştığınıza ve onların işlerini düzenlemeye gayret gösterdiğinize delalet eder. ..

rüyada bora görmek
bora esmesi neticesi evinden bir kiremit veya herhangi bir şeyin koparak düştüğünü görmesi; o kimsenin sıkıntıya maruz kalacağına rüyasında esen boradan kaçmak için bir duvarın arkasına saklandığını ..

rüyada borazan görmek
savaşa ve düşmanı geri püskürtmeye yorumlanır. Bir borazan erinin rüyasında borazan çaldığını görmesi; eğer rüyayı gören asker ise; başından hatırasını unutamayacağı bir olay geçeceğine eğer rüyayı ..

rüyada borazancı görmek
Bir kimsenin rüyasında borazan çalan bir eri görmesi; o kimsenin hayatında birtakım değişikliklerin olacağına yorumlanır. ..

rüyada borç görmek
bir başkasından borç istediğini görmesi; muhtaç duruma düşeceğine işaretle tabir edilir. Bir kimsenin rüyasında borcunu ödediğini ve bir hakkı sahibine verdiğini görmesi; o kimsenin yakınlarını ziyar ..

rüyada borç almak vermek görmek
kişinin rüyasında bir başkasına borç verdiğini görmesi; bu rüyanın aksine yorumlanır.Bir kimsenin rüyasında bir başkasından borç istediği halde alamadığını görmesi; eğer adliyeye intikâl etmiş bir dâ ..

rüyada borç senet görmek
sened veya bono verdiğinizi görmeniz; rahatsızlığınızdan dolayı bir doktora müracaat ederek reçete alacağınıza bir başkasına verilen para karşılığında borç senedi aldığını gören kimsenin; uzun süred ..

rüyada bordro görmek
rüyasında bir maaş bordrosu hazırladığını görmesi; dünya ve âhiret borçlarından kurtulmanın yavaş yavaş yolunu bulduğuna delil kabul edilir. ..

rüyada bornoz görmek
rüyanızda kendinizi bir bornoz giyinirken görmeniz; hayırlı bir işe teşebbüs edeceğinize çarşıdan bir bornoz satın aldığınızı görmeniz; evinize bazı eşyalar satın alacağınıza yorumlanır.Bir diğer ta ..

rüyada borsa görmek
Rüyada borsa görülmesi fakirliğe yorumlanır. Bir kişinin rüyasında borsadan hisse senetleri satın aldığını görmesi; o kimsenin evine hırsız girerek bütün parasını çalacağına delalet eder. ..

rüyada boru görmek
tüccar ise elinde bulunan malının fazla para edeceğine başka herhangi bir iş dalında esnaf ise o sene çok kâr edeceğine sanatçı ise kendi uzmanlık sahasını ilgilendiren eserlerinin çok beğenileceği ..

rüyada bostan görmek
rüyanızda bir bostanı suladığınızı görmeniz; maddî durumunuzun gün geçtikçe düzeleceğine ve sosyal mevkinizin de yükseleceğine yorumlanır.Rüyanızda bir bostandan sebze ve meyve topladığınızı görmeniz ..

rüyada bostan dolabı görmek
rüyanızda bostan dolabının susuz bir şekilde döndüğünü görmeniz; kimsesi olmayan zengin bir kişinin kısa süre sonra vefat edeceğine ve dolayısıyla vârisi olmadığı için de malının devlete kalacağına i ..

rüyada boşamak görmek
Bir kimsenin rüyasında karısını boşadığını görmesi; içinde bulunduğu şu günlerde büyük bir huzursuzluğa maruz kalacağına delaletle tabir edilir. Bazı yorumculara göre: Rüyanızda karı boşadığınızı görm ..

rüyada boşanmak görmek
bir başka yoruma göre de: O kimsenin çalıştığı işyerinden ayrılacağına ve bir başka yoruma göre de: Böyle bir rüya gören kimsenin; eğer memur ise görevine son verileceğine yorumlanır.Bir kimsenin rüy ..

rüyada boy görmek
rüyasında kendisini kısa boylu olarak görmesi ömrünün uzun olacağına delalet eder.Bir başka tabire göre: Rüyanızda boyunuzun uzun olduğunu görmeniz; bulunduğunuz meslekte herkesin yardım ve desteğin ..

rüyada boya görmek
mavi boya görmesi; zaman zaman heyecanlı anlar yaşayacağına denizcilik veya havacılık mesleğine özenip bu mesleklerden birine girmeye çalışacağına kişinin rüyasında yeşil renkte bir boya görmesi; ..

rüyada boyacı görmek
Bir kimsenin rüyasında hangi cinsten olursa olsun bir boyacı görmesi; o kimsenin bir hileye maruz kalacağına veya bir tuzağa düşürüleceğine ve bundan dolayı da çok sıkıntı çekeceğine delalet eder. Rüy ..

rüyada boyamak görmek
kişinin rüyasında ellerini boyadığını görmesi; o kişinin bir tehlikeye maruz kalacağına yorumlanır.Bir kimsenin rüyasında yüzünü boyadığını görmesi; çevresinde bulunan düşmanlarının ona kötülük yapac ..

rüyada boynu vurulmak görmek
kişinin rüyasında kendi boynunun vurulduğunu görmesi; büyük bir günah işlediğine ve hemen tövbe etmesi gerektiğine yorumlanır.Rüyanızda boynunuz vurulduktan sonra cesedinizin dirilerek ayağa kalktığı ..

rüyada boynuna sarılmak görmek
rüyanızda bir ölünün boynuna sarıldığınızı ve ondan ayrılmak istemediğinizi görmeniz; sizin öleceğinize delalet şeklinde yorumlanır.Rüyanızda bir kadının boynunuza sarıldığını görmeniz; âhirete ait v ..

rüyada boynuz görmek
herhangi bir duvarda büyük boynuzlu bir geyik başının asılı olduğunu görmesi; hanımının o kimseyi aldattığına kişinin rüyasında bir hayvanın boynuzu ile yaralandığını görmesi; o kimsenin kötü bir ha ..

rüyada boyun görmek
yani bir sorumluluk altına gireceğinize işaret eder.Bir kimsenin rüyasında kendi boynunun kalın olduğunu anlaması; o kimsenin üzerine aldığı görevi hakkıyla yerine getireceğine ve çalışma gücünün gün ..

rüyada boyun atkısı görmek
boynuna güzel bir atkı taktığını görmesi; o kimsenin şerefi ile oynamak isteyenlerin bu oyunlarında başarı elde edemeyeceklerine aksine kendi şeref ve haysiyetlerinin ayaklar altına alınacağına yoru ..

rüyada boyun bağı görmek
rüyanızda boynunuza yeşil renkli bir kravat taktığınızı görmeniz; arzu ve isteklerinizin kısa bir süre içinde tahakkuk edeceğine yorumlanır.Rüyanızda boynunuza beyaz renkli bir kravat taktığınızı gör ..

rüyada boyunduruk görmek
boyunduruk eğer kurşundan yapılmış.ise; rüya gören kimsenin önemli olmayan bir işte sebat göstereceğine eğer boyunduruk pirinçten yapılmış ise; rüya sahibinin kötü bir işte sebat edeceğine işaret şek ..

rüyada boza görmek
dolayısıyla rahat ve huzurlu bir yaşa; kavuşacağınıza işaret eder.Bazı tabircilere göre: Rüyanızda boza içtiğinizi görmeniz; eğer bekâr iseniz evleneceğinize hanımınızı boşamış iseniz; boşadığmız ha ..

rüyada bozguna uğramak görmek
rüyanızda düşman ordusu karşısında kendi ordunuzun bozguna uğradığını görmeniz; hayat yarışında herkes ilerleyip yükselirken sizin bocalayıp duracağınıza ve bir türlü de ilerleme imkânını el de edeme ..

rüyada böbrek görmek
adam çekiştirmek ve dedikodu yapmak gibi kötü huylarının bulunduğuna ve bu kötü huylarından vazgeçmesi için böyle bir rüya görmesi; kendisine bir ikâz niteliğinde olduğuna yorumlanır.Rüyanızda böbreğ ..

rüyada böcek görmek
görevinize son verileceğine eğer başka iş yapmakta iseniz; işinizi bulunduğunuz yerden başka bir yere nakletmek zorunda kalacağınıza yorumlanır. Rüyada böcek görülmesi hayra yorumlanır. Bir kimse ..

rüyada böğürtlen görmek
rüyanızda olgunlaşmış böğürtlen yediğinizi görmeniz; evlenme sebebiyle çeyiz veya ağırlık olarak para ve mal edineceğinize delalet eder.Bir başka tabire göre: Rüyanızda böğürtlen yediğinizi görmeniz ..

rüyada bölmek görmek
rüyasında malını tanımadığı ve bilmediği birtakım kimseler arasında böldüğünü görmesi; o kişinin işlerinin bozulacağına ve gayretlerinin boşa gideceğine delaletle tabir olunur. ..

rüyada bölük görmek
rüyayı gören kimsenin kendisinin de asker grubunun içinde olduğunu görmesi; o kimsenin işlerinin ve aile ferdlerinin emniyet ve güven içinde olduklarına herhangi bir korkunun söz konusu olmadığına i ..

rüyada börülce görmek
Bir kimsenin rüyasında vakitli veya vakitsiz pişmiş veya çiğ börülce yediğini görmesi; öyle pek iyiye yorumlanmaz. ..

rüyada briç görmek
Bir kimsenin rüyasında briç oynadığını görmesi; o kimsenin kalabalıktan artık usandığına ve bir başına yaşamak ve kafasını dinlemek gereğini duyacağına veya dostları arasında aleyhine haksız bir dedik ..

rüyada bronşit görmek
fakat çok geçmeden kısa süre sonra yeni bir aşk serüvenine atılarak taptaze ve yeni heyecanlar tadacağınıza yorumlanır. ..

rüyada bronz görmek
Bir kimsenin rüyasında bronzdan yapılmış şeyler görmesi; o kimsenin gittikçe sözünde durmayan ve ahidlerini yerine getirmeyen bir şahsiyet olmaya başladığına veya dînî görevlerini ihmal ederek kendisi ..

rüyada broşür görmek
Bir kimsenin rüyasında herhangi bir konuda reklâm mahiyetinde broşür bastırıp dağıttığını görmesi; o kimsenin halen yürütmekte olduğu iş veya görevinde yorucu ve bitkinleştirici anlar yaşayacağına böy ..

rüyada budak görmek
rüyasında ağaç üzerinde birkaç budak olduğunu görmesi; Şirinin artık tamamen bozuk ve pürüzlü olduğuna işaretle tabir olunur. ..

rüyada budamak görmek
huzurlu mükemmel ve mutlu bir yaşama kavuşacağınıza yorumlanmaktadır. ..

rüyada buğday görmek
ucuzluğa ve bolluğa kavuşacağınıza bir taraftan da evlenerek çoluk çocuk sahibi olacağınıza delalet eder.Rüyanızda elinizle buğday karıştırdığınızı görmeniz; evinizin bereketinin kaçacağına ve dolay ..

rüyada buğday anbarı görmek
güven ve huzur içinde bir hayat yaşayacağınıza rüyanızda boş bir buğday ambarı görmeniz; muhtaç duruma düşeceğinize ve hiç kimseden de en ufak bir yardım göremeyeceğinize delalet eder.Rüyanızda yanm ..

rüyada buğday satıcısı görmek
eğer buğday satın almaya ihtiyaç varsa o kimsenin zillete düşeceğine işaret eder. Rüyasında buğday sattığını gören bir valinin işinden uzaklaştırılacağına ve kardeşler olarak aralarında ayrılık çıka ..

rüyada buğz etmek görmek
Bir kimsenin rüyasında bir insana buğz ettiğini veya bir kişi tarafından kendisine buğz edildiğini görmesi; hayra alâmet değildir. Böyle bir rüyanın görülmesi bütün insanlık için yaramazlıkla yorumlan ..

rüyada buhar görmek
şeref ve haysiyetinizi zedeleyici bir dedikodu çıkaracağına yorumlanır.Bir başka yoruma göre: Rüyanızda buhar görmeniz; Allah korusun gözünüzün kör olmasına veya bir göz hastalığına yakalanacağınıza ..

rüyada buhar makinası görmek
Rüyanızda buhar makinesi veya buharla çalışan herhangi bir makina görmeniz; hayra alâmet değildir. Böyle bir rüyanın görülmesi halinde rüyayı gören kimsenin dost ve akrabaları onun işlerinin yürümesin ..

rüyada buhu kuşu görmek
haram yiyen kavga ve nizayı seven tahripkâr bir kimse olduğuna işaret eder. ..

rüyada buhur görmek
Bir kimsenin rüyasında buhur yaktığını görmesi; o kimsenin helâl bir rızık ve bol kârlı bir yaşam tarzı elde edeceğine işaretle tabir edilir. Böyle bir rüyanın görülmesi; bazen de açığa vurulan sevgi ..

rüyada buhurdan görmek
Rüyanızda güzel kokular saçan bir buhurdan görmeniz; içinizi kemiren derin bir keder ve üzüntü kaplayacağına ve uzun müddet de bunun etkisinden de kurtulamayacağınıza delaletle tabir olunur.Bir başka ..

rüyada buhurlanmak görmek
misk karanfil ve Hindistan cevizi gibi siyah ve hoş kokulu şeylerle tütsülendiğinizi görmeniz; yükseleceğinize ve sevineceğinize yorumlanır.Bir fakirin rüyasında tütsülendiğini görmesi; o fakirin ze ..

rüyada bukle görmek
kişinin rüyasında buklelerinin bir başkası tarafından kesildiğini görmesi; o kimsenin aşk tuzağına düşüreceği yeni bir sevgilisine oldukça üzüntülü ve kederli anlar yaşatacağına ve neticede de bedbah ..

rüyada bulamaç görmek
Rüyanızda bulamaç görmeniz; vücudunuzun fizikî yapısının gelişeceğine ve bozuk olan sinirlerinizin tekrar düzeleceğine yorumlanır.Bir köylünün rüyasında bulamaç görmesi; o kimsenin tarlasından güzel b ..

rüyada bulantı görmek
Bir kimsenin rüyasında midesinin bulandığını görmesi; o kimsenin iş hayatında krizli ve sıkıntılı günler geçireceğine veya üzücü bir haber alacağına delil sayılır. ..

rüyada bulaşık görmek
Kişinin rüyasında bulaşık yıkadığını görmesi; yaptığı hatalarla ve kırıcı hareketleriyle başkalarını incitmesinden dolayı pişmanlık duyacağına veya şu âna kadar aksattığı dînî vazifelerini bundan böyl ..

rüyada buldok görmek
vefakâr ve sevecen yeni bir dost kazanacağınıza delalet eder. Rüyanızda bir Buldok köpeğinin size saldırdığını görmeniz; düşmanlarınızdan zarar göreceğinize rüyanızda Buldok köpeğinin size saldırdığ ..

rüyada bulgur görmek
rüyasında bulgur yediğini gören kimsenin; kederli ve endişeli günler geçireceğine işaret eder. ..

rüyada bulmak görmek
rüyanızda değerli bir ziynet eşyası bulduğunuzu görmeniz; elinizden para çıkacağına yorumlanır.Rüyanızda bir cüzdan bulduğunuzu görmeniz eğer cüzdanın içinde para varsa yeni bir dost kazanacağınıza ..

rüyada buluğ görmek
Bir kimsenin rüyasında buluğ çağma girdiğini görmesi; ulaşmak istediği hedeflere hayatı boyunca ulaşma imkânı bulamayacağına veya edinmek istediği eşya ve elbiseleri içinde bulunduğu şu günlerde alama ..

rüyada bulut görmek
insanların hayat kaynağı olan su ve yağmura yorumlanmaktadır.Rüyanızda başınızın üzerinden bir bulut geçtiğini görmeniz; makam ve mevki sahibi bir kimse ile tanışacağınıza ve bu vesile ile işlerinizi ..

rüyada bulvar görmek
bir bulvarda yürürken dönerek aksi istikâmette yürüdüğünüzü görmeniz; başladığınız bir işin hayırlı olmadığına bir bulvarda yürürken önünüze duvar ve perde gibi bir engelin çıktığını ve yürümenizin ..

rüyada burak görmek
Rüyanızda Hz. Peygamber (a.s.) in binerek miraca çıktığı burağını görmeniz; yüksek mertebeye nail olacağınıza veya savaşa katılıp salimen döneceğinize veyahut da katıldığınız savaşta şehid olacağınıza ..

rüyada burç görmek
kuvvetli ve ünlü bir şahsa galip geleceğine işaret sayılır. ..

rüyada burgu görmek
dolayısıyla çok para kazanacağınıza rüyanızda burgu ile bir yeri deldiğinizi görmeniz; şansınız açılarak istek ve arzularınızın gerçekleşeceğine rüyanızda burgu ile delinmiş bir delikten içeriyi gö ..

rüyada burhan görmek
bir kimsenin rüyasında bir şeye burhan getirmeye çalıştığı halde buna muvaffak olamadığını görmesi; mahkemede görülmekte olan dâvasını kaybedeceğine işaret eder. ..

rüyada burs görmek
Bir öğrencinin rüyasında bir kurumdan burs alarak tahsil hayatına devam ettiğini görmesi; o öğrencinin tahsil hayatının çok zor şartlar altında devam edeceğine ve fakat neticede de muvaffak olup hedef ..

rüyada burun görmek
kişinin rüyasında burnundan sinek ve benzeri bir şeyin çıktığını görmesi; o kimsenin bir çocuğu olacağına bir kimsenin rüyasında burnuna bir sinek veya benzeri bir şeyin girdiğini görmesi; iyiye yor ..

rüyada burun kanaması görmek
rüyanızda burnunuzdan çokça kan geldiğini görmeniz; çok yönlü gerileyerek yoksul ve muhtaç duruma düşeceğinize delalet eder.Bir kimsenin rüyasında burnundan açık kırmızı kan geldiğini görmesi; haramd ..

rüyada burüç süresi görmek
sıkıntı çekeceğine ve hayatının acı içinde geçeceğine fakat o kimsenin âhiretinin güzel olacağına büyük sevap kazanacağına ilmî ve dînî yönden çok kuvvetli bir kimse olacağına ve yıldız ilmini de ..

rüyada buse görmek
onun malından istifade edeceğine ondan çocukları olacağına ve o yıl hayra erişeceğine yorumlanır. Bir rivayete göre böyle bir rüya gören kimse dünyaya meyleder.Bir kimsenin rüyasında bir ölüyü öptüğ ..

rüyada buz görmek
bir kişinin rüyasında bardakta buz görmesi; bir imtihanda derece veya mükâfat alacağına kişinin rüyasında erimekte olan bir buz görmesi; kıymeti olmayan değersiz bir iş için boş yere gayret sarf ede ..

rüyada buzağı görmek
rüyanızda yeni doğmuş bir buzağı görmeniz; halen yapmakta olduğunuz mesleğinizde büyük ilerlemeler kaydedeceğinize rüyanızda buzağı eti yediğinizi görmeniz; bir yerden sizi çok sevindirecek olan bir ..

rüyada buzdolabı görmek
rüyasında buzdolabında bir değişikliğin meydana geldiğini görmesi; o kadının ahlâkının değişeceğine delalet eder. ..

rüyada büfe görmek
rüyasında büfeden bir şeyler yediğini görmesi; içinde bulunan keder ve üzüntüleri uzun süre daha atamayacağına yorumlanır.Bir kimsenin rüyasında bir büfede satış yaptığını görmesi; rızkının ve maişet ..

rüyada bükmek görmek
urgan veya ip büktüğünü görmesi; o kimsenin mutlaka yolculuğa çıkması gerektiğine eğer büktüğü şey ince ise o kimsenin yolculuk yapacağı yerin bolluk olacağına kişinin rüyasında elinde bulunan ip ..

rüyada bülbül görmek
kişinin rüyasında mehtaplı bir gecede sevgilisi ile birlikte bülbül sesi dinlediğini görmesi- evleneceği eşinde her saâdeti bulacağına ve çevresindeki bütün insanları kıskandıracak bir hayat süreceği ..

rüyada büro görmek
daha çok çalışmanız lazım geldiğine bir büroda çalıştığınızı görmeniz; önemli dokümanlarınızı daha güzel bir şekilde saklamanız ve sırlarınızı hiç kimseye söylememeniz gerektiğine delalet eder.Bir b ..

rüyada büyü görmek
rüyanızda size büyü yapıldığını görmeniz; dînî vazifelerinizi yerine getirme hususunda ihmalkâr davrandığınızdan dolayı devamlı surette vicdan azabı çektiğinize işaretle tabir edilmektedir.Büyü yapma ..

rüyada büyük görmek
kişinin rüyasında üzerine uymayan büyük bir elbise giydiğini görmesi; o kimseyi gülünç durumlara düşüren hafif ve basit hareketlerden artık vazgeçmesi gerektiğine yorumlanır. ..

rüyada büyük abdest görmek
onu toplayıp beraberinde götürdüğünü görmesi; işlediği hatayı başkalarından gizlemeye çalıştığına işaret eder.Bir başka yoruma göre: Bir kimsenin rüyasında büyük abdesti ile oynadığını görmesi; o kim ..

rüyada büyük adam görmek
Rüyanızda büyük bilinen bir kimseyi görmeniz veya karşılaşmanız; işlerinizde başarılar elde edeceğinize delaletle tabir olunur. ..

rüyada büyük anne görmek
büyükbaba rüyası gibi de yorumlanır. ..

rüyada büyük çanak görmek
ya da kendisiyle gurur duyulan değerli bir arkadaş kazanacağına yorumlanır.Bir başka yoruma göre: Rüyada büyük çanak görülmesi; şişman ve temiz bir hizmetçi ile tabir edilir. Bir kimsenin rüyasında c ..

rüyada büyükbaba görmek
onu hoşnut etmeniz gerektiğine delaletle yorumlanmaktadır. ..

Kaynak: Editör: CEMAL ÇAVDAR
 
Etiketler: Rüya, Tabirleri, B,
Haber Videosu
Yorumlar
Ulusal Gazeteler
Alıntı Yazarlar
Anketler
Sitemizin çalışmalarını nasıl buldunuz ? -İYİ-
Anketler
Sitemizin çalışmalarını nasıl buldunuz ? -KÖTÜ-
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
1
Galatasaray
90
77
1
3
29
33
2
Fenerbahçe
86
87
1
5
27
33
3
Trabzonspor
55
56
12
4
17
33
4
Beşiktaş
51
44
12
6
15
33
5
Başakşehir
49
44
12
7
14
33
6
Rizespor
48
43
13
6
14
33
7
Kasımpasa
46
55
13
7
13
33
8
Alanyaspor
45
43
10
12
11
33
9
Sivasspor
45
40
10
12
11
33
10
Antalyaspor
45
38
10
12
11
33
11
A.Demirspor
41
49
10
14
9
33
12
Samsunspor
39
37
14
9
10
33
13
Ankaragücü
37
40
12
13
8
33
14
Kayserispor
37
37
13
10
10
33
15
Konyaspor
36
34
13
12
8
33
16
Gaziantep FK
34
37
17
7
9
33
17
Hatayspor
33
37
14
12
7
33
18
Karagümrük
33
37
16
9
8
33
19
Pendikspor
30
37
17
9
7
33
20
İstanbulspor
16
26
22
7
4
33
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Arşiv
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

<a href="http://www.sanalbasin.com/?ref=32742" id="hash-281d39bb99f4965803bcaabf4d3ed6a2a1d2a9cc" title="Bu site sanalbasin.com üyesidir" target="_blank"><img src="http://www.sanalbasin.com/dcms-themes/sanalbasin/img/sanalbasin_uyesidir.png" alt="sanalbasin.com üyesidir" /></a>

Haber Yazılımı
https://analytics.google.com google.com, pub-9571804635888040, DIRECT, f08c47fec0942fa0