Haber Detayı
24 Aralık 2020 - Perşembe 17:13
 
Rüya tabirleri D
Rüya tabirleri D sözlüğü
RÜYA TABİRLERİ Haberi


 

D Sözlüğü


rüyada dabbağ görmek
kişinin rüyasında bir dabbağla konuştuğunu görmesi; o kimsenin bir hastası için evine bir doktor davet edeceğine işaret eder. Rüyanızda bir dabbağ görmeniz; halkı iyilikle yola getiren bir kişi olduğ ..

rüyada dabbetül arz görmek
müminlerin zafer kazanacaklarına ve münafıkların da helak olacaklarına işaret şeklinde yorumlanmaktadır. ..

rüyada dadı görmek
öyle bir yardım beklemiyorsanız; halen yürütmekte olduğunuz işinizden daha fazla parakazanacağınız bir mevkiye geleceğinize işaret eder. Rüyanızda dadınızın elini öperek duasını aldığınızı görmeniz; ..

rüyada dağ görmek
o kimsenin hayatında bütün zorlukları yeneceğine bir kimsenin dağa tırmanırken birçok zorluklarla karşı karşıya kaldığını ve bazen de ayağı kayarak bir iki metre geriye doğru düştüğünü veya tamamen ..

rüyada dağ keçisi görmek
kişinin rüyasında dağda bir koç görmesi; o kişinin devlet başkanının yanında olan bir kimseye iftira edeceğine kişinin rüyasında dağ keçisinin etini yediğini görmesi; o adamdan yardım göreceğine yor ..

rüyada dağ yolu görmek
kişinin rüyasında bir patikadan aşağıya indiğini görmesi; o kimsenin gurbette olan bir yolcusunungeleceğine delalet eder. Bir kimsenin rüyasında bir patika yolun ortasında durup uzaklara baktığını g ..

rüyada dağarcık görmek
kişinin rüyasında bir başkasına bir dağarcık verdiğini görmesi; bu rüyanın aksine yorumlanır. Bir kimsenin rüyasında elinde bulunan bir dağarcığın birdenbire i yok olduğunu görmesi; o kimsenin elinde ..

rüyada dağcılık görmek
DAĞCILIK: Rüyanızda kendinizi dağcılık yaparken görürseniz; içinde bulunduğunuz şu günlerde yükselme gayreti ve hevesinizin her zamankinden daha fazla olduğuna ve gayenize ulaşabilmeniz için bazı güçl ..

rüyada dağlamak görmek
DAĞLAMAK: Rüyanızda dağlama görmeniz; hastalanacağınıza veya acı söz işiteceğinize işareteder. Ebu Saîd el-Vâiz in yorumuna göre: Rüyada dağlama görmek; büyük bir mertebeye yükselme ile yorumlanır. B ..

rüyada dağlanmak görmek
rüyanızda vücudunuzun birkaç yerinden dağlandığınızı görmeniz; sizin şerri hayrından çok olan işlerle meşgul olduğunuza yorumlanır. Bir kimsenin rüyasında hayırlı ve faziletli bir insanı eli ile kalb ..

rüyada daire görmek
orta yaşlı bir kimsenin kendisini bir dairede çalışıyor görmesi; o kimsenin eğlenceli ve neşeli birtoplantıya katılacağına yaşlı bir kimsenin kendisini bir resmi dairede çalışıyor görmesi; o kimsen ..

rüyada daktilo görmek
yazı yazmak için kullanılan daha çok resmi yazışmalarda tercih edilen bir araçtır yerini günümüzde bilgisayarlar almıştır. Rüyada daktilo görmek ürkütücü ve bir o kadarda üzücü gelişmelerin habe ..

rüyada dal görmek
güzel çiçeklerle veya olmuş meyvelerle bezenmiş ağaç dalları görmeniz; eğer biraz sabrederseniz bütün ümit ve arzularınızın birer birer gerçekleşeceğine rüyanızda kupkuru yapraksız çiçeksiz ve mey ..

rüyada dalak görmek
sağlık ve kuvvet. Câfer-i Sâdık ın yorumuna göre: Kişinin rüyasında kendisinde dalak olduğunu görmesi; o kimsenin eline mal geçeceğine dalağını çıkarıp attığını görmesi; servetini bol bol harcadığın ..

rüyada dalga görmek
DALGA: Rüyada dalga görülmesi; bir çok şekillerde tabir edilir. Rüyanızda bir kayık içinde bulunduğunuzu ve dalgalara yakalandığınızı görmeniz; hayatınız boyunca durmadan işdeğiştireceğinize ve hiçbi ..

rüyada dalgıç görmek
kara ikliminde bulunanlar için hırs ve tamaha Dalgıç zor ve çetin işlere gözü kapalı giren insana Dalgıç öncü imamların ve alimlerin sözlerini kendine prensip edinen mürşitlerin güzel uygulamala..

rüyada dalkavuk görmek
bir müslümanın şerrinden korunmak gayesiyle birinin yüzüne gülmesi memnuniyet verici iş vedurumları tercin etmesine ve sadaka vermesine delalet eder Dünyalık maksadıyla yahut yaranmak gayesiyle da ..

rüyada dama görmek
ticarette zarara uğramaya şerefte noksanlığa işaret eder. ..

rüyada damad görmek
düşmana galip gelmesi ve korkudan emin olmaya işaret eder. ..

rüyada damar görmek
kişinin akrabaları ve kavmidir. Damar tıkanıklığı ve damar kesilmesi bu damarın temsil ettiği kişinin sılayı rahimi terk ettiğine akraba ile ilişkili kestiğine Damardan kan kaybı yoksul için mala ..

rüyada dans görmek
Dans pistinde veya başka insanların bulunduğu yerlerde eşiyle yalnız veya başkası ile dans etmek musibet ve hayasızlığa işaret eder Dans yorgun kimse için rahatlamaya delalet eder. Rüyadayapılan d ..

rüyada darağacı görmek
rüya sahibinin gerçekleşmesini istediği bir amacının yada maksadının gerçekleşeceğine delalet eder. ..

rüyada daralmak görmek
maddi para darlığı çekmek ferahlamaya delalet eder. ..

rüyada dargınlık görmek
malı israf etmeye Sebepsiz dargınlık hastalığa delalet eder. Rüyada dargın olduğunu görmek bir sebebe binaen değilse aniden ölümüne işarettir. Bazen dargınlık rezil olmasını gerektiren şeyleri yap ..

rüyada darı görmek
bazende sevince delalet eder. Rüyada darı görmek kendisine diğer malların karıştırıldığı bir maldır. Bazı tabirciler darı tembelliğe ve malın gitmesine işaret eder dediler. Darı görmek ancak geç ..

rüyada darphane görmek
değişik meslek erbabına Para basıcı bazen emeneti sahibine veren ve beş vakti tam olarak kılan kimseye bazen de dini bir konuyu veya rüya tabirini güzel bir şekilde yorumlayan kimseye delalet eder. ..

rüyada dava görmek
iddiayı hak etmeye Davalı olmak bir yanlıştan dönüş yapmaya Dava konusu her şey insanın kendisiyle ve insanlarla barışık olmamasına strese ve ufak meseleleri büyütmeye delalet eder. ..

rüyada davet görmek
hayır için toplanmaya işarettir. Bir kimse rüyada bir çok kimseyi yemeğe yada bir ortama davet ettiğini görse nefsini kötü görülen ve şikayet edilen bir işe atar. Bir davet tertipleyip ve o davette ..

rüyada davud görmek
kendi elinin emeğini yemeye Adil yargıca yahut kimseye Harp araç ve gereçlerine Salih ameller işleyerek iyilerden olmaya delalet eder. ..

rüyada davul görmek
gürültücü kimselere ve ayak takımına Rehberlik görevi yapan ya da gaza için çalınan davul hayırlı iş ve habere delalet eder. Bir kimsenin rüyasında kadınlara ait davul görmesi; haram yollardan kazan ..

rüyada davul sesi görmek
tutucu ve halkın nazarında iyi görülmeyen birtakım zenginlere delalet eder. Her türlü ses şamata ve gürültü çıkaran şeylerin rüyada görülmesi de aynı şekilde tabir edilir. ..

rüyada davulcu görmek
DAVULCU: Rüyada davulcu görülmesi; haber getirip-götüren kişi ile tabir edilir. Bazı yorumculara göre: Davul sesinin görülmesi; aslı olmayan birtakım yalan haberleri yayan kimseye veya boş yere halkı ..

rüyada dayak görmek
rüyasında kendisinin bir başkasına dayak attığını görmesi; rüya sahibinin dövdüğü kimseye yardım edeceğine bir kimsenin rüyasında iki kişinin birbirini dövdüğünü ve kendisinin de aralarına girdiğini ..

rüyada dayanmak görmek
bir başka yoruma göre: Rüyanızda arkanızı veya yanınızı bir yere dayayıp oturduğunuzu görmeniz; bir yere veya bir kuruma başkan olacağınıza işaret eder. ..

rüyada dayı görmek
amca ve teyze gibi yakın akrabalarından birini görmesi; o kimsenin bir iş konusunda birisinin yardımına muhtaç olduğuna kişinin rüyasında akrabalarının birinin evinde misafir olduğunu görmesi; o kim ..

rüyada dazlak görmek
kötü habere işarettir. Kişinin rüyasında kendisinin dazlak olduğunu izlemesi; o kimsenin yakın zamanda hoşlanmayacağı kötü ve üzücü bir haberle karşı karşıya kalacağına yorumlanır. Bir dazlağın rüyas ..

rüyada deccal görmek
düşmanların saldıracağına yeryüzünde kan dökülüp fitne ve fesadın ortaya çıkacağına delalet eder. Eğer bu rüyayı gören yolcu ise o kimsenin yolunun kesileceğine işaret eder. Rüyasında deccal gören ..

rüyada deccalın çıkması görmek
DECCALIN ÇIKMASI: Bir kimsenin rüyasında deccalın çıktığını görmüşse; insanlar arasından çıkacak bidatçi ve sapık bir kimseye delalet eder. ..

rüyada dede görmek
bir başka tabire göre de: Kişinin rüyasında kendisini dede olmuş görmesi; o kimseyi huzurlu günlerin beklediğine sağlıklı ve uzun ömürlü olacağına yorumlanır. Bir diğer tabire göre: Kişinin rüyasınd ..

rüyada dedektif görmek
DEDEKTİF: Rüyanızda bir dedektif görmeniz; hiç beklemediğiniz ve hayal etmediğiniz kötü bir haber alarak keder ve üzüntüye düşeceğinize yorumlanır. ..

rüyada dedikodu görmek
iyilikleri iptal etmeye işaret eder. Bir kimse rüyada bir insanı gıybet ettiğini görse ve o kimsenin yaptığı gıybet fakirlikle ilgili ise o fakirlik gıybet eden kimseye döner. Eğer yaptığı gıybet re ..

rüyada def görmek
kadınların işine fazla karışmaya Kadının def görmesi ve çalması sevince Kadınların kendi aralarında def çalıp eğlenmeleri düğün nişan vs. gibi bir merasime Def çalan birini görmek ferah ve sevinc ..

rüyada defin görmek
Canlı olarak kabre konmak zulme uğramaya Kabre konmak bazen ev sahibi olmaya üzerine toprak atılırsa mala Evine kendi evine defnolmak iş ve mesleğini yürütecek bir evlada Birinin kendi evine def ..

rüyada define görmek
mala yahut zina mahsulü çocuğa delalet eder. Rüyada define görmek helal rızka ve ganimet malına işarettir. Bazen de bu rüya mirasa zinadan çocuğa ve dışarı atılmış şeylere işarettir. Rüyada define ..

rüyada defnedilmek görmek
uzak bir yolculuğa çıkar ve orada mala nail olmaktan mahrum olur. Ölmeksizin sağ olarak kabre defnedildiğim gören kimse onu defneden kimseyi tanıyorsa o adam rüyayı gören hakkında zulmünü açığa vuru ..

rüyada defter görmek
maişetini ayarlamaya işarettir. İşsiz kimse için defter görmek iş bulmaya işarettir. Defter görmek menfaat ve rızıklara bazen de kast ve himmete sıkıntı ve şiddete ve rızık aramak için yolculuğa ..

rüyada değirmen görmek
Bekar erkek ve kız için evlenmeye yoksul için zenginliğe ailenin bütün fertleri için sıkıntı ve darlıktan kurtulmaya Ev değirmeni dünya nimetlerine değirmen bulunmayan evde değirmen görmek sıkınt ..

rüyada değirmenci görmek
Yaşlı ve nurlu yüzlü değirmenci güngörmüş insana genç ve hırpani kılıklı değirmenci şüpheli kazanç ehli güvenilmez kimseye delalet eder. ..

rüyada değiş görmek
daha iyi bir şeyle trampa ettiğini görmesi o kimsenin bir zarara uğramasına dünya ve ahiretçe ondan daha hayırlı bir bedel ve mükâfata nail olmasına işarettir. ..

rüyada değnek görmek
birisini kötülemeye delalet eder. Rüyada elinde bir değnek olduğunu ve onunla bir şeye vurduğunu gören kimse arzu ettiği şeye yolsuzlukla erişir. Değnekle vurduğu şeye vurduğunda htiği kuvvet ..

 

D Sözlüğü


rüyada dehliz görmek
elinde büyük işlere helal olan şeylere ve sözleşme yapan görevliye işarettir. Dehliz bekçi yahutkapıcıya yahut kendisiyle cennete veya cehenneme girmeye sebeb olacak amele işarettir. Bazen de dehl ..

rüyada dehşet görmek
sevinçli bir haber almasına işarettir. ..

rüyada deli görmek
hayır ehli olan bir kimseye Bilinen deli ibretli işlere Bir şeyin dokunması yahut teması ile aklında noksanlık meydana geldiğini görmek büyük günah işlemeye yahut faiz yemeye Sebepsiz delilik mal ..

rüyada delik görmek
iş ve diğer hususlarda meydana gelen pürüzlere; Sağlam yapıları veya sert cisimleri deldiğini görmek bakire kızlara sarkıntılık yapmaya yahut ülkede gezinerek haber araştırmaya ya da evhalkının gidi ..

rüyada delikanlı görmek
düşmana galip gelmeye ihtiyaçların giderilmesine ve hayırlı insana Delikanlı görmek akılsızlıkyapmaya acemice davranmaya Delikanlı bazen dolunaylı bir gecede açık havada gezinmeyeDelikanlı ile ..

rüyada delilik görmek
izzet ve zenginliğe ve dünyanın kendisine yönelmesine ve onu arzu eden kimse için ferahlık ve sevince işarettir. Rüyada bir kimsenin bir şeyin dokunması ile aklında noksanlık meydana geldiğini görmes ..

rüyada dellal görmek
arabulucu gayret ehli kimseye Dellal olduğunu görmek hayırlı amel işlemeye hidayete ve güzelövgüye delalet eder. ..

rüyada demet görmek
DEMET: Rüayda demet görnek; Rüyada görülen bir demet ot kefareti yemine işarettir. ..

rüyada demir görmek
Güç ve kuvvete mal ve mülke; Demire istediği şekli kolaylıkla vermek; zorlukların üstesinden gelmeye Demiri dişiyle çiğnemek; zorlu bir topluluğa zarar vermeye Demiri ekmeğe katık yapıpyemek her ..

rüyada demir kürek görmek
bekâr ve hizmetçi satın almak arzusunda olan için nikâha ve hizmetçi almaya zirâatçılar için hububat ve zirâatlarını toplamaya yorumlanır. ..

rüyada demir ocağı görmek
bakır veya tunç ocağı ise; o kadın malı çok ve varlıklı bir kimsenin hanımıdır. Rüyasında ocaktaateşin parladığını gören kimsenin bir çocuğunun olacağına işaret eder. ..

rüyada demir parmaklık görmek
DEMİR PARMAKLIK: Bir kimsenin rüyasında demir parmaklık görmesi; o kimsenin mutluluğunu çokzor bir şekilde elde edeceğine işaretle tabir olunur. ..

rüyada demirci dükkanı görmek
DEMİRCİ DÜKKANI: Bir kimse rüyasında bir demirci dükkanı görürse; çoktan beri olmasını arzuettiğiniz bir işinizi isteğinize göre sona erdireceğinize yorumlanır. ..

rüyada demirci örsü görmek
DEMİRCİ ÖRSÜ: Rüyanızda demirci örsü görmeniz; sizin kuvvetli birisi olduğunuza ve örsün ağırlığı nispetinde de mala sahip olduğunuza işaret eder. Cafer-i Sadıkın yorumuna göre rüyada demirci örsünün ..

rüyada deniz görmek
ünlü rüya tabircilerine göre değişik şekillerde yorumlanmıştır. İmam-ı Nablusinin yorumuna göre: Rüyada deniz görülmesi; kuvvetli cüsseli âdil ve merhametli bir devlet adamına ticâret erbabı için ..

rüyada deprem görmek
yer kabuğundaki bazı kırılma ve tektonik hareketler sebebiyle meydana geldiği bilinir. Eskiler deprem için zelzele de demektedir. Rüyada deprem olması gebe kadının çocuğunu düşürmesine vede bir ye ..

rüyada deve dikeni görmek
varsa borcunu ödeyeceğine günahkar ise tövbe edeceğine ve eğer kafir ise müslüman olacağına yorumlanır. ..

rüyada deve hanı görmek
mescid ve tekke gibi insanların ileri gelenlerinin toplandığı veya otel gibi yolcuların konakladıklarıyerlere işaret eder. ..

rüyada deve yavrusu görmek
DEVE YAVRUSU: Rüyada deve yavrusu görülmesi; şerefli ve muhterem bir çocuğa yorumlanır. Bir kimsenin rüyasında yanında bir deve yavrusu olduğunu görmesi; o kimsenin bir erkek çocuğunun olacağına işare ..

rüyada deve yünü görmek
kişinin rüyasında vücudunda deve yünü çıktığını görmesi; o kimsenin malının ve şerefinin artacağına yorumlanır. ..

rüyada deveci görmek
orduyu idare eden komutana işaret eder. Bir kimsenin rüyasında bir deveci görmesi; o kimseninyolculuğa çıkacağına eğer hasta ise vefat edeceğine işaret şeklinde tabir olunur. ..

rüyada devekuşu görmek
bir kimsenin rüyasında bir devekuşuna bindiğini görmesi; o kimsenin haram bir mal aldığına işaretle yorumlanır. ..

rüyada dibek görmek
DİBEK: Bir kimsenin rüyasında dibek de bir şey dövdüğünü görmesi; o kimsenin evleneceğine delalet eder. ..

rüyada dicle nehri görmek
DİCLE NEHRİ: Kişinin rüyasında Dicle nehrini görmesi; o kişinin güzel bir çalışma sergileyerek işlerinde gayret ve başarı göstereceğine yorumlanır. Kişinin rüyasında Dicle nehrinden su içtiğini görmes ..

rüyada diken görmek
DİKEN: Bir kimse rüyada diken görürse; haşin ve şiddetli bir kimseye yorumlanır. Bir kimsenin rüyasında üzerine diken battığını görmesi; o kimsenin fitneye maruz kalacağına veya hoşlanmadığı bir şeyde ..

rüyada dikiş dikmek görmek
kişinin rüyasında makine ile dikiş diktiğini görmesi; o kimsenin iş hayatının güzel bir şekilde devam ettiğine yorumlanır. Rüyanızda dikiş diken bir kimseyi görmeniz; işlerinizde size yardımcı olarak ..

rüyada dil görmek
bir rivayete göre de düşmanına yenileceğine işaret eder. Bir kişinin rüyasında iki dilinin olduğunu görmesi; o kimsenin iki ilimde iki sanatta Ve iki işte becerisinin olduğuna delalet eder. Bir kims ..

rüyada dilenci görmek
rüyasında dilendiği halde bir şey verilmediğini görmesi; o kimsenin sıkıntıya kalacağına ve zarar göreceğine işaret eder. ..

rüyada dilsiz görmek
rüyasında dilinin kesilmiş olduğunu görmesi; o kişinin az konuşur olduğuna veya bir başkası ile söz düellosu yapacağına yorumlanır. ..

rüyada dimağ görmek
kişinin rüyasında dimağının olmadığını görmesi; o kimsenin cahil olduğuna işaret eder. Bir kimsenin rüyasında dimağını veya kemiklerinin iliğini yediğim görmesi; o kimsenin kendi malını yiyeceğine r ..

rüyada dinden dönmek görmek
bir yoruma göre de o kimsenin zillete düşeceğine ve hakarete maruz kalacağına işaret şeklinde yorumlanır. Kirmânî nin yorumuna göre böyle bir rüya gören kişi; amellerini rüyasında girdiğini gördüğü d ..

rüyada dinlemek görmek
o kimsenin Allah Teâlâya yöneldiğine işaret eder. Bir kimsenin rüyasında birtakım sözleri dinlediğini ve onların v olanlarını alıp kötü olanlarını reddettiğini görmesi; o kimsenin sevince nail olacağ ..

rüyada dinlenmek görmek
Kişinin rüyasında yorgunluk ve meşakkatten sonra dinlendiğini görmesi; fakirlikten sonra zenginliğe sıkıntı ve şiddetten sonra saliha bir hanıma yorumlanır. Hasta bir kimsenin böyle bir rüya görmesi ..

rüyada diploma görmek
bir tüccarın rüyasında diploma görmesi; kârlı bir iş konusunda bir kuruluş ile anlaşma imzalayacağına halktan birinin rüyasında diploma görmesi; mahallesinde yapacağı hayırlı bir iş için izin alacağ ..

rüyada dirilmek görmek
birtakımlarının kâr ve birtakımlarının da zarar edeceklerine yorumlanır. ..

rüyada diş görmek
kişinin rüyasında dişleri arasında bir seyreklik yani açıklık olduğunu görmesi; akraba ve ev halkı arasında bir geçimsizliğin olacağına işaret şeklinde tabir olunur. Kişinin rüyasında dişlerinin büyü ..

rüyada diş doktoru görmek
DİŞ DOKTORU: Rüyada diş doktoru görmek; Bir kimsenin rüyasında bir diş doktoru görmesi; o kimsenin para yönünden çok darda olduğuna ve buna bir çare bulması gerektiğine delalet eder. ..

rüyada diş fırçalamak görmek
dişlerinin arasından çıkardığı şeyi başkasına vermesi; ailesinden aldığı şeyi başka birine vereceğine bir başka yoruma göre rüyada diş aralarını temizlemek veya ayıklamak temizliğe ve mekruh olan b ..

rüyada dişi arslan görmek
zalim ve çocuğunu kahreden bir kadına yorumlanır. Kişinin rüyasında bir dişi arslan görmesi; o kişinin büyük bir sıkıntıdan kurtulacağına işlerinde ilerlemeler meydana geleceğine ve düşmanlarına kar ..

rüyada dişi geyik görmek
rüyasında bir dişi geyiğe ok attığını gören kimsenin bir cariyeye iftira edeceğine delalet eder. ..

rüyada dişi katır görmek
Bir kimsenin rüyasında dişi katır görmesi; hanıma veya cariyeye işaret eder. Kişinin rüyasında bir dişi katırın öldüğünü görmesi; o kişinin eşinden ayrılacağına bir bilginin rüyasında bir katıra bin ..

rüyada dişi kedi görmek
DİŞİ KEDİ: Rüyada dişi kedi görmek; Rüyada bir dişi kedi görülmesi; insanın hizmetçisine ve koruyucusuna yorumlanır. ..

rüyada dişi koyun görmek
zengin ve saygınlığı olan bir hanıma yorumlanır. Bir kimsenin rüyasında bir dişi koyun eti yediğini görmesi; o kişinin bir kadına varis olacağına bir kimsenin rüyasında evine bir dişi koyunun girdiğ ..

rüyada divit görmek
izzet devlet ve yüksekliğe yorumlanır. Kişinin rüyasında bir divit görmesi; o kimsenin mala nail olacağına veya bir hizmetçi alacağına veyahut da evleneceğine ya da bir kadın tarafından menfaate er ..

rüyada diz görmek
isteği ve gayreti ile tabir olunur. Dizler konusunda iyi ve kötü rüyalar buna nispet edilerek tabir edilir. Bir kimsenin rüyasında dizlerini veya dizlerinden birini şişmiş olarak görmesi; o kimsenin ..

rüyada dizmek görmek
ülfet ve muhabbete ve Allah tan korkacağına işaret eder. ..

rüyada doğan kuşu görmek
kişinin evinde bir doğan kuşu öldürdüğünü görmesi; o kimsenin evine giren hırsızlara galip geleceğine yorumlanır. Kişinin rüyasında bir doğan kuşunu çağırdığını görmesi; o kimsenin bir oğlu olacağına ..

rüyada doğru söylemek görmek
fasık bir kimsenin böyle bir rüya görmesi; o fasıkın kendisini düzelteceğine fakir bir kişinin; böyle bir rüya görmesi; onun zengin olacağına ve zenginin de daha da mal varlığının artacağına işaret ..

rüyada doğum görmek
DOĞUM: Bir kimsenin rüyasında bir doğumevinde bulunduğum ve orada bazı çocukların doğduklarını görmesi; o kimsenin birtakım yeni atılımlara girişeceğine ve iş çevreleri ile temaslar sağlayarak yeni iş ..

rüyada doğurmak görmek
eğer hamile ise kız çocuğu doğuracağına değilse keder ve sıkıntıya uğrayacağına kişinin rüyasında hanımının kız çocuğu doğurduğunu görmesi; aksine yorumlanır. Ebu Saîd el-Vâizin yorumuna göre: Bir ..

D Sözlüğü


rüyada doktor görmek
sağlıklı birinin yanına girmesi ise hastalanmaya işarettir. Göz doktoru dine sonradan eklenen hurafeleri temizleyen insanlara rehberlik yapan kimseye iyi danışmana işarettir. Hekim insan ka ..

rüyada dokumak görmek
eğer dokuma tezgâhı başında sizden başka kimseler de varsa bu takdirde uzak bir yerden çok sevdiğiniz bir kimsenin geleceğine yorumlanır. ..

rüyada dolandırıcı görmek
DOLANDIRICI: Rüyada dolandırıcı görmek; Bir kişinin rüyasında bir dolandırıcı tarafından dolandırıldığını görmesi; o kimsenin hayatta er veya geç başarılı ve hayırlı yolu bulacağınayorumlanır. Bir ba ..

rüyada dolu görmek
darlığa maruz kalacağınıza ve muhtaç duruma düşeceğinize kişinin rüyasında zamanında ve az olarak dolu yağdığı görmesi; orada ucuzluk olacağına işaret eder. Bir kimsenin rüyasında bir yerdedolu yağ ..

rüyada domates görmek
yeşil domates görülmesi ise paraya delalet eder. ..

rüyada domuz görmek
bir kimsenin rüyasında bir domuz ile uğraştığını görmesi; o kimsenin alçak ve karaktersiz birisi iledil münakaşası yapacağına yorumlanır. Rüyanızda bir domuzu öldürdüğünüzü görmeniz; düşmanlarınızda ..

rüyada don görmek
DON: Rüyada don görmek; Bir kimsenin rüyasında kendisini donla kilotla gezdiğini görmesi; o kimsenin bazı düşüncesiz ve yersiz davranışları ile çevresindeki kimseleri kendisine güldürdüğüne dolayısıyl ..

rüyada donanma görmek
bu nedenle bir süredir bozulan işlerinizin yeniden düzeleceğine işaret eder. ..

rüyada donmak görmek
rüyasında kendisini donmaktan kurtardıklarını görmesi; o kişinin bir ölüm tehlikesi atlatacağına delalet eder ..

rüyada döğüşmek görmek
tanımıyorsa o kişinin yaptığı işlere dikkat etmesi gerektiğine tüccar ise ticarî işlerinde uyanık olması lazım geldiğine yorumlanır. Sâlîmînin yorumuna göre: Bir kimsenin rüyasında bir başkasını dö ..

rüyada döşek görmek
eğer hanımı hasta ise öleceğine bir kişinin rüyasında döşeğinin üzerinde vahşi bir hayvan görmesi; fesat bir kimsenin rüya sahibinin hanımı hakkında ihanet ve kasıtta bulunacağına yorumlanır. Bir ki ..

rüyada dövmek görmek
rüyasında dövülmekten korkan kimsenin korktuğundan emin olacağına işaret şeklinde tabir olunur. İsmail el-Eşasın yorumuna göre: Kişinin rüyasında bir ölü tarafından dövüldüğünü görmesi; o kimsenin b ..

rüyada dudak görmek
kişinin rüyasında alt dudağının kopmuş ve kesilmiş olduğunu görmesi; o kimsenin hanımının öleceğine veya ondan ayrılacağına yorumlanır. Kirmânînin yorumuna göre: Rüyanızda iki dudağınızı düşmüş görme ..

rüyada dudu kuşu görmek
DUDU KUŞU: Rüyada dudu kuşu görmek; Bir kimsenin rüyasında bir dudu kuşu satın aldığını ve birisinin o kimseye bir dudu kuşu hediye ettiğini görmesi; o kimsenin tatlı dilli ve sevecen bir kadınla tanı ..

rüyada duhan suresi görmek
kabir azabından ve cehennem ateşinden emin olmaya kuvvetli itikada ve düşman üzerine zafere işaretle delalet eder. İbni şirin (rahmetullahi aleyh)’in tabiri: Rüyada Duhan suresini oku­duğunu gören ..

rüyada duhan süresi görmek
dünyadan el ve etek çekmiş kendisini âhirete adamış olduğuna delalet eder. ..

rüyada dulluk görmek
rüya sahibi eğer evli ise bir çocuğunun olacağına veya evine yeni bir hizmetçi alacağına eğer rüya sahibi bekâr ise evlenmek üzere bir kadınla anlaşma safhasında olduğuna işaret eder. ..

rüyada duman görmek
DUMAN: Rüyada duman görmek nedir ? Bir kimsenin rüyasında duman içinde kaldığını ve boğulma tehlikesi ile karşı karşıya bulunduğunu görmesi; o kimsenin iş veya aile hayatında birtakım sıkıntılı anları ..

rüyada duş görmek
Rüyada duş görmek ne anlama geliyor? Duş Temiz ve berrak ise kişinin bütün sıkıntıları gider. Bu rüyayı görenler rüyada ki diğer nesnelerin tabirinidede bakabilirler. ..

rüyada dut görmek
memur bir kimsenin rüyasında mevsiminde beyaz dut yemesi; o memurun maaşının artacağına rüya sahibi hasta ise şifa bulacağına veya çocuğu olacağına mevsimi dışında dut yediğinin görülmesi; keder s ..

rüyada duvak görmek
DUVAK: Rüyada duvak görmek... Rüyanızda bir gelin duvağı görmeniz; sizin çok güzel bir macera geçireceğinize ve renkli bir yolculuk yapmak için kafile halinde bazı turistik yerleri ziyaret edeceğinize ..

rüyada duvar görmek
rüyada yıkılmak üzere olan bir duvar görülmesi; rüya sahibinin halinin bozulacağına delalet eder. Kişinin rüyasında üzerine bir duvar yıkıldığını görmesi; o kişinin define bulacağına bir şahsın rüya ..

rüyada duvar saati görmek
bir ölüm haberi almaya işarettir. ..

rüyada düdük görmek
DÜDÜK: Rüyada düdük görmek... Rüyada düdük görülmesi haberle tabir edilir. Bir kimsenin rüyasında düdük çaldığını veya bir düdük sesi duyduğunu görmesi; o kimsenin beklediği bir haberi alacağına ve do ..

rüyada düello görmek
hırsızlık veya benzeri bir afetle elinizden çıkacağına yorumlanır. ..

rüyada düğme görmek
rüyanızda elbisenize bir düğme diktiğinizi veya diktirdiğinizi görmeniz; aksak ve pürüzlü olan işlerinizin düzelerek yolunda gideceğine işaret şeklinde tabir olunur. ..

rüyada düğümlemek görmek
Rüyada düğümlemek nikâh kıymaya ve inciden gerdanlığa yorumlanır. Bir kimsenin rüyasında gömleğini düğümlediğini görmesi; ticâret yapacağına kişinin rüyasında mendilini düğümlediğini görmesi; o kims ..

rüyada düğün görmek
Bir kimsenin rüyasında içkisiz çalgısız ve eğlencesiz sade bir düğün merasimi görmesi; hayra berekete feraha ve sevince yorumlanır. Kişinin rüyasında içkili çalgılı gürültülü ve patırtılı bir dü ..

rüyada dükkan görmek
Rüyada dükkan görülmesinin değişik tabirleri vardır Kişinin rüyasında dükkân görmesi; o kişinin geçimine ve evleneceği kadına yorumlandığı gibi malına çocuğuna ve hayatına delalet eder. Bir kimseni ..

rüyada dülger görmek
Bir kimsenin rüyasında bir dülger görmesi; o kimsenin yakın bir arkadaşı ile arasında bazı hoş olmayan olaylar geçeceğine ve bu nedenle de arasının açılacağına yorumlanır. ..

rüyada dümen görmek
Rüyanızda bir motorda bulunduğunuzu ve dümen tuttuğunuzu görmeniz; bütün işlerinizde başarıya ulaşacağınıza işaret şeklinde tabir olunur. ..

rüyada dünür görmek
sevgi ve muhabbete işaretle tabir edilir. Kişinin uy­kusunda (rüyada) birisiyle veya birileri ile dünür (kız alıp vermekle akraba) olmuş olduğunu veya gerçek ha­yatta dünürü varsa onunla bir araya ge ..

rüyada dürbün görmek
Bir kimsenin rüyasında bir dürbünle bir yeri müşahede ettiğini görmesi; yapacağı yeni işi hususunda birtakım incelemeler yapmakta olduğuna işaretle yorumlanır. ..

rüyada düşman görmek
Rüyanızda öteden beri size düşman olduğunu bildiğiniz bir kimse ile karşılaştığınızı ve onunla dost olduğunuzu görmeniz; tasarladığınız bir işte kimseye sır vermeden hareket etmeniz gerektiğine sırl ..

rüyada düşmandan kaçmak görmek
Rüyada düşmandan kaçıldığının görülmesi; rüya sahibinde bulunan ahlakın kendisinden gitmesine delaletle tabir olunur. ..

rüyada düşmanı kuşatmak görmek
Rüyada düşmanın kuşatıldığının görülmesi; onları gözetlemeye ve işte sebat etmeye delalet eder. Bir başka yoruma göre böyle bir rüyanın görülmesi; müşriklere galip gelineceğine onları yakalayıp öldü ..

rüyada düşmanlık görmek
Rüyada düşmanlık yapıldığının görülmesi aksi ile yorumlanır. Kişinin rüyasında birisi ile kendi arasında düşmanlık olduğunu görmesi; o kimse ile diğerinin aralarında dostluk ve sevgi doğacağına işare ..

Kaynak: Editör: CEMAL ÇAVDAR
 
Etiketler: Rüya, tabirleri, D,
Haber Videosu
Yorumlar
Ulusal Gazeteler
Alıntı Yazarlar
Anketler
Sitemizin çalışmalarını nasıl buldunuz ? -İYİ-
Anketler
Sitemizin çalışmalarını nasıl buldunuz ? -KÖTÜ-
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
1
Galatasaray
87
73
1
3
28
32
2
Fenerbahçe
85
85
1
4
27
32
3
Trabzonspor
52
54
12
4
16
32
4
Rizespor
48
43
12
6
14
32
5
Beşiktaş
48
42
12
6
14
32
6
Kasımpasa
46
55
12
7
13
32
7
Başakşehir
46
42
12
7
13
32
8
Sivasspor
44
38
10
11
11
32
9
Alanyaspor
42
41
10
12
10
32
10
Antalyaspor
42
36
10
12
10
32
11
A.Demirspor
40
48
10
13
9
32
12
Samsunspor
38
36
14
8
10
32
13
Ankaragücü
37
40
11
13
8
32
14
Kayserispor
37
36
12
10
10
32
15
Konyaspor
36
34
12
12
8
32
16
Hatayspor
33
36
13
12
7
32
17
Gaziantep FK
31
35
17
7
8
32
18
Pendikspor
30
36
16
9
7
32
19
Karagümrük
30
35
16
9
7
32
20
İstanbulspor
16
25
21
7
4
32
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Arşiv
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

<a href="http://www.sanalbasin.com/?ref=32742" id="hash-281d39bb99f4965803bcaabf4d3ed6a2a1d2a9cc" title="Bu site sanalbasin.com üyesidir" target="_blank"><img src="http://www.sanalbasin.com/dcms-themes/sanalbasin/img/sanalbasin_uyesidir.png" alt="sanalbasin.com üyesidir" /></a>

Haber Yazılımı
https://analytics.google.com google.com, pub-9571804635888040, DIRECT, f08c47fec0942fa0